Úterý 10. března 2020, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Vojtěch Filip)

22.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 499/2004 Sb.,
o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů,
ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 534/ - prvé čtení

Děkuji, že své místo zaujal místopředseda vlády a ministr vnitra Jan Hamáček. Kolega Jan Kytýr, který je zpravodajem pro první čtení, je také na místě, můžeme tedy začít. Pane místopředsedo vlády, máte slovo.

 

Místopředseda vlády a ministr vnitra ČR Jan Hamáček: Děkuji, pane místopředsedo. Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dovolte mi, abych uvedl vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů, jehož účelem je přesun sídla Státního oblastního archivu se sídlem v Zámrsku do Hradce Králové. Toť vše.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za stručné uvedení návrhu zákona. Nyní tedy požádám o zpravodajskou zprávu pana zpravodaje. Pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Jaroslav Kytýr: Děkuji za slovo, pane předsedající. Zpravodajská zpráva také bude velice stručná. Skutečně, jak již uvedl navrhovatel, cílem tohoto vládního návrhu je přenesení sídla Státního oblastního archivu v Zámrsku ze Zámrsku do Hradce Králové, a to z povahy věci též přejmenování archivu. Z legislativního hlediska se jedná o prosté nahrazení slova "Zámrsk" slovy "Hradec Králové", jak bylo zmíněno předkladatelem.

Možná je namístě zmínit drobné náklady s tím spojené, a to ve výši zhruba 200 tis. korun, které se odrazí ve veřejném rozpočtu. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu zpravodaji. Otevírám obecnou rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku. Ptám se, kdo se hlásí z místa. Nikoho nevidím, rozpravu končím. Ptám se, jestli je v tom případě zájem o závěrečná slova. Není tomu tak. Není ani tedy, protože nepadl žádný návrh na vrácení ani zamítnutí, můžeme se zabývat návrhy na přikázání.

Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj jako výboru garančnímu. Navrhuje někdo přikázání jinému výboru jako výboru garančnímu? Není tomu tak.

 

Přistoupíme k hlasování číslo 70, a to je přikázání výboru pro veřejnou správu jako výboru garančnímu.

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 70 z přítomných 129 pro 99, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj jako výboru garančnímu. Organizační výbor nenavrhl přikázat tento návrh dalším výborům. Má někdo návrh na přikázání dalším výborům? Není tomu tak. V tom případě konstatuji, že žádný jiný výbor není, kterému by byl přikázán Sněmovnou k projednání, nepadl ani návrh na prodloužení lhůty k projednání, bude tedy lhůta zákonná. Děkuji panu ministrovi a děkuji panu zpravodaji. Končím bod číslo 22.

 

Dalším bodem je bod číslo 23. Pan ministr je připraven, pan zpravodaj také zůstává na svém místě. Jenom konstatuji, že jde o

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:48.




Přihlásit/registrovat se do ISP