(13.00 hodin)
(pokračuje Okamura)

Nejprve rozhodneme o přikázání garančnímu výboru. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání rozpočtovému výboru jako výboru garančnímu. Navrhuje někdo přikázání jinému výboru jako garančnímu? Nikoho nevidím. Přistoupíme k hlasování.

 

Kdo souhlasí s tím, aby předložený návrh byl přikázán k projednání rozpočtovému výboru jako garančnímu výboru?

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 341, přihlášeno 99 poslanců, pro 95, proti žádný. Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání rozpočtovému výboru jako garančnímu výboru.

 

Organizační výbor nenavrhl přikázat tento výbor dalšímu výboru. Má někdo návrh na přikázání dalšímu výboru či výborům k projednání? Pan poslanec Feranec, pak bude Jurečka. Vy jste se hlásil ještě dřív? (Poznámka mimo mikrofon.)

 

Poslanec Milan Feranec: Děkuji. Vzhledem k důležitosti si skutečně myslím, že by bylo vhodné, aby se tímto návrhem zabýval hospodářský výbor.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Totožný návrh měl pan poslanec Jurečka. Je nějaký jiný návrh? Není. Takže já se táži, kdo souhlasí s tím, aby předložený návrh byl... (Šum v sále.) V pořádku? Jsem myslel, že má někdo nějaké námitky proti mému postupu. Konstatuji, že tento návrh... Pardon, no vidíte, jste mě teď popletli. (S úsměvem.) Kdo souhlasí s tím, aby byl předložený návrh přikázán k projednání hospodářskému výboru jako dalšímu výboru?

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 342, přihlášeno 99 poslanců, pro 99, proti žádný. Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání hospodářskému výboru jako dalšímu výboru.

 

Končím prvé čtení tohoto návrhu a předávám řízení.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Dobré odpoledne, vážené paní kolegyně, vážení páni kolegové. Budeme pokračovat. Je zde další bod. Pan předseda Chvojka. Prosím.

 

Poslanec Jan Chvojka: Hezké odpoledne, kolegyně, kolegové. Jestli tím dalším bodem má být novela zákona o zaměstnanosti...

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Já tady mám 13.30 pevně zařazený bod, nicméně do té doby bychom se zabývali body, jak jsou uvedeny na tabuli.

 

Poslanec Jan Chvojka: Děkuji, tak jsem měl pravdu. Takže jestli tím dalším bodem, jako že ano, je novela zákona o zaměstnanosti, tak bych poprosil o pauzu na klub v délce deseti minut. Míním tím na klub ČSSD z důvodu, že paní ministryně Maláčová je na zasedání vlády, je na cestě, přijede tak, aby tady byla ve 13.10 na svůj bod. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Rozumím. Je zde tedy žádost o pauzu deseti minut pro klub ČSSD. Pokud nikdo nemá námitek proti této pauze, tak vyhlásím přestávku do 13.10 hodin. Připomínám, že ve 13.30 máme pevně zařazený bod. Takže přestávka do 13.10.

 

(Jednání přerušeno ve 13.01 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP