(13.00 hodin)
(pokračuje Stanjura)

Takže paní ministryně, proč si myslíte, že z toho balíku 24 zákonů, které jste předložili zatím jako vláda ve stavu legislativní nouze, je tady na jednom jediném, opozice si (nesroz.) proti. Protože chceme, jsme se dohodli, že budeme bránit těm sociálním skupinám, aby měly nižší příjmy? Kdo vám navrhuje, abyste neškrtali 150 miliard? No my ne. Tak vy asi o tom přemýšlíte, nahlas přemýšlíte a úplně se vám to nezdá. No, já jsem pro, že se vám to nezdá. Nikdo nic takového nenavrhuje, tak nepoužívejte oblíbenou figuru, že vyvracíte něco, co nikdo jiný nenavrhuje. Nezaznamenal jsem žádný takový návrh. Ani jeden.

Takže to vystoupení vůbec neodpovídalo realitě, bylo úplně mimo konkrétní text tohoto zákona, A já, paní ministryně, ještě jednou, já jsem vás nenabádal k tomu, abyste porušovala zákon. Já jsem jenom říkal, že Brusel to určitě nebude řešit do 30. dubna, tím jsem si naprosto jistý. Naprosto jistý. Anebo budou v Bruselu tak aktivní, jak bohužel na Finanční správě v Ostravě, jo? To tady musím říct. Není normální, aby poctivý plátce daně, který je v ekonomických problémech, řádně požádal o odklad DPH a do osmi dnů mu Finanční správa dala plombu na majetek! Já jsem si rád přečetl, že už to Finanční správa řeší, ale paní ministryně, řekněte paní generální ředitelce, ať to řeší i personálně.

Víte, co je nejhorší? A to odpovídá pověsti Finanční správy. Ten člověk se bojí uvést své jméno, protože se bojí důsledku, kdyby se veřejně vědělo, o koho se jedná. Nad tím bychom se měli zamyslet my všichni. Jak je to možné, že se v naší svobodné společnosti někdo bojí uvést své jméno, když se mu evidentně děje křivda? Poctivý plátce daně požádá o odklad, protože nemá, což se stane, i díky těm opatřením, která byla zavedena, a do osmi dnů má plombu na majetku! To je ale horlivý úředník! To je ale horlivá Finanční správa! To jsou ti, kteří podkopávají důvěru občanů ve stát!

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: V této chvíli konstatuji, že jsou přihlášeni s přednostními právy pan předseda Kalousek, pan předseda Jurečka, paní ministryně Schillerová, nicméně podle dohody poslaneckých klubů v tuto chvíli končím dopolední jednání Poslanecké sněmovny. Budeme v tomto bodě pokračovat ve 14.30 hodin.

 

(Jednání bylo přerušeno ve 13.02 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP