(Jednání pokračovalo v 18.00 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Dobrý podvečer, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, milí členové vlády. Budeme pokračovat v programu naší schůze.

Jenom si dovolím upozornit, že budu hlasovat osobně s náhradní kartou číslo 28.

Měli bychom pokračovat bodem číslo 43, Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o omezení dopadu vybraných plastových výrobků na životní prostředí, sněmovní tisk 56.

Nicméně mám tady přihlášku do diskuse s přednostním právem. Hlásí se pan předseda Fiala a já mu tímto dávám slovo. Pane předsedo, prosím. (Silný hluk v sále, někteří poslanci nesedí na svých místech.)

Jinak vás, vážené kolegyně, kolegové, poprosím, abyste se usadili, ztišili a umožnili panu předsedovi Fialovi mluvit.

 

Poslanec Radim Fiala: Děkuji vám za slovo, vážený pane předsedající. Vážené kolegyně, kolegové, protože dnes je takový zvláštní den, že jsme měli mít opoziční okénko teď od 18 do 21 hodin, bohužel se žádný zákon, který jsme navrhovali, do toho opozičního okénka nevlezl, tak podle mého názoru nefungují dohody, které jsme udělali. Podle mě, abychom tady seděli, je naprosto zbytečné. Podle mého názoru je důležité připravit se na zítřejší jednací den. Proto vás všechny žádám o přestávku na jednání klubu poslanců SPD v délce 60 minut. Děkuji vám. (Někteří poslanci opozice se loučí a odcházejí.)

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Tak to byla žádost o hodinovou přestávku. Já se jenom zeptám, jestli nebyla dneska dohoda pokračovat až do 21. hodiny, čili potkáme se v 19 hodin. (Protesty v sále.)

Protože v tom není jasno, tak jenom poprosím o tříminutovou přestávku a požádám předsedy klubu, ať se dostaví ke mně k předsednickému pultu, protože já mám informaci, že byla dohoda, že se dneska pokračuje do 21 hodin. (Předsedové klubů i členové vlády se shromažďují u předsednického pultu a domlouvají se.)

 

(Jednání přerušeno od 18.03 do 18.07 hodin.)

 

Vážené kolegyně, kolegové, klub SPD požádal o hodinovou přestávku, která by přesáhla 19. hodinu, a protože jsme nehlasovali o tom, že bychom po této době mohli hlasovat a pokračovat v jednání, nezbývá než dnešní jednací den ukončit. Sejdeme se zítra v 9 hodin. Děkuji a přeji hezký večer.

 

(Jednání skončilo v 18.08 hodin.)




Přihlásit/registrovat se do ISP