(13.00 hodin)
(pokračuje Janda)

Některé pasáže kapitoly NSA jsou ovšem poněkud záhadné nebo prostě nesrozumitelné, jako by to psal scenárista britského seriálu Jistě, pane ministře. Například u střednědobého rozpočtového výhledu se dočteme - budu citovat: "Posouzení zpracování speciálních a odborných agend, zejména v investicích a jejich kontrole, tak i posouzení veřejné podpory a spolupráce s mezinárodními institucemi vyžaduje soubor služeb, které je nutno zajistit externími kapacitami." Rád si to nechám vysvětlit lidskou řečí, co tím vlastně básník chtěl říct.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Já se omlouvám, pane poslanče, je 13 hodin, musím vás přerušit, bude následovat polední přestávka.

 

Poslanec Jakub Janda: Já už to mám asi na minutku, pane předsedo.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pokud to máte na minutu, já vás nechám domluvit, to je určitě možné. (Poslanec Janda: Ano, děkuji.) Kolegové budou tolerantní. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Jakub Janda: Pak tu máme pochybnosti nad některými výdaji. Na agentuře se např. zjistilo, že bude potřeba dalších 17 úředníků na zpracování žádostí o dotace. To se už nevědělo dříve? Předtím to zvládali na Ministerstvu školství a ani krajské úřady s tím nemají problém.

Vysvětlení si taky zaslouží, proč dochází k navýšení členských příspěvků mezinárodním organizacím o půl milionu. Čtyřnásobek růstu výdajů, tedy z 19 na 21 milionů, je projektován i u (nesroz.) antidopingového centra. Rád bych věděl, o jaké nové požadavky a činnosti jde, protože si ještě jako vrcholový sportovec velmi dobře pamatuji, jak nedostatečné kapacity antidopingové centrum mělo a jak skoro na koleni provozovali činnost. Speciálně tady je opravdu na velkou diskusi, zda bychom antidopingové centrum neměli posílit mnohem více a ve větším měřítku.

Otázek je celá řada a já doufám, že mi na ně zmiňovaní ministři odpovědí. Děkuji vám za pozornost.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji panu poslanci Jandovi. Jak už jsem oznámil, tak nyní bude následovat polední přestávka. Přeruším jednání Poslanecké sněmovny do 14.30 hodin. Členům organizačního výboru připomínám, že za pět minut začne jednání organizačního výboru, a my všichni se zde sejdeme ve 14.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 13.02 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP