Středa 13. března 2019, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Martin Kolovratník)

121.
Návrh na volbu zástupce Veřejného ochránce práv

To byly ony čtyři návrhy, po dvou od prezidenta a po dvou od Senátu. 175 hlasovacích lístků vydáno i odevzdáno, kvorum 88. Zdeněk Koudelka obdržel 14 hlasů - prosím o klid kolegy a kolegyně - Stanislav Křeček 26 hlasů, Markéta Selucká 45 hlasů a Eliška Wagnerová 17 hlasů. V prvním kole nebyl zvolen nikdo, do druhého kola postupují dva finalisté a těmi jsou Stanislav Křeček s 26 hlasy a Markéta Selucká se 45 hlasy.

To jsou výsledky voleb. Avizuji, zatím ne oficiálně, že mám ambici ta druhá kola realizovat ve variabilním týdnu. Rád bych o to požádal předsedy klubů, grémium Poslanecké sněmovny. Pokud budete kolegové souhlasit, tak bychom to mohli zařadit na středu ve 12.45 hodin, kdy bychom to měli stihnout, pokud bude souhlas a shoda předsedů klubů.

A poslední informace. Protože už se chystáme na dubnovou schůzi, tak prosím vyhlašujeme další lhůty na nové nominace na dubnovou schůzi a budou to nominace na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny, dále náhradník Správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny a náhradník Dozorčí rady Všeobecné zdravotní pojišťovny a konečně další návrh na - ne, omlouvám se, budou to zatím tyto tři. Další lhůtu bych vyhlásil podle toho, jak dopadnou druhá kola. V tuto chvíli to bude složení orgánů Poslanecké sněmovny a náhradník Správní a Dozorčí rady VZP. Bylo by to do 3. dubna do 12.00 hodin.

Tolik informace z volební komise. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Děkuji a nyní přistoupíme k projednávání bodů ... (Poslanec Onderka se hlásí s faktickou poznámkou.) To nejde, protože není otevřený bod a nemáte přednostní právo. To nejde. Tak požádejte předsedu vašeho poslaneckého klubu, ať se vyjádří za vás. (Poslanec Onderka není spokojen s odpovědí a namítá - nesrozumitelné.) To ne, to by musel být nepřítomen, v tom případě místopředseda klubu. Takže to padá.

 

Takže přistoupíme k dalšímu bodu, kterým je

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:47.




Přihlásit/registrovat se do ISP