(14.10 hodin)

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Prostřednictvím pana předsedajícího, dobrá, pane předsedo klubu KSČM. Když to vezmeme v potaz, že se hlásil pan předseda Chvojka, pouze ho přehlédl pan předsedající, tak proč jemu takové právo přiznáváte a proč jste ho ubírali dvaceti čtyřem mým kolegům, kteří se přihlásili do diskuse v okamžiku, kdy já ještě hovořil? Tak ti se jako přihlašovat už neměli? A to bylo nefér? A to bylo protismyslné? Tak si uvědomte, že argumentujete každou chvíli úplně opačně, snad ani dialektický materialismus by takovýhle účelový výklad argumentů nedal.

Dovolím si k tomu konstatovat, že my neblokujeme, my neblokujeme odhlasování rodičovského příspěvku. To blokujete vy, pokud podpoříte procedurální pana předsedy Chvojky. Mimořádná schůze k rodičovskému příspěvku je svolána na pátek na devátou hodinu ranní. Pokud to odložíte, tak děláte obstrukce vůči rodičovskému příspěvku a nechcete, aby byl přijat, nebo aby byl přijat odloženě. To je jednoduché jako facka. Jestli chcete rodičovský příspěvek, pojďte ho odhlasovat v pátek v devět ráno.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Tak teď jenom připomínám, že zazněl procedurální návrh. Já nechci upřít slovo panu předsedovi Kováčikovi, pokud se vyjadřuje k tomuto procedurálnímu návrhu, ale měli bychom ho odhlasovat. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji za slovo. Já jsem chtěl jenom požádat, abychom bez dalších zbytečných řečí hlasovali o onom procedurálním návrhu. A na adresu pana kolegy Kalouska prostřednictvím vás, pane předsedající, ta řeč je u vás o koze, u mě o voze. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Tak. Aniž bych to dál komentoval, přistoupíme k hlasování. Zazněl procedurální návrh pana předsedy Chvojky. Sněmovna rozhodla, že o něm budeme hlasovat, takže o něm budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 70, přihlášeno 158 poslanců, pro 99, proti 56. Návrh byl přijat.

 

Nyní tedy přerušuji jednání 36. schůze Poslanecké sněmovny. Pokračovat budeme v 15.30 hodin 35. schůzí.

 

(Schůze přerušena ve 14.13 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP