(16.40 hodin)

 

Poslankyně Jana Pastuchová: Děkuji. A protože byl tento pozměňovací návrh pod písmenem A schválen, je nehlasovatelný pozměňovací návrh pod písmenem B1. Budeme tedy nyní hlasovat o pozměňovacím návrhu kolegyně Lucie Šafránkové pod písmenem B2.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Zahajuji hlasování. (Šum v sále a výkřiky: Stanovisko.)

 

Omlouvám se, ukončuji hlasování a prosím o stanovisko paní... Prohlašuji toto hlasování 15 za zmatečné a prosím o stanovisko paní zástupkyni navrhovatele, paní ministryni: (Neutrální.) Děkuji. A paní zpravodajku: (Nesouhlasné.) Děkuji. Děkuji za stanoviska.

 

Nyní zahajuji hlasování o návrhu B2. (Krátká odmlka.) Kdo s tímto návrhem souhlasil, bylo... Moc se omlouvám, je to přece jenom první předsedání.

hlasování číslo 16 bylo přihlášeno 179 poslanců, pro hlasovalo 19, proti 5. Konstatuji, že tento návrh usnesení nebyl schválen.

 

Poslankyně Jana Pastuchová: Děkuji. A protože jsme se vypořádali s hlasováním všech pozměňovacích návrhů, které byly hlasovatelné, nyní bychom měli hlasovat o návrhu jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji, paní zpravodajko. Protože o všem bylo hlasováno, nyní přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

A opět prosím o stanovisko paní zástupkyni navrhovatele k celému návrhu zákona. A paní zpravodajko, prosím?

 

Poslankyně Jana Pastuchová: Já jsem, paní předsedající, přečetla usnesení výboru pro sociální politiku jako souhlasné.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Moc se omlouvám, já jsem tady rychle konzultovala. Takže nyní bylo o všech návrzích hlasováno. Přikročíme k hlasování o návrhu zákona jako celku.

Mezitím ještě došla omluva. Jenom konstatuji, že se omlouvá poslanec Jan Jakob z pracovních důvodů od 16.35 do 17 hodin. (Hluk v sále.) Stahuje, bylo mi to tady předloženo, omlouvám se. Staženo, zaznamenám.

Předneseme návrh usnesení. Ještě chce poznámku paní zpravodajka. Prosím.

 

Poslankyně Jana Pastuchová: Já tedy opravdu neznám, paní předsedající, úplně dokonale jednací řád, ale jestli bych mohla požádat, jestli by se omluvy nepřečetly na začátku a na konci, ale během hlasování mi to přijde strašně nepříjemné.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Omlouvám se, bylo mi to teď doneseno. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o dalších úpravách poskytování ošetřovného v souvislosti s mimořádnými opatřeními při epidemii onemocnění covid-19 podle sněmovního tisku 49 ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

Zagonguji a ještě registruji žádost o odhlášení. Prosím, všichni jste byli odhlášeni, zaregistrujte se znovu svými kartami. A již se počty ustalují. Počty jsou ustálenější.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V tomto hlasování číslo 17 bylo přihlášeno 178 přítomných poslanců, z nich hlasovalo pro návrh 176, proti 0. Konstatuji, že tento návrh zákona byl schválen.

 

Tímto končím projednávání tohoto bodu. Děkuji paní zpravodajce, děkuji paní ministryni v tomto bodu.

 

A nyní otevírám přerušený bod číslo

 

2.
Vládní návrh zákona o mimořádném příspěvku zaměstnanci při nařízené karanténě
/sněmovní tisk 50/ - zkrácené jednání

Pozměňovací návrhy byly všem rozdány na lavice. Nyní tedy otevíráme třetí čtení. Opět poprosím, paní ministryně zůstává, pan zpravodaj také již přišel, děkuji. A protože podle § 99 odst. 7 zákona o jednacím řádu může ve zkráceném jednání následovat třetí čtení návrhu zákona bezprostředně po čtení druhém, zahajuji třetí čtení tohoto návrhu zákona a očekávám, že pan zpravodaj výboru pro sociální politiku, poslanec Jan Bauer, bude spolu se mnou sledovat rozpravu, kterou tímto otevírám. Je tedy otevřená rozprava. Co se týče rozpravy, nevidím, že by se někdo do ní hlásil, proto tedy rozpravu končím.

Poprosím, zda je zájem o závěrečná slova? Paní zástupkyně navrhovatele nemá, pan zpravodaj nemá.

Takže jdeme hlasovat o pozměňovacích návrzích. Nejprve poprosím pana zpravodaje, aby nás seznámil s procedurou.

 

Poslanec Jan Bauer: Vážená paní místopředsedkyně, ta procedura je velmi jednoduchá, máte ji před sebou na stole. K tomuto sněmovnímu tisku byl podán pouze jeden pozměňovací návrh, o kterém budeme hlasovat jako o prvním. Následně bude hlasování o návrhu zákona jako celku. Ze slušnosti dodávám, že nebyl podán návrh na zamítnutí, což asi tady nebylo řečeno na mikrofon.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Má někdo námitku ke stanovené proceduře? Předpokládám, že nikoli, ale opět je nutno se optat.

Zagonguji.

 

Nyní o této navržené proceduře zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem procedury souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti navržené proceduře?

hlasování číslo 18 bylo ze 178 přítomných poslanců 175 poslanců a poslankyň pro, proti 0. Konstatuji, že návrh procedury byl schválen. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jan Bauer: Nejprve se vypořádáme s tím pozměňovacím návrhem, který dnes zazněl dopoledne na výboru pro sociální politiku. Chtěl bych vám jenom říci, a vidíte to na těch papírech, že se skládá ze dvou bodů. Za prvé se tam mění účinnost z původního 30. června na 28. února, to je to zkrácení zepředu, a pak je tam to druhé zkrácení z původního 31. října 2021 na 30. listopadu 2021. O měsíc z každé strany zkrácený návrh tohoto zákona.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji vám, pane zpravodaji, a poprosím o postoj k tomuto, o stanovisko k tomuto pozměňovacímu návrhu paní ministryni. (Neutrální.) A pana zpravodaje? (Výbor doporučuje.) Děkuji.

 

Zahajuji tedy hlasování o tomto pozměňovacím návrhu. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 19 ze 178 přítomných poslanců a poslankyň pro návrh hlasovalo 157, proti 0. Konstatuji, že tento návrh usnesení byl schválen.

 

Poslanec Jan Bauer: A teď bychom se, vážená paní místopředsedkyně, mohli, protože již nebyl podán žádný jiný pozměňovací návrh, vypořádat s tímto návrhem zákona jako s celkem. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP