Středa 21. března 2018, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Tomio Okamura)

45.
Vládní návrh, kterým se předkládá Poslanecké sněmovně
Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s přístupem
Smlouva o stabilitě, koordinaci a správě v hospodářské a měnové unii
/sněmovní tisk 97/ - prvé čtení

Zahájil jsem bod a mám tady žádost pana předsedy poslaneckého klubu ODS pana Stanjury o vystoupení. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Děkuji za slovo. Já bych chtěl navrhnout přerušení tohoto bodu do příští schůze. Je to po dohodě s paní ministryní. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Je to procedurální návrh, o kterém budeme tedy neprodleně hlasovat. Takže svolám poslance, jelikož tady se jedná o závažnou záležitost. Myslím, že jsme tady přítomni.

 

Takže návrh zní: přerušit projednávání tohoto bodu do příští schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro přerušení, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti přerušení, zdvihněte ruku a stiskněte tlačítko.

Hlasování číslo 144, přihlášeno 158 poslankyň a poslanců, pro 127, proti 16, návrh byl přijat.

 

Přerušuji tedy projednávání tohoto bodu do příští schůze. A s přednostním právem pan předseda Pavel Bělobrádek. Prosím.

 

Poslanec Pavel Bělobrádek: Děkuji za slovo. Vážená vládo, kolegyně, kolegové, jen chci reagovat na slova pana předsedy Kalouska. Já jsem to ověřoval u Cyrila Svobody a Cyril Svoboda se jednoznačně od jeho slov distancuje s tím, že on rozhodně pro uznání Kosova nehlasoval. A i z těch tiskových zpráv a podobně vyplývá, že to bylo jednomyslné hlasování všech zástupců KDU-ČSL na vládě. Cyril Svoboda tady není a nemůže se bránit, takže mi dovolte, abych za něj tady řekl, že se od tohoto prohlášení Miroslava Kalouska jednoznačně distancuje, že to není pravda. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Děkuji za vystoupení a otevřel bych tedy další bod

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:47.




Přihlásit/registrovat se do ISP