(12.10 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Vaše vládní koalice hlasovala proti zamrazení platů politiků, proti návrhu SPD. Takže vy už máte dost a já bych potřeboval - já na pana premiéra stejně vidím, jo. (Poslanci volají z lavic.) Pan premiér se teď vyklonil, abychom se mohli dívat do očí, takže si tady může paní poslankyně Černochová, prostřednictvím vaším, stát. (Poslankyně stojí před řečnickým pultíkem.) Pan premiér nepotřebuje zakrývat pohled, jo? To zase musím hodnotit, že se dokážeme dívat do očí. (Poslankyně Černochová mimo mikrofon: Myslím, že vidíte, ne?)

Takže teď pojďte, prosím, na mikrofon a řekněte, kdy a jak vyřešíte zdražování, hlavně kdy, protože lidé potřebují teď časový plán, časový horizont, aby si mohli postavit i rozpočet doma. Takže kdy, teď to pojďte, prosím, říct. A jestli tímto tady skončí ta schůze, aniž řeknete kdy - a jenom upozorňuji pro občany a pro diváky, že další schůze Poslanecké sněmovny je až v polovině ledna - to znamená, nenechte měsíc čekat teď občany, aby hrůzou čekali, jak dlouho to zdražování bude trvat, kolik jim bude zbývat ještě peněz. Řada českých rodin, a jsou to často voliči SPD, jsou to slušné pracující rodiny s dětmi a nedokážou si ušetřit za měsíc ani tisíc korun! Jdou úplně na hranu! Takže pane premiére, pojďte tady říct, kdy to vyřešíte. Kdy! (Důrazným hlasem.) Ať se lidé můžou připravit. Tak prosím. Děkuji za pozornost. (Potlesk a volání poslanců.)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Vzhledem k tomu, že program schůze nebyl schválen a nikdo další se s přednostním právem nehlásí, tak já tuto 5. schůzi Poslanecké sněmovny končím. (Poslanci tlučou do lavic, ozývá se bučení a volání.) Prosím o klid.

A na závěr ještě připomínám, že na úterý 11. ledna 2022 ve 14 hodin byla svolána 6. schůze Poslanecké sněmovny. Dámy a pánové, já se s vámi pro dnešní den loučím a přeji vám hezký zbytek dne.

 

(Schůze skončila ve 12.14 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP