(11.00 hodin)

 

Poslanec Karel Rais: Za čtvrté. Protože nebyl přijat tento návrh kolegy Votavy, hlasujeme o návrhu G3 - 5687, pan kolega Munzar, varianta A, zachování odpočtu úroků z hypoték a zároveň snížení částky, kterou lze uplatnit, na 200 tisíc ročně.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Stanovisko? (Ministryně: Nesouhlasné.) Výbor? (Také negativní.)

Zahájil jsem hlasování číslo 32, ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 32, z přítomných 189 pro 89, proti 45. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Karel Rais: Za páté, budeme hlasovat návrh pana kolegy Munzara ve variantě B, číslo 5687, je to G3, zachování odpočtu úroků z hypoték a zároveň snížení částky, kterou lze uplatnit, na 150 tisíc Kč ročně.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Stanovisko? (Ministryně: Nesouhlasné.) Výbor? (Výbor - také negativní.)

Zahájil jsem hlasování číslo 33. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 190 (33), z přítomných 190 je 96 pro, 43 proti. Návrh byl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Karel Rais: Takže byl přijat návrh... (Protesty. Hlasy: Ne! Hlasy: Ano. Probíhá kontrola.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Návrh G3 ve variantě B byl přijat 96 hlasy. (Probíhá kontrola. - Prodleva.)

Je návrh na zpochybnění hlasování, nebo není - jestli můžeme pokračovat? (Protichůdné názory. Pohyb v sále.) Ano, pan předseda Jurečka s přednostním právem. Já respektuji, že ten elektronický záznam o výsledku hlasování si každý chce přečíst. Máte slovo, pane předsedo.

 

Poslanec Marian Jurečka: Děkuji. Pane předsedající, bývá obvyklé, že někdo jasným gestem dá znamení, že se jde podívat na listinu, zpochybní hlasování a dělá to v řádu desítek sekund. Tady už máme situaci, která běží třetí minutu, vy jste řekl - návrh byl přijat, jestli teď někdo hledá užitečného idiota v řadách vládní koalice, tak je mi to upřímně líto, ale z hlediska procedurálního ten návrh byl přijat. (Nesouhlasné názory z řad koalice, projevy souhlasu a potlesk z řad opozice.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane předsedo, já vám rozumím, ale na druhou stranu já jasně vidím, že kolegové si jednotlivě prohlížejí jeden papír o tom, jaký je elektronický záznam o výsledku hlasování. Pokračujeme. (Nejsou námitky.)

 

Poslanec Karel Rais: Dobře. Takže já si to jenom zrekapituluji, byla tedy přijata varianta B v podstatě o zachování odpočtu úroků z hypoték a zároveň snížení částky, na kterou lze uplatnit, na 150 tisíc Kč ročně. Tím pádem nehlasujeme o zbývajících návrzích pana kolegy Munzara a Hrnčíře a jdeme dál. A také Jurečky - A4.

Čili teď se dostáváme do skupiny 2.2 - pozměňovací návrhy ohledně osvobození příjmů z prodeje nemovitostí nevyužívaných k vlastnímu bydlení -

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Klid, prosím! Já neslyším pana zpravodaje. Prosím klid ve sněmovně!

 

Poslanec Karel Rais: Dostáváme se do skupiny, která je věnována časovému testu, pozměňovací návrhy ohledně osvobození příjmů z prodeje nemovitostí. První v pořadí je G1, což je pan kolega Munzar, je to tisk 5685, zachování časového testu na 5 let a možnost vynaložení finančních prostředků na bytovou potřebu, které získá z toho prodeje.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Stanovisko? (Stanovisko rozpočtového výboru bylo negativní.) Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 34 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 34, z přítomných 191 poslance pro 66, proti 72. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Karel Rais: Další. I když nebyl přijat tento návrh, tak se hlasuje pan kolega Feri, C2, zachování časového testu na 5 let, tisk 5457.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Stanovisko? (Ministryně: Nesouhlasné. - Zpravodaj: A totéž rozpočtový výbor, negativní.)

Zahájil jsem hlasování číslo 35. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 35, ze 190 přítomných pro 59, proti 70. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Rais: To je situace, kdy nebyl přijat ani G1, ani C2, takže hlasujeme pana kolegu Skopečka, B1 - 5723, prodloužení časového testu na 7 let a možnost vynaložení finančních prostředků na bytovou potřebu, hlasujeme to jako celek. Názor rozpočtového výboru byl negativní.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Paní ministryně, stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 36 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 36, ze 190 přítomných pro 53, proti 71 poslanec. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Karel Rais: Další v řadě by měl být, protože nebyl přijat pan kolega Feri, tak by to měl být návrh B2, pan kolega Skopeček, 5724, osvobození příjmu z prodeje nemovitosti, možnosti vynaložení části tohoto příjmu věnovat na bytovou potřebu. Rozpočtový výbor - negativní stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 37, ptám, se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 37, z přítomných 191 poslance pro 85, proti 76. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Karel Rais: Čili nebyl přijat pan kolega Feri, C2, takže budeme hlasovat A5, což je pan kolega Jurečka, číslo 5714, doplnění přechodného ustanovení k časovému testu, umožnění vynaložit na bytovou potřebu i příjem z prodeje starých nemovitostí neurčených k bydlení. Názor rozpočtového výboru - negativní.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 38. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 38, z přítomných 191 poslance pro 86, proti 73. Návrh nebyl přijat. Další návrh. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP