Středa 10. července 2019, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Petr Fiala)

47.
Návrh na jmenování členů Kontrolní rady Grantové agentury České republiky

Pan předseda volební komise má slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji. V Kontrolní radě Grantové agentury se nacházíme ve druhé volbě v prvním kole. Postupně od dubna letošního roku se zde uvolnilo pět míst a Poslanecká sněmovna už na konci března, 27. března, obsadila tři nová místa. Zbývá tedy obsadit ještě dvě volná místa v této Kontrolní radě Grantové agentury. Nominace pro Sněmovnu v tomto případě zajišťuje školský výbor. Na výzvu místopředsedy školského výboru poslance Karla Raise bylo doručeno celkem pět návrhů od právnických osob zabývajících se výzkumem a vývojem.

Volební komise formou per rollam k tomu přijala 19. června usnesení číslo 131 a konstatuje následujících pět nominací. Omlouvám se, nebudu číst všechny tituly. Navrženi jsou Pavel Boštík, Robert Čep, Stanislav Labík, Václav Rejholec a Vladimír Smejkal. I v tomto případě volební komise navrhuje volbu tajnou. Novým členům podle zákona začne jejich čtyřleté funkční období dnem zvolení. Proto tedy prosím, pane předsedající, o otevření rozpravy a poté o hlasování o návrhu na tajnou volbu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Otevírám rozpravu. Nikdo není přihlášen, nikdo se nehlásí. Rozpravu končím a budeme hlasovat o provedení tajné volby.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 55. Přihlášeno 180 poslanců, pro 101, proti 16. Tajnou volbu jsme schválili.

 

Přerušuji projednávání tohoto bodu. A máme zde poslední volební bod. Jde o

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:47.




Přihlásit/registrovat se do ISP