(20.40 hodin)

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Děkuji za slovo. Abych neopakoval své předřečníky a nebyl obviněn, že jsem plagiátor a používám stejná slova, tak já bych si chtěl vzít přestávku na jednání našeho klubu v délce jedné hodiny dvaceti dvou minut, aby plynule navázala na přestávku, která skončí po intervalu, který si vybral můj předřečník. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Tak to jsme na 11 hodinách a 22 minutách, pokud tedy ještě někdo jiný nechce přestávku. Pokud nikdo jiný nechce. (Hluk v sále.) Já tedy nevím, do kolika to přesně vyjde, protože neumím rychle počítat, ale předpokládám, že to vyjde. Když na mě budete křičet, tak to rychlejší nebude. Vyjde to do osmi hodin. Chápu pány poslance, že se hlásí, ale nejsou vybaveni přednostním právem. Jenom připouštím reakce na ten procedurální návrh. Pokud chtějí reagovat na ten procedurální návrh, tak pan poslanec Nacher.

 

Poslanec Patrik Nacher: No, dámy a pánové, já bych chtěl reagovat. Reagovat na procedurální návrh snad mohu, i když nemám přednostní právo. Já jsem tady první volební období, pro mě je to novum - pauzy na klub v průběhu noci, takže v rámci transparentnosti: já už tady budu, bych se na nějaký ten klub přišel tedy podívat, jestli mě pozvete. (Veselost v sále. Potlesk napříč politickým spektrem.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. To je samozřejmě otázka na předsedy jednotlivých klubů. Pan poslanec Juchelka chtěl ještě procedurálně reagovat. Ano, hlásil se.

 

Poslanec Aleš Juchelka: Jenom poslední větu, že jehňátko koalice se dostalo do spárů tyrana opozice. Děkujeme. (Veselost v levé části sálu.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: To byla taková pěkná poetická tečka. Vzhledem k tomu, jaké jsou veškeré dohody a podobně, tak mám za to, že mi nezbývá nic jiného než konstatovat, že schůze by byla přerušena. Protože na zítřejší den máme zařazeny tři mimořádné schůze a nemohli bychom v devět hodin pokračovat, tak nyní přeruším 104. schůzi Poslanecké sněmovny do pátku 28. května, kdy budeme pokračovat v bloku třetích čtení.

Zítra v 9 hodin bude zahájena 105. schůze Poslanecké sněmovny, 10 minut po jejím ukončení budeme pokračovat v přerušené 93. schůzi Poslanecké sněmovny. Po ukončení této schůze bychom potom za dalších deset minut pokračovali ve 102. schůzi Poslanecké sněmovny, která bude pouze formálně ukončena. Pan poslanec Ferjenčík chce ještě na něco reagovat. Pane poslanče, já skutečně nevím, proč bych vám měl dát slovo.

 

Poslanec Mikuláš Ferjenčík: Já jsem se chtěl jenom omluvit kolegyni Kořanové za komolení jejího jména. Omlouvám se.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Dobře, tomu velice rozumím. Já vám, kolegové, přeji příjemný zbytek večera, sejdeme se tedy zítra a tato schůze bude pokračovat v pátek. Ještě pro záznam konstatuji, že s faktickými poznámkami jsou přihlášeni páni poslanci Ferjenčík, Filip, Dolínek, Válek, Juchelka a s přednostním právem jsem zaznamenal přihlášky pana poslance Válka a pana poslance Černohorského, ale nevím, jestli na nich v danou chvíli ještě budou trvat, a poté pana poslance Jurečky po vyčerpání rozpravy. Tím by to mělo být snad úplně vše. Já tedy formálně přerušuji tento bod a tuto schůzi v souladu s tím, co jsem již dříve řekl. Pěkný večer všem.

 

(Schůze přerušena ve 20.43 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP