Úterý 1. června 2021, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Vojtěch Filip)

9.
Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 563/2004 Sb.,
o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů,
ve znění pozdějších předpisů, a o změně některých dalších zákonů
/sněmovní tisk 503/5/ - vrácený Senátem

Pan předseda Chvojka se hlásí. (Poslanec Plzák sděluje mimo mikrofon předsedajícímu, že nebylo gongováno, že neslyšeli.) Aha, s tím já nic nenadělám. Pan kolega Chvojka se hlásí. (Neklid a hluk v jednacím sále přetrvává.)

 

Poslanec Jan Chvojka: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já bych si chtěl jménem poslaneckého klubu ČSSD vzít pauzu do 17.30. Děkuji. (Výkřiky z pléna v levé části jednacího sálu: Ideální, skvělé!)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, v tom případě vyhlašuji přestávku na poradu klubu sociální demokracie do 17.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 16.04 hodin.)

(Jednání pokračovalo v 17.30 hodin.)

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Vážené poslankyně, vážení poslanci, uplynula doba pro pauzu na poradu poslaneckého klubu ČSSD a máme tady pevně zařazený bod na 17.30 hodin. (O slovo se hlásí poslanec Bartoš.) Ano, předseda Pirátů Ivan Bartoš, prosím.

 

Poslanec Ivan Bartoš: Já jsem se přihlásil s přednostním právem, ale už se všichni rozcházeli, protože si sociální demokracie vzala pauzu na jednání klubu. Zní to tak eufemisticky... Proč se tak stalo? No protože měl být k projednání tisk o platu pedagogických pracovníků, kde jsme chtěli zafixovat 130 % platu k průměrné mzdě v České republice, nastavit ten mechanismus, aby se platy pedagogů upravovaly každý rok a nebylo z toho politikum v Poslanecké sněmovně. Mělo se to projednat, sociální demokracie si vzala pauzu. Nyní tedy jdeme projednávat energetický zákon.

Opět tedy jako při minulém jednání Sněmovny se nejedná o nic jiného než blokovat projednání tohoto původně vládního zákona, jeho senátní verzi. Mě to velmi mrzí, ale evidentně není v zájmu vládních stran vůbec tento tisk doprojednat a učitelům nabídnout perspektivu v jejich povolání, která se nebude odvíjet od toho, co kteří politici slíbí v kampani nebo následně hlasují ve Sněmovně.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Takže máme na programu pevně zařazený bod

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 28. 7. 2021 v 8:43.




Přihlásit/registrovat se do ISP