(Jednání pokračovalo ve 12.56 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Vážené kolegyně, vážení kolegové, budeme pokračovat v našem jednání. Než otevřu bod, načtu omluvy. (Hluk v jednacím sále.) Omlouvá se pan poslanec Jiří Mašek ze zdravotních důvodů, pravděpodobně do konce jednacího dne. Dále se omlouvá Lenka Dražilová ze zdravotních důvodů, Petr Bendl ze zdravotních důvodů, paní poslankyně, paní místopředsedkyně Jana Mračková Vildumetzová od 12.50 do 14.00 z pracovních důvodů, pan poslanec Fridrich od 14.00 do konce jednacího dne z pracovních důvodů, pan poslanec Josef Kott od 13.30 ze zdravotních důvodů, paní poslankyně Michaela Opltová mezi 12.45 a 16.00, do konce schůze, z důvodů rodinných, dále pan poslanec Petr Fifka od 12.56 do konce jednacího dne, a to z pracovních důvodů, dále pan poslanec Jan Lacina mezi 12. hodinou a 24. hodinou do konce dne z důvodů pracovních, dále se omlouvá paní poslankyně Marie Jílková od 13 hodin až do konce jednacího dne bez udání důvodu, pan poslanec Jan Hrnčíř se omlouvá mezi 13. hodinou a 17. hodinou z důvodu návštěvy lékaře. (Hluk v jednacím sále přetrvává.)

 

Tak toliko omluvy a nyní bychom začali projednávat schválený bod a tím je

 

1.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 94/2021 Sb.,
o mimořádných opatřeních při epidemii onemocnění COVID-19 a o změně
některých souvisejících zákonů, ve znění nálezu Ústavního soudu, vyhlášeného
pod č. 4/2022 Sb., zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví
a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů,
a zákon č. 520/2021 Sb., o dalších úpravách poskytování ošetřovného
v souvislosti s mimořádnými opatřeními při epidemii onemocnění COVID-19
/sněmovní tisk 127/ - zkrácené jednání

Předložený návrh uvede místopředseda vlády a ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. (Není přítomen.) Já se rozhlížím, pana ministra nevidím. Jenom pan ministr Jurečka mě upozorňuje, že pan ministr je nedaleko odsud. (Poslanec Výborný v hloučku stojících poslanců před řečnickým pultíkem se hlásí o slovo.) Ano. A já tedy poprosím pan Marka Výborného s přednostním právem.

 

Poslanec Marek Výborný: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Kolegyně, kolegové, omlouvám se velmi, ale zasedala vláda v tuto chvíli. Samozřejmě, původně dnešní den nemělo jednat plénum Poslanecké sněmovny. Vláda přeložila své zasedání sem, do prostor pléna, nebo do prostor Poslanecké sněmovny. Poprosím o pět minut pauzy, respektive stačí čtyři minuty do 13.05, tak aby pan ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se mohl dostavit a uvést... (Ministr Jurečka mluví mimo mikrofon.) Tak mi tady pan vicepremiér říká, že stačí dvě minuty, tak do 13.04, pro jistotu. Ne že bych neuměl matematiku, ale 13.04, pro jistotu. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, vyhlašuji tedy přestávku do 13.04 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 13.01 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP