(13.10 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám také děkuji. Nyní pan zpravodaj vystoupí v rozpravě. Prosím.

 

Poslanec Pavel Bělobrádek: Děkuji za slovo, pane předsedající. Vážený pane ministře, kolegyně, kolegové, já jsem rád, že jsme došli nakonec k nějakému konsenzu. My určitě podpoříme i pozměňovací návrhy opozice, které jsou rozumné a které se nakonec vyprecizovaly. Já bych také ocenil to, že hnutí ANO přehodnotilo to stanovisko k pozměňujícímu návrhu Petra Bendla E4, kde bylo neutrální stanovisko. Mohu říct, že skutečně z hlediska veterinární péče a zoohygieny to dává smysl a je to určitě nezměrně logičtější a pro životní pohodu zvířat daleko kladnější přístup než nechat to kupírování jako zakázané.

Jenom k tomu mému pozměňovacímu návrhu, který je uveden jako bod C. Došlo k dohodě mezi Komorou veterinárních lékařů, vysvětlili jsme si to i s Ministerstvem zemědělství, s Ministerstvem vnitra, takže chci poděkovat oběma ministerstvům i Komoře veterinárních lékařů, že jsme se sešli, ty věci jsme si vysvětlili tak, aby do registru měl skutečně přístup i obecní úřad. A to dává skutečně velký smysl, protože potom, pokud se identifikuje to zvíře, tak abychom mohli v tomhle pokročit. Jinak předpokládám, že soukromí veterinární lékaři budou jednoznačně informováni prostřednictvím jak Státní veterinární správy České republiky, tak Komory veterinárních lékařů, takže budou vědět, co se děje, a ta identifikace tím pádem bude daleko snazší. Tolik za mě, potom se samozřejmě přihlásím jako zpravodaj. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji, ptám se, zda se někdo další ještě hlásíte do rozpravy? Žádnou přihlášku nevidím v tom případě rozpravu končím a ptám se pana navrhovatele a pana zpravodaje, zda si chcete vzít závěrečné slovo? Pane ministře, chcete závěrečné slovo? (Ne.) Pan zpravodaj také ne. V tom případě přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. A já prosím pana zpravodaje garančního výboru, aby nás seznámil s procedurou hlasování a poté přednášel jednotlivé pozměňující návrhy a před hlasování k nim sdělil stanovisko. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Pavel Bělobrádek: Děkuju, pane předsedající. Já připomenu vždycky, o co se jedná. Velice podrobně byly vlastně představeny ty jednotlivé pozměňující návrhy kromě A1 až A60, což je pozměňovací návrh zemědělského výboru, který je poměrně rozsáhlý.

Takže navrhuji, abychom hlasovali tak, jak schválil garanční výbor. To znamená za prvé, abychom hlasovali návrhy legislativně technických úprav - ale ty nebyly načteny. Takže v tom případě bychom začali pozměňovacím návrhem pana poslance Smetany označeným jako B1 až B6, a to en bloc jedním hlasováním. V případě, že by to takto bylo schváleno, tak nelze hlasovat A52, které jsou v kolizi.

Potom bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pana poslance Bělobrádka, který je pod písmenem C. Zde v případě přijetí tohoto pozměňovacího návrhu nelze hlasovat pozměňovací návrh A9, které jsou v kolizi. A v případě také přijetí pozměňovacího návrhu pod písmenem C nelze hlasovat E2, které jsou v kolizi. Je to ten pozměňovací návrh pana poslance Bendla, ke kterému je kladné stanovisko, nicméně ten pozměňovací návrh C to upřesňuje.

Pak bychom hlasovali o pozměňujícím návrhu zemědělského výboru A1 až A6 en bloc jedním hlasováním s tím, že - (Předsedající: A60.) - pardon, až A60 - v tom případě, že by byly ty předchozí, to znamená B1 až B6 a C, schváleny, tak bychom A9 již nehlasovali. A také bychom nehlasovali A52, které je nehlasovatelné, pokud je přijato B5.

Pak bychom postupovali tak, že bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pana poslance Kotta pod písmenem D, pak pozměňovacím návrhu poslance Bendla E1, pozměňovací návrh E2, pokud nebudou schváleny body C nebo A9. Potom by byl pozměňovací návrh E3 pana poslance Bendla, pozměňovací návrh E4 pana poslance Bendla, pozměňovací návrh E5 pana poslance Bendla a potom o zákonu jako celku ve znění přijatých pozměňovacích návrhů.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji, pane zpravodaji. Ptám se, zda je nějaký návrh na úpravu nebo změnu navržené procedury? Žádný návrh nevidím, nejprve vás tedy odhlásím a požádám, abyste se opět přihlásili svými kartami.

 

A já zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro proceduru, tak jak byla navržena panem zpravodajem, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 46, přihlášeno je 128 poslankyň a poslanců, pro návrh 127. S procedurou byl navržen souhlas a já vás požádám, pane zpravodaji, abyste nás touto procedurou provedl. Prosím.

 

Poslanec Pavel Bělobrádek: Děkuji, pane předsedající. Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pana poslance Smetany B1 až B6 en bloc jedním hlasováním. V podstatě tam jde především o možnost, aby státní veterinární dozor nemuseli vykonávat pouze úřední veterinární lékaři, ale vysokoškolsky vzdělání lidé, kteří budou k tomu určeni.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Stanovisko výboru? (Kladné.) Pan ministr? (Souhlas.)

A já zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 47, přihlášeno je 130 poslankyň a poslanců, pro 130. S tímto návrhem byl vysloven souhlas. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Pavel Bělobrádek: Dalším pozměňovacím návrhem je pozměňovací návrh poslance Bělobrádka písmeno C, který upravuje evidenci psů tak, aby do něj měly přístup i orgány veřejné moci.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Stanovisko výboru? (Kladné.) Stanovisko ministra? (Souhlas.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 48, přihlášeno je 130 poslankyň a poslanců, pro návrh 130. S návrhem byl vysloven souhlas. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Pavel Bělobrádek: Dále bychom hlasovali pozměňovací návrh zemědělského výboru A1 až A60 en bloc jedním hlasováním s tím, že A9 je nehlasovatelné, protože byl přijat pozměňovací návrh C, a A52 je nehlasovatelné, protože byl přijat pozměňovací návrh B5.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Ano, je tomu tak. Stanovisko garančního výboru? (Kladné.) Stanovisko pana ministra? (Souhlas.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 49, přihlášeno je 130 poslankyň a poslanců, pro návrh 132. S návrhem byl vysloven souhlas. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Pavel Bělobrádek: Dále budeme hlasovat pozměňovací návrh pana poslance Kotta pod písmenem D, který se týká omezení domácích porážek.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Stanovisko výboru? (Kladné.) Pan ministr? (Souhlas.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 50, přihlášeno je 132 poslankyň a poslanců, pro návrh 131. S návrhem byl vysloven souhlas. Můžeme pokračovat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP