(17.50 hodin)
(pokračuje Jan Bartošek)

Je tedy třeba při výběru kandidátů k této povinnosti přihlédnout. Zahajuji všeobecnou rozpravu a táži se, kdo se do ní hlásí? Neeviduji žádnou přihlášku a končím všeobecnou rozpravu.

Přistoupíme k podrobné rozpravě a táži se, zda se někdo hlásí do podrobné rozpravy? Vzhledem k tomu, že nevidím nikoho, kdo by se hlásil do podrobné rozpravy, končím podrobnou rozpravu.

 

Nyní přečtu návrh usnesení, o kterém dám následně hlasovat:

"Poslanecká sněmovna I. bere na vědomí, že Parlament České republiky je zastoupen svými stálými delegacemi v Meziparlamentní unii, v Parlamentním shromáždění NATO, v Parlamentním shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, v Parlamentním shromáždění Rady Evropy, ve Středoevropské iniciativě;

II. bere na vědomí, že zasedání Parlamentního shromáždění Unie pro Středomoří se budou účastnit členové výboru pro evropské záležitosti;

III. stanoví počet poslanců v jednotlivých stálých delegacích Parlamentu takto:

- ve stálé delegaci Parlamentu do Meziparlamentní unie 8 poslanců, z toho minimálně 3 ženy,

- ve stálé delegaci Parlamentu do Parlamentního shromáždění NATO 10 poslanců, z toho 5 se statutem člena a 5 se statutem náhradníka,

- ve stálé delegaci Parlamentu do Parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě 5 poslanců, z toho 4 se statutem člena, z toho minimálně 1 žena, a 1 se statutem náhradníka,

- ve stálé delegaci Parlamentu do Parlamentního shromáždění Rady Evropy 10 poslanců, z toho 5 se statutem člena, zde minimálně 2 ženy, a 5 se statutem náhradníka, minimálně 1 žena,

- ve stálé delegaci Parlamentu do Středoevropské iniciativy 5 poslanců, z toho 3 se statutem člena a 2 se statutem náhradníka."

 

Nyní jsem přečetl návrh usnesení, o kterém dám hlasovat.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh, tak jak byl přečten? Poprosím, zvedněte ruku, zmáčkněte tlačítko. Kdo je proti návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 38, přihlášeno je 183 poslankyň a poslanců, pro návrh 167, proti nikdo. Konstatuji, že návrh usnesení byl přijat.

 

Já vám děkuji a končím projednávání tohoto bodu.

 

Otevírám bod číslo

 

16.
Vyhlášení lhůt na podávání návrhů na členy zřízených stálých komisí
Poslanecké sněmovny a stálých delegací Parlamentu
do meziparlamentních organizací

A já žádám předsedu volební komise poslance Martina Kolovratníka, aby se ujal slova. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji za slovo. Slibuji, že dnes už je ode mě poslední. Je to vyhlášená lhůta volebních komisí na podávání návrhů, tedy na obsazení právě těch komisí a stálých delegací, o kterých teď Sněmovna rozhodla. Je to informace hlavně pro pana poslance Marka Bendu, že volební komise jednala, zasedala a tu lhůtu už mám pro vás připravenou. Rozhodli jsme o ní na volební komisi včera na své 4. schůzi v usnesení číslo 16. Takže lhůta na podávání návrhů na členy všech zřízených stálých komisí Poslanecké sněmovny a stálých delegací do meziparlamentních skupin, jak jsme je teď ustavili, je do zítřka, je to do středy 24. listopadu do 14 hodin. Prosím, aby všechny poslanecké kluby, sdružení a kluby své nominace zaslaly, odevzdaly do sekretariátu volební komise do zítřka do 14 hodin. Ta lhůta je poměrně krátká, je to z organizačních důvodů, že my to velké množství musíme opět na sekretariátu zpracovat, zkontrolovat, jestli jsou splněna všechna pravidla a počty. Teprve poté zasedne volební komise, to bude zítra v 17 hodin, a přijme všechna nezbytná usnesení, se kterými pak kluby seznámíme. Je to z toho důvodu, aby vše bylo připraveno s čtyřiadvacetihodinovou lhůtou na volbu nebo na naplnění komisí a delegací, tak jak předpokládá program této schůze, v pátek od 9 hodin.

Takže ještě jednou rekapituluji - lhůta na podání návrhů na všechny tyto komise a delegace do meziparlamentních organizací: zítra, středa, do 14 hodin na volební komisi. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji, pane poslanče, za informace, které jste přednesl, a táži se, zda se někdo chce vyjádřit k tomu, co zde bylo řečeno? Nevidím. V případě, že se nikdo vyjádřit nechce, já vám děkuji. Lhůty byly vyhlášeny a já končím projednávání tohoto bodu.

 

Nyní přistoupíme k poslednímu bodu dnešního jednacího dne, a to je

 

17.
Informace o svolání ustavujících schůzí výborů Poslanecké sněmovny
a pověření poslanců řízením těchto schůzí

Na začátek přečtu omluvu. Omlouvá se paní poslankyně Helena Langšádlová dnes od 17.30 do 18.15 z pracovních důvodů.

Vážené dámy, vážení pánové, chtěl bych vás informovat, že "jsem vydala" - tedy předsedkyně PS - "rozhodnutí č. 3 o svolání ustavujících schůzí výborů Poslanecké sněmovny a jejich řízením jsem pověřila:

1. Na středu 24. listopadu: poslance Jana Volného řízením rozpočtového výboru, který se sejde v 9 hodin v místnosti číslo A111, Sněmovní 4; poslance Jiřího Maška řízením výboru pro bezpečnost, který se sejde v 9 hodin v místnosti číslo J114, Sněmovní 1; poslance Ivana Adamce řízením hospodářského výboru, který se sejde v 10.30 v místnosti číslo 306, Sněmovní 1; poslankyni Janu Krutákovou řízením výboru pro životní prostředí, který se sejde v 10.30 v místnosti číslo 49, Sněmovní 1; poslankyni Helenu Válkovou řízením ústavně-právního výboru, který se sejde ve 13 hodin v místnosti číslo 55, Sněmovní 4; poslance Jana Volného řízením zemědělského výboru, který se sejde ve 13 hodin v místnosti číslo 108a, Sněmovní 4; poslankyni Lenku Dražilovou řízením výboru pro sociální politiku, který se sejde ve 14.30 v místnosti číslo 48, Malostranské náměstí 7; poslance Jiřího Kobzu řízením zahraničního výboru, který se sejde ve 14.30 v místnosti číslo 250, Sněmovní 1; poslance Karla Raise řízením výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, který se sejde v 16 hodin v místnosti číslo 106, Sněmovní 4.

2. Na čtvrtek 25. listopadu: poslankyni Helenu Válkovou řízením petičního výboru, který se sejde v 9 hodin v místnosti číslo 301, Sněmovní 1; poslance Ivana Jáče řízením výboru pro evropské záležitosti, který se sejde v 9 hodin v místnosti číslo 6, Sněmovní 3; poslance Radovana Vícha řízením výboru pro obranu, který se sejde v 10.30 v místnosti číslo 311b, Sněmovní 4; poslance Stanislava Berkovce řízením volebního výboru, který se sejde v 10.30 v místnosti číslo J114, Sněmovní 1; poslance Bohuslava Svobodu řízením výboru pro zdravotnictví, který se sejde ve 13 hodin v místnosti číslo 48, Malostranské náměstí 7; poslankyni Lenku Dražilovou řízením výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, který se sejde ve 14.30 v místnosti číslo 211, Sněmovní 4; poslance Romana Kubíčka řízením kontrolního výboru, který se sejde v 16 hodin v místnosti číslo 206, Sněmovní 3.

A to až do doby, než budou zvolení předsedové výborů potvrzeni Poslaneckou sněmovnou. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP