Středa 5. prosince 2018, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Tomáš Hanzel)

121.
Vládní návrh zákona o zpracování osobních údajů
/sněmovní tisk 138/ - třetí čtení

Projednávání tohoto bodu jsme zahájili dne 26. října na 20. schůzi Poslanecké sněmovny, rozprava byla ukončena a bod byl přerušen v průběhu hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích.

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal místopředseda vlády a ministr vnitra Jan Hamáček a zpravodaj garančního výboru, ústavněprávního výboru, poslanec Marek Benda. Máte zájem o vystoupení? Připomínám, že pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 138/12 a usnesení garančního výboru bylo doručeno jako sněmovní tisk 138/13.

Nyní prosím zpravodaje garančního výboru, ústavněprávního výboru, poslance Marka Bendu, aby nám zrekapituloval, kam jsme v hlasování o pozměňovacích návrzích v pátek 26. 10. dospěli. Prosím.

 

Poslanec Marek Benda: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, vážený pane místopředsedo vlády, paní ministryně, páni ministři, dámy a pánové, jestli mě mé poznámky neklamou, tak poslední hlasování, které proběhlo, bylo hlasování o bodu K3, návrhu pana poslance Leo Luzara na sídlo v Ostravě, který nebyl přijat.

Zbývají nám poslední tři hlasování, a to o bodech K4 a K5 společně jedním hlasováním, o bodu L a pak návrh zákona jako celek. Jestli nemá Sněmovna žádné výhrady, tak bychom mohli přistoupit k hlasování o těchto jednotlivých bodech. Čili navrhuji, abychom nejprve hlasovali o bodech K4 a K5 jedním hlasováním. Stanovisko ústavněprávního výboru jako garančního výboru je nedoporučující.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko ministra? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 35 přihlášeno 183 poslanců, pro nula, proti 173. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Marek Benda: Děkuji. Poslední hlasování o pozměňovacích návrzích je hlasování o pozměňovacím návrhu pod písmenem L mé maličkosti. Jedná se o monokratičnost či demokratičnost, resp. kolektivní vedení úřadu. Stanovisko ústavněprávního výboru nebylo přijato.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Pan ministr? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 36 přihlášeno 183 poslanců, pro 41, proti 121. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Marek Benda: Děkuji. Tím jsme se vypořádali se všemi pozměňovacími návrhy, které byly podány k tomuto návrhu zákona, a můžeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku. Ústavněprávní výbor doporučil návrh zákona jako celek přijmout.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Děkuji. Pan ministr?

 

Místopředseda vlády a ministr vnitra ČR Jan Hamáček: Já jsem předkládal, takže souhlasím.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Přednesu návrh na usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o zpracování osobních údajů podle sněmovního tisku 138, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 37 přihlášeno 183 poslanců, pro 144, proti 12, zdrželo se 27. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Mám tady přihlášené ve faktických poznámkách pana poslance Adamce a pana poslance Blažka. Předpokládám, že to byl nějaký renonc.

 

Dalším bodem je

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:47.




Přihlásit/registrovat se do ISP