(16.30 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, děkuji, paní poslankyně. Zdá se, že jsme vyčerpali všechny návrhy na změnu programu. Ještě než budeme pokračovat, přečtu omluvy. Omlouvá se paní poslankyně Věra Kovářová dnes mezi 17.15 a 19 z pracovních důvodů a Ondřej Benešík dnes od 16.35 do 17.45 z pracovních důvodů, dále pan poslanec Petr Bendl z dnešního jednání od 16 hodin z pracovních důvodů. A nyní bychom hlasovali. Ano, pan poslanec Benda.

 

Poslanec Marek Benda: Vážená paní místopředsedkyně, vážené dámy, vážení pánové, vzhledem k tomu, že máme dvě a půl hodiny za sebou, to, co jsme tady zažili, byla čistá obstrukce opozice, tak sděluji, že jménem vládních koaličních klubů vznáším veto na zařazení všech nových bodů, které tady zazněly ze strany opozice, samozřejmě s jedinou výjimkou volebních bodů, které přednesl pan kolega Kolovratník, které jsou v široké dohodě. Ale všechny zprávy, které nám zde byly předneseny, tak samozřejmě to, co je v pořadu schůze, může být přesouváno, o tom budeme regulérně hlasovat, ale nové body vetujeme všechny. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Vážené poslankyně, vážení poslanci, přistoupíme k hlasování o návrzích na změnu programu.

Zavnímala jsem zájem o odhlášení. Všechny vás odhlásím a prosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

Také jsem zaznamenala veto na všechny nově zařazené body.

Ještě zagonguji a přivolám kolegy z předsálí. Počkáme, až se ustálí počet přihlášených. Zdá se, že se počet přihlášených ustálil.

 

Pokud nikdo nemá námitek, budeme hlasovat o návrzích, které přišly z grémia.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 64, přihlášeno 165, pro 165, proti nikdo. Návrh byl přijat. Nyní tedy byly schváleny všechny body, o kterých jsme se domlouvali na grémiu.

 

Budeme pokračovat v dalších bodech, a to pouze těch, které nejsou jako nové body, protože na ně bylo uplatněno veto pěti poslaneckých klubů.

 

Jako první bod budeme hlasovat návrh paní předsedkyně Schillerové. Je to číslo bodu 61, sněmovní tisk 158, snížení DPH, a je to zařazeno jako první bod na dnešní den.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 65, přihlášeno 166 poslanců a poslankyň, pro 75, proti 48. Návrh byl zamítnut.

 

Nyní budeme hlasovat o variantě, ne, pardon, tady je varianta od paní předsedkyně. Pardon, námitka? Prosím, něco k hlasování?

 

Poslanec Martin Kolovratník: Omlouvám se. Prosím zpochybnit hlasování. Já jsem hlasoval ano, ale na sjetině, nebo aspoň na svém záznamu mám, že jsem se zdržel. Prosím o zpochybnění tohoto hlasování. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, čili budeme hlasovat o zpochybnění hlasování pana poslance Kolovratníka.

Slyším návrh na odhlášení. Všechny jsem vás odhlásila a prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. Počkáme, až se ustálí počet přihlášených.

 

Budeme hlasovat o námitce pana poslance Kolovratníka, který zpochybnil hlasování.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 66, přihlášeno 167 poslanců a poslankyň, pro 167, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy znovu hlasovat o návrhu paní předsedkyně Schillerové o zařazení bodu 61, sněmovní tisk 158, snížení DPH, na dnešek jako první bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 67, přihlášeno 167 poslanců a poslankyň, pro 79, proti 72. Návrh byl zamítnut.

 

Nyní budeme pokračovat dalším bodem, dalším návrhem paní předsedkyně Schillerové, která navrhuje číslo bodu 65, sněmovní tisk 184, snížení DPH, zařadit jako druhý bod dnes. Je to tak? Ano, jako druhý bod dnes.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 68, přihlášeno 167 poslanců a poslankyň, pro 79, proti 76. Návrh byl zamítnut.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Bendy - číslo bodu 16, sněmovní tisk 177, zrušení EET, navrhuje zařadit na dnešek jako první bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 69, přihlášeno 167 poslanců a poslankyň, pro 107, proti 58. Návrh byl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP