(19.00 hodin)
(pokračuje Laudát)

Pak je bod číslo 4, který říká: "Žádá vládu o informaci o výsledcích auditu, termín červen 2017." Podotýkám, když nebude včas vybráno nebo se ty práce protáhnou, potom by vláda sem dala informaci, dokdy to ještě bude trvat. Ten termín červen je, aby ještě byly podány informace, můžou být průběžné informace a podobně. Proto to tady nechávám, aby ještě tato Sněmovna věděla, na čem je.

Bod číslo 5 je návrh kolegy Hovorky: "Žádá vládu o předložení všech nákladů, které byly vynaloženy na podání žaloby na společnost Kámen Zbraslav, a. s., vlastníka lomu Dobkovičky, včetně nákladů na právní služby, složení jistiny, nákladů na vypracování znaleckých posudků, včetně seznamu veškerých znaleckých posudků, které byly doloženy k žalobě ŘSD a SŽDC u soudu. Termín leden 2017."

Tak to jsou všechny návrhy.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Táži se, zda někdo další chce ještě vystoupit v podrobné rozpravě a případně upřesnit, nebo dát jiný návrh usnesení. Nikoho nevidím. Jestli je tomu tak, v tom případě končím podrobnou rozpravu a táži se, zda v tento moment si chce pan ministr nebo pan zpravodaj vzít závěrečné slovo? Není tomu tak.

Nejprve vás tedy požádám, pane zpravodaji, abyste nás seznámil s procedurou hlasování o jednotlivých usneseních a poté nás provedl jednotlivým hlasováním. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec František Laudát: Takže máme tady pět bodů. U prvního bodu, to je žádost o zveřejnění všech, je protinávrh kolegy Hovorky, který je rozšířením toho mého původního návrhu, to znamená zveřejněním všech analýz. Pan kolega Hovorka chce ještě dvě verze Akademie věd před připomínkami a asi zřejmě závěrečnou.

Takže bychom hlasovali nejdřív o návrhu kolegy Hovorky jako protinávrhu, potom o bodě číslo 1, o původním návrhu. Pak by se hlasovalo o bodu číslo 2, zkráceně forenzní audit na všechno. Bod číslo 3 je návrh kolegy Hovorky, který se týká přehledu těch lidí, kteří na tom dělali, a právnických osob a zodpovědností. Bod číslo 4 je můj původní návrh, to znamená, žádá vládu o informaci Sněmovny o výsledcích auditu v červnu 2017. A bod číslo 5 je návrh kolegy Hovorky. To znamená ta otázka žaloby na Kámen Zbraslav.

Takže takto bychom hlasovali a o každém bodu zvlášť

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Ano. Táži se, zda má někdo návrh na úpravu, změnu, průběh procedury hlasování? Žádný takový návrh nevidím.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo souhlasí s navrženou procedurou hlasování, ať... omlouvám se, eviduji žádost o odhlášení. V tom případě prohlašuji toto hlasování za zmatečné. Nejprve vás tedy všechny odhlásím. Požádám vás, abyste se přihlásili svými kartami.

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh procedury, tak jak byl přednesen, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 54. Přihlášeno je 118 poslankyň a poslanců, pro návrh 117, proti 1. S návrhem procedury byl vysloven souhlas.

 

A já vás požádám, pane zpravodaji, abyste přednášel jednotlivé body, říkal k nim stanovisko, poté pan ministr a poté dám hlasovat. Prosím.

 

Poslanec František Laudát: První bude protinávrh kolegy Hovorky. "Poslanecká sněmovna žádá ministra dopravy o zveřejnění všech zpracovaných analýz příčin sesuvu, ke kterému došlo na úseku 0805 dálnice D8 v červnu 2013. K analýze Akademie věd předložit verzi původní a verzi opravenou (výslednou) po údajných připomínkách České geologické služby. Termín leden 2017."

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Stanovisko? (Zpravodaj: Neutrální.) Pan ministr? (Negativní.)

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 55. Přihlášeno je 120 poslankyň a poslanců, pro návrh 42, proti 47. Tento návrh byl zamítnut. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec František Laudát: Potom bude původní návrh. "Poslanecká sněmovna za prvé žádá ministra dopravy o zveřejnění všech zpracovaných analýz příčin sesuvu, ke kterému došlo na úseku 0805 dálnice D8 v červnu 2013." Stanovisko souhlasné.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pan ministr? (Vzhledem k tomu, že jsou už zveřejněny, tak nesouhlasné.) Nesouhlasné stanovisko.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 56. Přihlášeno je 120 poslankyň a poslanců, pro návrh 80, proti 31. Tento návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec František Laudát: Potom, jestli dovolíte - jestli na tom někdo trvá, budu to číst znova - ale je to ten článek, zkráceně forenzní audit. Termín neprodleně zadaný. Stanovisko kladné.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pan ministr? (Souhlas.)

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 57. Přihlášeno je 120 poslankyň a poslanců, pro návrh 116, proti 1. Tento návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec František Laudát: Děkuji. Potom bude návrh kolegy Hovorky, zkráceně přehled všech fyzických i právnických osob včetně zaměstnanců, kteří byli u přípravy, výstavby a tak dále. Termín leden 2017. Stanovisko neutrální.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pan ministr stanovisko? (Negativní.)

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 58. Přihlášeno je 120 poslankyň a poslanců, pro návrh 9, proti 52. S tímto návrhem nebyl vysloven souhlas. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec František Laudát: Děkuji. Další bod bude: Poslanecká sněmovna žádá vládu o informaci o výsledcích auditu.Termín červen 2017. Stanovisko souhlasné.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pan ministr? (Souhlas.)

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 59. Přihlášeno je 120 poslankyň a poslanců, pro návrh 117, proti 1. S tímto návrhem byl vysloven souhlas. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec František Laudát: Poslední bod je návrh kolegy Hovorky. "Žádá vládu o předložení nákladů a dalších náležitostí kolem té podané žaloby. Termín leden 2017." Moje stanovisko kladné.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pan ministr? (Záporné.)

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 60. Přihlášeno je 120 poslankyň a poslanců, pro návrh 59, proti 45. Tento návrh byl zamítnut.

 

Myslím, že jsme se vypořádali se všemi návrhy usnesení. Pouze tedy konstatuji, že byla přijata usnesení první, druhé a čtvrté. Tyto návrhy usnesení byly schváleny.

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, končím projednávání tohoto bodu. Děkuji vám. Přerušuji jednání naší schůze do zítřejšího rána devíti hodin. Děkuji vám a přeji pěkný zbytek dnešního dne.

 

(Jednání skončilo v 19.10 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP