(Schůze zahájena v 9.00 hodin.)

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji 100. schůzi Poslanecké sněmovny, jubilejní, a všechny vás na ní vítám.

Aby byla zaznamenána naše účast, tak jsem vás právě všechny odhlásil a poprosím vás, abyste se přihlásili svými kartami, případně mi sdělili, kdo hlasuje s kartou náhradní.

Schůzi jsem svolal podle § 51 odst. 4 našeho jednacího řádu na základě žádosti 57 poslanců. Pozvánka vám byla rozeslána v úterý 20. dubna elektronickou poštou.

Nyní bychom přistoupili k určení dvou ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili poslance Jaroslava Holíka a poslance Františka Kopřivu. Ptám se, zda má někdo jiný návrh? Nikoho nevidím, já ještě přivolám kolegy z předsálí. (Gong. Předsedající hovoří mimo mikrofon s poslancem Stanjurou.) Tak. Už je nás dostatečný počet.

 

Zopakuji, že hlasujeme o osobách ověřovatelů.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro navržené ověřovatele? Kdo je proti?

Hlasování číslo 1 naší 100. schůze, přihlášeno 81 poslanců, pro 79, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme ověřovateli 100. schůze Poslanecké sněmovny určili poslance Jaroslava Holíka a Františka Kopřivu.

 

Po dohodě předsedů všech poslaneckých klubů sděluji, že do zahájení schůze nebylo potřeba se omlouvat písemně a všichni se považují za omluvené na základě právě této dohody.

Z členů vlády se omlouvají: Marie Benešová - pracovní důvody, Jakub Kulhánek - pracovní důvody, Jana Maláčová - pracovní důvody, Lubomír Metnar - pracovní důvody, Alena Schillerová - pracovní důvody, Miroslav Toman - pracovní důvody.

Dnes máme 29. dubna a narozeniny má náš kolega Ivan Jáč, takže všechno nejlepší. (Potlesk.)

Nyní bychom měli přistoupit ke stanovení pořadu 100. schůze, jehož návrh je uveden na pozvánce. Připomínám, že podle § 54 odst. 7 zákona o jednacím řádu rozhodne Sněmovna pouze o pořadu uvedeném v žádosti. Nelze navrhnout žádnou změnu ani doplnění pořadu. Rovněž tak nelze rozšiřovat schválený pořad.

Pan předseda klubu ODS mě upozornil, že není přítomen žádný člen vlády. Já mám informaci, že je na cestě. Nicméně tedy přeruším na deset minut... (Krátce hovoří s pracovnicí Kanceláře PS.) Tak já pro začátek přerušuji na pět minut, protože paní ministryně je na cestě, takže budeme pokračovat v 9.10 hlasováním o pořadu schůze.

 

(Jednání přerušeno v 9.05 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP