(16.20 hodin)
(pokračuje Skopeček)

Takže otevřme prosím debatu, pobavme se o tom, třeba dojdeme i k nějakému kompromisu, že to nemusí být nula, ale skutečně si myslím, že při současných problémech na našich dálnicích je opravdu nemravné od občanů České republiky, ale i od zahraničních motoristů, kteří Českou republikou projíždějí, chtít 1 500 korun. Děkuji pěkně.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za návrh. Nyní pan poslanec Jan Chvojka, poté paní poslankyně Jana Černochová. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Jan Chvojka: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Hezké odpoledne, resp. podvečer, dámy a pánové. Já bych chtěl jménem dvou poslaneckých klubů, klubu hnutí ANO a klubu ČSSD, vetovat návrh paní kolegyně Majerové Zahradníkové na zařazení bodu, který se týká globálních paktů a migrace. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Nyní paní poslankyně Černochová, poté pan místopředseda Okamura. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Jana Černochová: Děkuji, pane místopředsedo. Já bych jenom připomněla, že jsem při projednávání programu navrhovala změnu programu a zařazení nového bodu, který se týkal zásahu pana Šlachty, podepsaného paní Šlechtovou a ve spolupráci s šestsetjedničkou a navrhovala jsem to na 16. hodinu. Díky tomu, že si SPD vzalo pauzu, tak se o tom nedá hlasovat, takže já prosím, abychom o tom hlasovali, měním ten čas - dnes v 17 hodin a v pátek jako první bod.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, děkuji. Teď tedy máme snad všechny, nikdo další se do rozpravy nehlásí. Ještě pan místopředseda Okamura? Ne, v pořádku. V tom případě můžeme začít hlasovat jednotlivé návrhy.

První návrh, o kterém budeme hlasovat, je návrh, který padl z grémia, to znamená, že bod číslo 27, sněmovní tisk 207, vládní návrh novely zákona o obchodních korporacích, se vypouští a zařazují se volební body na středu ve 12.30 hodin, a to body 145, 146, 147 a 148. To jsou návrhy z grémia. Ptám se, jestli je můžeme, ač jde o zařazení a vyřazení, hlasovat najednou. Nikdo nic nenamítá, budeme tedy hlasovat najednou.

Zahajuji hlasování číslo 106 a ptám se, kdo je pro tyto návrhy. (Protest ze sálu, že byla žádost o odhlášení.) Omlouvám se. V tom případě prohlašuji hlasování číslo 106 za zmatečné.

 

Všechny vás odhlašuji. Prosím, přihlaste se svými identifikačními kartami. Jakmile se stabilizuje počet přihlášených, rozhodneme o návrhu na vyřazení bodu 27 a pevném zařazení bodů 145, 146, 147 a 148 na zítřek ve 12.30.

Rozhodneme v hlasování číslo 107, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 107 z přítomných 170 pro 170, proti nikdo. Návrh byl přijat a změnili jsme takto program.

 

Nyní tedy k jednotlivým návrhům. Na původní návrh zprávy o globálním paktu OSN bylo předloženo veto poslanců, ale pan místopředseda Tomio Okamura podal alternativní návrh, tedy informaci vlády o stavu jednání o uprchlících, a na to veto nepřišlo.

Rozhodneme v hlasování číslo 108, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 108, z přítomných 171 poslance pro 52, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní následuje návrh - pan předseda klubu KSČM Pavel Kováčik se hlásí. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji za slovo. Moc se omlouvám. Tentokrát za to doopravdy kolega Chvojka nemůže, ale z neznámých důvodů se ani mně, ani kolegovi Luzarovi nepodařilo se přihlásit, to znamená, nezpochybňuji hlasování, hlasovali bychom bývali pro, tedy já bych býval hlasoval pro, kdybych se mohl přihlásit. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, děkuji. Já vás ještě jednou odhlásím. Potom dám slovo předsedovi klubu Radimu Fialovi.

Prohlašuji hlasování číslo 109 za zmatečné a požádám vás o přihlášení. Prosím, přihlaste se svými identifikačními kartami. Ptám se kolegy Pavla Kováčika - je přihlášen? Pan kolega Luzar také.

Nyní tedy s přednostním právem předseda klubu. (Poslanec Radim Fiala chce vystoupit až po hlasování.) Po hlasování? Dobře.

Teď budeme hlasovat návrhy pana poslance Faltýnka, a to tak, že pevné zařazení bodů od 14 hodin, to znamená odteď až to schválíme. Jako první bod 21, pak bod 11, pak bod 22, pak bod 23, bod 24, dále bod 25, 26 a 35. Bod 13 musíme hlasovat samostatně, protože je k němu alternativní návrh pana kolegy Michálka.

 

Jak jsem řekl, 21, 11, 22, 23, 24, 25, 26, 35. To je pořadí, které bychom schválili.

Zahájil jsem hlasování 110 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 110, ze 176 přihlášených 118 pro, proti 36. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o zařazení bodu číslo 13, o svobodném přístupu k informacím, druhé čtení, a to tak, aby byl zařazen podle pozměňovacího návrhu pana poslance Michálka pevně na 18.30. Ano? To je hlasovatelný návrh, protože nenarušuje pořadí, jenom napevno zařazuje v určitém momentě bod číslo 13, který byl za bodem 35. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP