Středa 27. ledna 2021, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Petr Fiala)

386.
Návrh na volbu člena Dozorčí rady Státního fondu podpory investic

Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji za slovo. Tento bod je v první volbě v prvním kole, otevíráme ho. Je to z důvodu, že 11. ledna 2021 skončilo funkční období našemu kolegovi, panu poslanci Ivanu Adamcovi, proto byla vyhlášena nová lhůta k doručení nominací od poslaneckých klubů na tuto pozici.

Na základě lhůty byly doručeny poslaneckými kluby, a to do 1. prosince 2020, dvě nominace, obdržené v usnesení volební komise per rollam číslo 175. Je to pan poslanec Ivan Adamec, navržen ODS, a je to pan Šimon Barczi, navržen poslaneckým klubem Pirátů. Toto volební komise přijala 1. prosince ve svém usnesení 175 a ještě konstatuje v tom usnesení, že nově zvolenému členu započne jeho čtyřleté funkční období, nejdříve by to bylo dnem 12. ledna, dneska už jsme v čase později, takže pokud dnes někdo bude zvolen, tak jeho období je čtyřleté.

Zde volební komise navrhuje tajnou volbu, o které musíme rozhodnout v hlasování. A ještě předtím, pane předsedající, prosím, abyste otevřel rozpravu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Otevírám rozpravu. Hlásí se někdo do rozpravy? Do rozpravy se nikdo nehlásí, rozpravu končím, a budeme tedy hlasovat o provedení tajné volby. Přivolal jsem poslance a poslankyně, kteří nebyli v sále. Myslím, že jsme připraveni na hlasování.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 208. Přihlášeno 97 poslanců, pro 61, proti 6. Návrh byl schválen a provedeme tajnou volbu. V tuto chvíli přerušuji projednání tohoto bodu pro provedení tajné volby.

 

A před námi je bod číslo

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 5. 3. 2021 v 14:43.




Přihlásit/registrovat se do ISP