(9.30 hodin)
(pokračuje Jan Bartošek)

Další bod přednesl pan poslanec Vladimír Zlínský, bod se jmenuje Hrozba blackoutu a jak se na tuto situaci připravit.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh tohoto bodu, aby byl zařazen na program, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto bodu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 39, přihlášeno je 139 poslankyň a poslanců, pro 22, proti 76, s návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále je zde návrh pana poslance Radka Kotena a bod zní Léčba pozitivních covid praktiky včas.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro, aby tento bod byl zařazen na pořad schůze, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 40, přihlášeno je 139 poslankyň a poslanců, pro návrh 20, proti 78, návrh nebyl přijat.

 

Další návrh je od paní poslankyně Marie Pošarové. Bod zní Informace ohledně situace na trhu elektřiny a plynu.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh tohoto bodu, aby byl zařazen na program, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 41, přihlášeno je 139 poslankyň a poslanců, pro návrh 57, proti 76, s návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

A posledním bodem, který zde mám, je bod paní poslankyně Karly Maříkové a ten bod zní Omezení svobody v souvislosti s přijetím pandemického zákona.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro, aby tento bod byl zařazen na program schůze, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 42, přihlášeno je 139 poslankyň a poslanců, pro 22, proti 77, s bodem nebyl vysloven souhlas.

 

Já se jenom pro pořádek ptám - hned vám dám slovo - zda zazněly všechny návrhy? O všech návrzích, které zazněly, bylo hlasováno? Děkuji. Nyní, předpokládám k hlasování, prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Michal Kučera: Dobrý den, děkuji. Dámy a pánové, já bych chtěl u hlasování číslo 4, hlasoval jsem proti, na záznamu mám ano. Tohleto je pouze pro stenozáznam. Hlasování nezpochybňuji. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pane poslanče, já se omlouvám, já jsem tady něco řešil, to znamená pouze pro stenozáznam? (Ano.) Děkuji vám.

Tak tím jsme se vypořádali se všemi návrhy, které zazněly k pořadu schůze, a nyní budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 8. schůze Poslanecké sněmovny tak, jak byl předložen. Ptám se, zda mám přečíst návrh bodu, který byl součástí pozvánky? Žádné další body nebyly přidány na program. Takže eviduji žádost o vaše odhlášení. Já vás tedy nejprve všechny odhlásím, přihlaste se svými evidenčními kartami.

 

A nyní tedy dám hlasovat o pořadu schůze tak, jak byl zaslán v pozvánce.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro pořad schůze, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Je to hlasování s pořadovým číslem 43, přihlášeno je 139 poslankyň a poslanců, pro návrh 78, proti 60. Mohu konstatovat, že pořad schůze byl schválen.

 

Nyní poprosím o chvíli trpělivosti, protože přečtu omluvenky. Dnes se omlouvá pan ministr Ivan Bartoš z 8. schůze do konce jednacího dne z pracovních důvodů. Dále dnes mezi 15. a 21. hodinou nebo respektive do konce jednacího dne z pracovních důvodů paní poslankyně Romana Fischerová. Dnes mezi 9. a 10. hodinou se omlouvá paní poslankyně Petra Quittová, dále se omlouvá pan ministr Jan Lipavský z pracovních důvodů od 9. do 10. hodin. Dále dnes mezi 12. hodinou a půlnocí z rodinných důvodů se omlouvá paní poslankyně Petra Quittová. Dále dnes z pracovních důvodů se omlouvá pan poslanec Miloslav Janulík, mezi 10. a 12. hodinou z pracovních důvodů se omlouvá pan poslanec Viktor Vojtko. Dnes od 9. do 12. hodin z důvodu návštěvy lékaře se omlouvá pan poslanec Jiří Strýček. Dnes z pracovních důvodů se omlouvá pan poslanec Petr Vrána. Z důvodu nemoci se dnes omlouvá pan poslanec Martin Kolovratník. A dnes od 8.45 hodin do konce jednacího dne z pracovních důvodů se omlouvá pan ministr Marian Jurečka. Dále ještě dnes z důvodu nemoci se omlouvá pan poslanec Ladislav Okleštěk. (V sále je velmi hlučno.)

Nyní tedy přistoupíme k projednávání schváleného pořadu schůze. Každopádně před projednáváním vládního návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 94/2021 Sb., o mimořádných opatřeních při epidemii onemocnění covid-19 a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění nálezu Ústavního soudu... Já se omlouvám, kolegyně a kolegové. Kolegyně a kolegové, já vás požádám o ztišení, ať se nepřekřikujeme. ... zákonů, ve znění nálezu Ústavního soudu vyhlášeného pod č. 4/2022 Sb., zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 520/2021 Sb., o dalších úpravách poskytování ošetřovného v souvislosti s mimořádnými opatřeními při epidemii onemocnění covid-19, je to sněmovní tisk 127, zkrácené jednání. Zde bychom podle § 99 odst. 5 měli posoudit, zda jsou podmínky pro projednání zmíněného návrhu zákona ve zkráceném jednání.

Já zde otevírám rozpravu a jenom pro pořádek zde eviduji dvě přihlášky. První je pan poslanec Radek Vondráček a poté pan poslanec Patrik Nacher. Nyní tedy je otevřená rozprava a poprosím vás, pane ministře, abyste uvolnil, pane ministře spravedlnosti... (přístup k řečništi). Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Radek Vondráček: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dobré ráno. Já mám pocit, po tom všem, co se tuto noc událo, že jsem se do diskuse k tomuto bodu hlásil v úplně jiné době, v jiném století, že už to částečně není relevantní. Já mám ale za to, že část té debaty, která probíhala vlastně celou noc, a ty argumenty měly zaznít právě teď. Teď je ta správná doba, kdy jsme se měli bavit o naplnění podmínek pro zkrácené řízení. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP