(16.10 hodin)
(pokračuje Karel Havlíček)

Nyní se tedy budeme zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Nejprve rozhodneme o přikázání garančnímu výboru. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj jako výboru garančnímu. Navrhuje ještě někdo přikázání jinému výboru jakožto garančnímu? Vidím zde pana poslance Kolovratníka.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Minulou novelu jsme úspěšně projednávali kvalitně a odborně v hospodářském výboru, takže já bych dal protinávrh pro hospodářský výbor. (Smích a pobavení z pravé části sálu.)

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji. Je zde prosím ještě nějaký jiný návrh? Není, tak v tom případě budeme tedy nejdříve hlasovat o protinávrhu.

 

To znamená, hlasujeme o tom, jestli jakožto garanční výbor bude výbor hospodářský. Víme všichni, o čem hlasujeme?

Takže zahajuji hlasování. Kdo je pro, aby byl garančním výborem hospodářský výbor? Kdo je proti?

Hlasování 85, přihlášeno 145, pro 22, proti 66, zamítnuto.

 

Nyní tedy můžeme hlasovat o tom, že garančním výborem bude výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj. Dávám tedy hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, aby to byl tento výbor? Kdo je proti?

Hlasování 86, přihlášeno 145, pro 145, proti nikdo, přijato.

 

Organizační výbor nenavrhl přikázat tento návrh dalšímu výboru. Ptám se tedy, jestli má někdo návrh na přikázání dalšímu výboru nebo výborům k projednání? Vidím zde paní zpravodajku.

 

Poslankyně Klára Dostálová: Jestli mohu navrhnout, tak ústavně-právní výbor. (Poslankyně hovoří z místa od stolku zpravodajů.)

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Nejsem si jistý, myslím si, že byste měla jít k tomu pultu a měla byste to tam říci, ať je to formálně správně. Máte slovo.

 

Poslankyně Klára Dostálová: Velmi se omlouvám. Navrhuji ústavně-právní výbor.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Ano. A vidím zde ještě další návrh, pan poslanec Kolovratník.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji. Uznávám, ten můj předchozí návrh s garančním byl takový osvěžující. Ale teď vážně a prosím i kolegy z koalice, projednávali jsme před rokem jak na hospodářském, i právě na výboru pro veřejnou správu, je to věc, která se týká byznysu podnikání, ekonomiky, prosím tedy, dejte aspoň tady jako řadovému dalšímu projednávajícímu výboru ruku nahoru pro ten hospodářský. Teď to opravdu myslím vážně a prosím podporu hospodářský výbor. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji. Má ještě někdo nějaký další jiný návrh? Máme zde tedy dva další návrhy, a to je hospodářský výbor a ústavně-právní výbor.

 

Pojďme postupně, nejdříve budeme hlasovat o přikázání k ústavně-právnímu výboru.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 87, přihlášeno 145, pro 63, proti 63, zamítnuto.

 

Dále budeme hlasovat o přikázání hospodářskému výboru.

Takže zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 88, přihlášeno 145, pro 62, proti 52, výsledek: zamítnuto.

 

V tuto chvíli se ještě musíme vypořádat s dvěma návrhy, a to jsou návrhy na prodloužení lhůty na 75 dnů a naopak návrh na zkrácení lhůty na 30 dnů.

 

Prvním z těch návrhů byl návrh na 75 dnů, takže budeme hlasovat o tom, jestli budeme souhlasit s prodloužením lhůty na 75 dnů. Víme všichni, o čem hlasujeme?

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 89, přihlášeno 145, pro 64, proti 78, zamítnuto.

 

A další hlasování bude o zkrácení lhůty, a to na 30 dní.

Zahajuji tímto hlasování. Kdo je pro, aby se zkrátila lhůta na 30 dní? Kdo je proti?

Hlasování 90, přihlášeno 144, pro 80, proti 62, výsledek: přijato.

 

Děkuji a tímto končím tento bod.

A dovolte ještě, abych vás informoval o tom, že tímto přerušuji 16. schůzi Poslanecké sněmovny, a to do úterý 5. dubna do 14 hodin. A připomínám, že v úterý 29. března v 10 hodin bude zahájena 17. schůze Poslanecké sněmovny.

Přeji všem hezký víkend.

 

(Jednání skončilo v 16.16 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP