(11.10 hodin)
(pokračuje Vlastimil Válek)

Definovali jsme i to, co má být na žádance. Šli jsme až do takových detailů, že jsem svolal včera, pokud je dneska pátek, nebo ve středu, to si nejsem jist, pracovní skupinu pro lékařské ozáření, kde jsem požádal jednotlivé odborné společnosti, které toto mají na starosti, v čele s radiologickou společností, aby jednak stanovily přesný postup toho vyšetření, to znamená, zda snímek v jedné projekci, nebo ve dvou projekcích, aby na webové stránky pro lékaře, kteří to budou hodnotit, dali typické obrazy, protože přece jenom nemáme takové zkušenosti, a to včetně dětí. To znamená, tady si myslím, že ta situace je zcela pod kontrolou. Navíc jsme začali zajišťovat očkovací látku pro ty, co neměli dokončený očkovací kalendář na Ukrajině, tak abychom do něho mohli vstoupit a doočkovat, vakcinologická společnost k tomu dala jasné stanovisko, které teď diskutujeme s oběma pediatrickými společnostmi, to jsem tady říkal v rámci interpelací minulý týden, a myslím si, toto by mělo být také dneska součástí toho pokynu, který dostanou zdravotnická zařízení. Nevím, jestli to bude dneska, nebo v pondělí, ten přesný pokyn, ale dnes jsme myslím finalizovali ty poslední věci.

Výskyt tuberkulózy na Ukrajině je opravdu vyšší, ale je spíš u starších mužů, ale to je nepodstatné teď takto asi diskutovat. Ten výskyt je zhruba desetkrát vyšší, nicméně toto máme plně pod kontrolou, stejně - a zopakuji to - jako AIDS. V tomto směru opravdu nehrozí nebezpečí. (Předsedající: Čas.)

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. A nyní s přednostním právem paní předsedkyně Alena Schillerová.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Já už jsem to avizovala zástupcům vládní koalice i panu ministrovi. Vzhledem k tomu, že se tady vedla tato debata, já teď vezmu tu technickou a legislativní, myslím si, že je namístě, abychom si to vyjasnili, než případně by byl načten pozměňovací návrh, který třeba ani není potřeba, uvidíme. My si to prostě potřebujeme říct. Děkujeme za tu debatu. A proto vás žádám o 15minutovou pauzu pro jednání klubu hnutí ANO, my se sejdeme v Aktech, prosím všechny poslance hnutí ANO. Děkuji vám.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji, čili vyhovuji žádosti o přestávku. Máme přestávku do 11.26 hodin, poté se opět sejdeme zde v sále.

 

(Jednání přerušeno v 11.12 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP