(12.40 hodin)

 

Poslanec Jan Chvojka: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Hezké odpoledne, kolegyně, kolegové. Já myslím, že dneska už máme za sebou docela dost práce a že by bylo dobré ji dokončit. Tím myslím ten daňový balíček. A taky by bylo ještě lepší, kdybychom konečně schválili zvýšení rodičáku. Tudíž si dovolím navrhnout to, abychom dnes hlasovali o zákonech, které jsou ve třetím čtení, i po 14. hodině. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Já ale nepřeruším hlasování o tomto návrhu zákona, já o tom vašem návrhu dám hlasovat až poté, co odhlasujeme zákon jako celek.

Pan předseda Stanjura.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Milý pane předsedo Chvojko prostřednictvím pana místopředsedy, v úterý na grémiu jsme udělali nějakou dohodu, všichni, včetně vás, že dneska budou třetí čtení do 14. hodiny, a od 15.30 se tam dokonce zařadily pevné body. Tak nevím, proč navrhujete porušit tuto dohodu, kterou jste vědomě a dobrovolně s námi uzavřel. To za prvé.

Za druhé, že není schválený rodičák, to poděkujte sami sobě. Už na minulé schůzi jsme to předřadili jako první bod v bloku třetích čtení, schválili jsme mimořádnou schůzi, dali jste jí jenom 90 minut. To bylo málo, bylo to vaše rozhodnutí, že pouhých 90 minut. Já nebudu kritizovat hodinové vystoupení paní ministryně. Kritizuji, že bylo pouhých 90 minut na rodičovský příspěvek ve třetím čtení vaším hlasováním. Tak to na nás neházejte. Rodičovský příspěvek není doposud schválen kvůli hnutí ANO, sociální demokracii a komunistické straně, protože jste upřednostnili zvýšení daní před zvýšením rodičovského příspěvku. Proč ne, máte na to plné právo. Ale udělali jsme v úterý dohodu, myslím, že ji potvrdíte, že dneska jednáme do 14. hodiny. Bylo to první, co říkal pan místopředseda Okamura, který řídil, zahajoval schůzi v úterý, že je to domluva, pak že bude pauza na oběd do 15.30 a v 15.30 myslím, že pan předseda Faltýnek navrhl pět... To je všechno, co bych k tomu chtěl říct.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pan předseda Faltýnek. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Jaroslav Faltýnek: Jednu větu. Ano, je to pravda, že jsme se domluvili, že budeme třetí čtení jednat do 14 hodin a pak bude pauza. Nicméně to vůbec nevylučuje tento návrh kolegy Chvojky, kdy je tady vůle doprojednat i rodičovský příspěvek. Takže já nevím, ten návrh je hlasovatelný a můžeme o něm klidně hlasovat. Anebo ho můžete zavetovat.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Návrh je hlasovatelný, ale budeme o něm hlasovat, až dokončíme projednávání tohoto bodu. Prosím.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Až budeme hlasovat, tak se k tomu návrhu vyjádřím, nicméně nemusíte mystifikovat veřejnost. Přece víte, že v pátek v 9.00 začíná další mimořádná schůze, která má jeden jediný bod - rodičovský příspěvek. Schválení rodičovského příspěvku tento týden není v žádném ohrožení, pokud tomu vy nezabráníte. To je všechno.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Vyhlašuji přestávku v délce 20 minut na jednání poslaneckého klubu TOP 09. Budeme pokračovat ve 13.02 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 12.42 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP