(12.50 hodin)
(pokračuje Volný)

Pan doktor Mao, který byl šéfem pohotovosti v Šanghaji, léčil pacienty, kteří měli střední až těžký průběh covidu intravenózními dávkami vitaminu C. Dostávali od 10 až do 20 gramů. V této skupině nezemřel ani jeden jediný pacient. Doktor Mao hned v počátku této koronavirové krize nabídl své informace veřejnosti. Já osobně jsem je ihned zaslal premiérovi této země panu Babišovi. On mi odpověděl: Ví o tom, jako že lékaři o tom vědí a používají to. Já bych se zeptal pana ministra Blatného, jestli je pravda, že se v České republice používá léčba covidu intravenózním podáváním vitamínu C. Protože pan doktor Mao, který je existující osobou, je to Američan čínského původu, je člověk, který se narodil a vystudoval v Americe, v současné době má praxi v Číně, byl šéfem pohotovosti a tyto informace nabídl ke zveřejnění na svých sociálních sítích a byl okamžitě zablokován.

Takže tady máme opět další informaci o léčebném prostředku na covid, který nemůže nikomu ublížit, je legální a legitimní, lege artis, i v České republice podle SÚKLu do 7,5 gramu denně, a s pravděpodobností hraničící s jistotou nikdo tuto lacinou a jednoduchou léčbu opět nepoužívá. Potom se nedivte, že v lidech vznikají opravdu tyto pocity a tato nálada, že někdo si globálně nepřeje jednoduché a laciné řešení covidové krize a že se tady nacházejí lidé, kteří tomuto plánu, tomuto velkému resetu, zřejmě s chutí pomáhají. Ovšem problém je v tom, že kdyby lidé umírali jenom kvůli neschopnosti vlády, tak by se jednalo o zabití, pokud jednají kvůli špatnému úmyslu vlády, tak se jedná o úplně jinou činnost.

Na závěr tohoto svého projevu tady pro vás mám takové malé překvapení, dámy a pánové. Mám tady pro vás nabídku, mám tady 200 bonbonů. Vzhledem k tomu, že je nás tady dnes poloviční počet, každý si můžete vzít dva a tři z nich obsahují něco, co se vám nebude líbit, ale já vám neřeknu, co to je, protože ani když se jdete vakcinovat, tak se nedozvíte úplně, co do vás jde. Takže to můžete vyzkoušet. Možná že jsem stejný jako Pfizer a možná tak jako Pfizer podplácel prokazatelně a byl za to odsouzen, politiky, novináře a lékaře po celé zemi globálně, a jako Pfizer zabil děti v Africe, protože na nich nelegálně zkoušel neotestovaná antibiotika a musel za to zaplatit odškodnění v Nigérii, ano Pfizer zabíjel ve svém výzkumu, je to velice neetická firma, tak možná i já bych měl chuť někoho... Ne, nemám, opravdu jsou to jenom bonbony, takže si můžete zvednout hladinu krevního cukru naprosto bezpečně a v klidu. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nyní přečtu omluvu. O omluvení své nepřítomnosti žádá pan ministr zemědělství Miroslav Toman, a to z pracovních důvodů dnes od 14.30.

Mám tady další přednostní právo, naskočilo mi tady. Je to v zastoupení poslaneckého klubu TOP 09 místopředseda klubu, pan poslanec Dominik Feri. Pardon, vidím faktické poznámky. Moment, omlouvám se, nejdřív faktická poznámka pan poslanec Pavel Kováčik a potom je v pořadí pan poslanec Dominik Feri, zároveň jste ale stejně v pořadí s přednostním právem, tak si pak můžete vybrat. Tak prosím.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji za slovo, pane předsedající. Paní a pánové, kdyby ty bonbony náhodou obsahovaly onen Ivermectin, o kterém byla řeč, tož to bych si vzal pro svého pejska proti vším a blechám. To je jenom tak lehce na průběh rozpravy.

Já bych rád pro jistotu, protože ten návrh usnesení na prodloužení stavu nouze o třicet dnů zazněl variantně ve stanovisku poslaneckého klubu KSČM předneseném panem kolegou Ondráčkem, zopakoval onen návrh usnesení právě v rozpravě. A sice ten návrh zní: Poslanecká sněmovna schvaluje prodloužení stavu nouze na žádost vlády, a to do 14. února, to jest neděle, do 24 hodin. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Jenom bych chtěl upozornit, že faktické poznámky nejsou podle § 109, nicméně pan předseda Kováčik měl přednostní právo tak jako tak, takže je to v pořádku. Jenom na to upozorňuji.

Teď s přednostním právem pan poslanec Dominik Feri. Prosím.

 

Poslanec Dominik Feri: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já budu mluvit k věci až odpoledne, protože to, co se tady událo, bylo něco naprosto neuvěřitelného.

Pane kolego Volný, prostřednictvím pana předsedajícího, jste sobecký idiot, protože tady mluvíte bez roušky - bez roušky! - na mikrofon.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Prosím, oslovujte poslance jenom mým prostřednictvím.

 

Poslanec Dominik Feri: To jsem udělal.

Protože nemáte kouska elementárního vkusu a nevezmete si roušku na svůj projev. To je něco naprosto neuvěřitelného. Můžeme spolu nesouhlasit, ale prosím, dodržujme hygienická opatření.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Já jsem to myslel jako takové malinké ťuknutí nehledě na názory, abychom se tady nečastovali vulgárními výrazy. To bylo jenom takové decentní.

Nyní jsme tedy v klasické rozpravě. Otevírám tu klasickou rozpravu a vystoupí poslanec Václav Klaus. Připraví se pan poslanec Marian Bojko. Já rozhodně nehodnotím obsah jednotlivých vystoupení, pouze v souladu s jednacím řádem chci udržet určitou kulturu vyjadřování. Pane poslanče, upozorňuji, že ve 13 hodin vyhlásím pauzu. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP