Úterý 10. března 2020, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Vojtěch Filip)

24.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím
zákona o Sbírce právních předpisů územních samosprávných celků
a některých správních úřadů
/sněmovní tisk 576/ - prvé čtení

Děkuji panu ministrovi i panu zpravodaji za to, že zůstali u stolku zpravodajů, protože bodem 24 je vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o Sbírce právních předpisů územních samosprávných celků a některých správních úřadů, podle sněmovního tisku 576. Pane ministře, máte slovo k bodu.

 

Místopředseda vlády a ministr vnitra ČR Jan Hamáček: Děkuji. Jak jsem avizoval v minulém bodě, toto je změnový zákon k tisku 575 a zahrnuje novely celkem 14 zákonů, které v současnosti obsahují pravidla publikace různých právních předpisů, jež nejsou vyhlašovány ve Sbírce zákonů.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za úvodní slovo. Nyní pan zpravodaj pro prvé čtení Jaroslav Kytýr také se zpravodajskou zprávou. Máte slovo.

 

Poslanec Jaroslav Kytýr: Děkuji za slovo, pane předsedající. Jak bylo před chvílí uvedeno, cílem návrhu zákona je věcná úprava zákonů v souvislosti se zřízením sbírky právních předpisů územních samosprávných celků a některých správních úřadů jako informační systém veřejné správy, který byl v předchozích chvílích diskutován. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu zpravodaji. Otevírám obecnou rozpravu, do které neeviduji žádnou přihlášku. Ptám se, kdo se hlásí z místa. Nikoho nevidím, v tom případě rozpravu končím. Protože nepadl žádný návrh na vrácení, zamítnutí, ptám se, jestli je zájem o závěrečná slova. Není tomu tak, budeme se tedy zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání.

Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj jako výboru garančnímu. Navrhuje někdo přikázání jinému výboru jako garančnímu výboru? Není tomu tak.

 

Přistoupíme k hlasování. Kdo souhlasí s tím, aby předložený návrh byl přikázán k projednání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj jako výboru garančnímu?

Zahajuji hlasování číslo 72. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 72, z přítomných 137 pro 95, proti nikdo, návrh byl schválen. Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj jako garančnímu výboru.

 

Organizační výbor nenavrhl přikázat tento výbor dalším výborům. Má někdo návrh na přikázání dalším výborům? Není tomu tak. V tom případě konstatuji, že jsme projednali první čtení návrhu zákona. Lhůta k projednání ve výboru zůstává 60 dnů.

Děkuji panu ministru vnitra, děkuji zpravodaji, ale pan ministr vnitra je připraven s tím, že dalším bodem je bod číslo

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:48.




Přihlásit/registrovat se do ISP