(19.00 hodin)
(pokračuje Pekarová Adamová)

Tento náš kompromisní pozměňovací návrh taktéž přichází s tím, že tam dochází k plnému vyhovění argumentaci právě členů ústavně-právního výboru v souvislosti s nesystematickým navýšením trestných činů šíření nakažlivé nemoci zvířat a šíření nakažlivé nemoci a škůdce užitkových rostlin podle § 306 a 307 trestního zákoníku.

Ten pozměňovací návrh současně do samotné skutkové podstaty navrhovaného trestného činu chovu zvířat v nevhodných podmínkách podle § 302a zapracovává definici množírny, tak jak byla představena pozměňovacím návrhem právě ústavně-právního výboru. Takže my se snažíme opravdu o maximální zohlednění těch konkrétních aspektů, které v tom komplexním pozměňovacím návrhu ústavně-právního výboru vnímáme jako přijatelné, vhodné, a snažíme se o to snoubení.

Další věc -

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Je 19 hodin, tak se jenom zeptám, jestli to máte na chviličku, tak bych vás nechal do minutky, jestli je to, nebo vás budu muset přerušit. (Poslankyně Pekarová: Jsou to dva odstavce, tak já to stihnu ještě...) No, tak jste nová předsedkyně, jediná předsedkyně v republice, tak vám dáme exkluzivní prostor. Prosím.

 

Poslankyně Markéta Pekarová Adamová: Děkuji, děkuji. Pozměňovacím návrhem taktéž dochází k úplnému zapracování navrhovaných změn předložených v rámci samostatného pozměňovacího návrhu právě paní zpravodajkou, paní poslankyní Helenou Válkovou, tedy tím, který je pod číslem 3248, který se týká zapracování legislativně technických změn ve vztahu k § 53 trestního zákoníku a nutného doplnění trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání podle § 337 trestního zákoníku.

Novelizace trestního zákoníku prošla velkou diskuzí. My jsme to diskutovali - a ještě jednou připomínám, je to sedm klubů, z nichž jsou poslanci. Já jim tímto děkuji za připodepsání, je nás celkem 15. A moc vás žádám, abychom v třetím čtení tento komplexní návrh právě podpořili. Je pod číslem 3553. A už končím. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Já se rozhlédnu, jestli ještě někdo do obecné rozpravy, ať to trošku zarámujeme. Nikoho nevidím, takže končím tímto obecnou rozpravu, a protože není dohoda na tom, že budeme pokračovat po 19. hodině, přerušuji dnešní jednání. Uvidíme se zítra v 9 hodin. Přeji hezký večer.

 

(Jednání skončilo v 19.02 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP