(19.00 hodin)
(pokračuje Stanjura)

Vláda, respektive hnutí ANO se rozhodlo, že je třeba zvýšit razantním způsobem daně. Ať už přes pojišťovny - dopad na klienty, ať už přes domácnosti, které topí svými plynovými kotelnami, ať už zvýšit poplatek za katastr, pokud někdo, kdo hraje, vyhraje, tak ho taky zdaníme. A tak bych mohl pokračovat.

Zkusme ale nezapomenout a pochválit vládu za to snížení daně z nemovitosti. A to nemyslím ironicky. Pokud by ten návrh - a ještě je tam jedna dobrá věc, abych nezapomněl, paní ministryně. Vy navrhujete osvobodit od daně z příjmu nejenom dobrovolné svazky obcí a obce, ale taky kraje a stát. A je to opět opatření, které si zaslouží podporu i občanských demokratů. Takže pokud by v tom vládním balíčku byly pouze daň z nemovitosti a -

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Tak, pane poslanče, máte 19. hodinu. Takže vás s dovolením přeruším. (Potlesk z pravé strany sálu.) Mám tady sice ještě tři faktické poznámky, ale na ty už nedojde. Takže ještě přečtu dvě omluvy. Pan poslanec Jan Birke se omlouvá dnes od 18.15 do konce jednacího dne z pracovních důvodů a pan poslanec Jaroslav Dvořák se omlouvá od 18 hodin do konce jednacího dne ze zdravotních důvodů.

Takže tímto přerušuji jednání schůze. Sejdeme se zítra v 9.00 a přeji vám hezký večer.

 

(Jednání skončilo v 19.01 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP