(15.20 hodin)
(pokračuje Věra Kovářová)

A pokud tomuto tak není, přistoupíme k hlasování o jednotlivých návrzích v pořadí, v jakém byly podány. Než tak učiníme, tak vás všechny odhlásím a poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

A ještě než přistoupíme k hlasování, přečtu omluvy - zagonguji ještě jednou a přivolám kolegy z předsálí - omlouvá se paní poslankyně Pastuchová dnes mezi 15. a 18. hodinou z pracovních důvodů, dále pan poslanec Roman Bělor mezi 16.15 a 23.45 do konce jednacího dne z pracovních důvodů a mám tu ještě poslední omluvu, omlouvá se pan ministr Jan Lipavský do 15 hodin z pracovních důvodů. Toliko omluvy.

A nyní bychom přistoupili k hlasování. Nejprve bychom hlasovali o návrzích z grémia, a pokud není námitek, tak lze hlasovat o návrzích z grémia najednou, je tomu tak? Nikdo nemá námitku.

 

Tak, jak byly návrhy z grémia, zazněly již, doufám, že je nemusím opakovat.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrhy z grémia? Kdo je proti?

Hlasování číslo 3, přihlášeno 178 poslanců a poslankyň, pro 177, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní bychom přikročili k dalšímu hlasování. Jako první navrhl pan předseda Okamura nový bod s názvem Vláda Petra Fialy je lhostejná k chudnutí občanů.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto nového bodu? Kdo je proti?

Hlasování číslo 4, přihlášeno 178 poslanců a poslankyň, pro 84, proti 89. Návrh byl zamítnut.

 

Další bod, který navrhl pan předseda Okamura, zní - jako nový bod - Kvůli neschopnosti vlády Petra Fialy platí občané extrémně předraženou elektřinu, plyn a potraviny.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 5, přihlášeno 178 poslanců a poslankyň, pro 86, proti 90. Návrh byl zamítnut.

 

Třetím bodem pana předsedy Okamury byl návrh, který zní: Vláda nezvládá migraci z Ukrajiny, nepřizpůsobiví uprchlíci jsou rozmisťováni do obcí proti vůli místních občanů.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 6, přihlášeno 179 poslanců a poslankyň, pro 83, proti 91. Návrh byl zamítnut.

 

Nyní budeme hlasovat návrh pana předsedy Výborného, který se týká bodu 77, sněmovního tisku 215, což je služební zákon. Pan předseda navrhuje zařadit tento sněmovní tisk zítra 1. 6. jako druhý bod a projednávat ho do 12 hodin, kdy je pevně zařazen bod 29, sněmovní tisk 217, a po projednání tohoto bodu se případně vrátit k výše uvedenému bodu 77, sněmovní tisk 215, což je služební zákon. Je to tak v pořádku?

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 7, přihlášeno 179 poslanců a poslankyň, pro 93, proti 83. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana místopředsedy Havlíčka, který navrhuje zařadit jako první bod dnes bod číslo 68, sněmovní tisk 153, což je zákon o podporovaných zdrojích energie.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 8, přihlášeno 179 poslanců a poslankyň, pro 86, proti 31. Návrh byl zamítnut.

 

Dalším bodem, který pan místopředseda Havlíček navrhuje, je bod 69, sněmovní tisk 154, což je zákon o obchodování s emisními povolenkami, a navrhuje ho zařadit dnes jako druhý bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 9, přihlášeno 179 poslanců a poslankyň, pro 86, proti 25. Návrh byl zamítnut.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu poslance Nachera, je to číslo bodu 55, sněmovní tisk 41, změna živnostenského zákona. Pan poslanec navrhuje tento bod zařadit, respektive předřadit na 1. 6. napevno na 13. hodinu.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 10, přihlášeno 179 poslanců a poslankyň, pro 86, proti 42. Návrh byl zamítnut.

 

A nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Králíčka, číslo bodu 17, sněmovní tisk 131, což je vládní návrh zákona o kybernetické bezpečnosti, a máme tu dvě varianty. První varianta - pan poslanec navrhuje zařadit tento sněmovní tisk jako druhý bod dnes. Nejprve budeme hlasovat o této první variantě.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 11, přihlášeno 179 poslanců a poslankyň, pro 65, proti 43. Návrh byl zamítnut. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP