(19.00 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Takže abychom si opět nepřekrucovali slova. Stejné v uvozovkách babce, která přijela s igelitkou z Ukrajiny a nemá kam jít, protože ji na prvním bezpečném místě navzdory dublinským dohodám odmítli, pomozme. Pomoc migrantům z Ukrajiny musí být pouze přiměřená, pouze na nezbytně nutnou dobu a s tím, že se pak vrátí zpět na Ukrajinu budovat svoji zemi. Premiér Fiala ale říká, že počítá s tím, že tady migranti zůstanou natrvalo, a předseda poslaneckého klubu vládní ODS Marek Benda říká, že má vláda přijímat ukrajinské migranty neomezeně. S tím SPD nesouhlasí. Například parta lidí v produktivním věku, která objíždí Evropu a hledá nejlepší ekonomické kotviště, není válečný uprchlík, je to ekonomický migrant a rozhodně odmítám, aby ho český stát podporoval na úkor českých občanů. To není xenofobie, to je zdravý rozum, který se většině politiků a taky některým médiím zcela zjevně ztratil.

A kupodivu není to ani ku prospěchu Ukrajiny. Ukrajině určitě nepomůže, když její nejbohatší lidé...

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Pane předsedo, v tuhle chvíli vás už musím přerušit, protože v sále Poslanecké sněmovny se nenachází žádný člen vlády.

A já přerušuji naše jednání na pět minut.

 

(Jednání přerušeno od 19.00 hodin do 19.05 hodin.)

 

Vážené kolegyně, vážení kolegové, je 19.05 hodin, skončila přestávka.

Než přejdu k tomu podstatnému, tak si ještě dovolím načíst jednu omluvu, a sice paní poslankyně Taťána Malá se omlouvá mezi 19. hodinou a půlnocí z pracovních důvodů.

Teď k tomu podstatnému. Protože ani během pěti minut se žádný z členů vlády do sálu nedostavil, a mám zprávy, že tak ani nenastane, tak mi nezbývá než dnešní jednání přerušit. Sejdeme se zítra v 9 hodin ráno. Přeju vám hezký zbytek večera a zítra na shledanou.

 

(Jednání skončilo v 19.06 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP