(19.10 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji, pane poslanče. Vy jste to navrhl případně zařadit jako první bod, jenom se ujišťuji, všechno je zaevidováno.

Nyní se tedy hlásí ještě paní předsedkyně Schillerová. Prosím.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Já bych ještě chtěla zařadit bod v návaznosti na vystoupení myslím že pana předsedy Jakoba, který načítal dva tisky, pokud se nemýlím, já jsem zrovna sledovala na obrazovce, výjimečně, takže bych měla k tomu protinávrh a navrhuji zařadit do pořadu 33. schůze Poslanecké sněmovny body souhlas s ratifikací Protokolu o přistoupení Finské republiky a Švédského království k Severoatlantické smlouvě, sněmovní tisky 274275, jako první dva body této schůze. Pokud se nemýlím, vy jste myslím navrhoval druhé a třetí, takže já navrhuji první a druhé. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Ještě se ujistím, zda je ještě nějaký návrh k pořadu této schůze? Není-li tomu tak, tak tímto tedy můžeme přistoupit k hlasování o jednotlivých návrzích. Já nejprve zagonguji, abych dala kolegům šanci přijít. (Zvoní zvoncem.) Pardon, omyl po prázdninách, gong je zde samozřejmě. (Gonguje.)

Nyní bychom standardně - já jenom poprosím o ztišení - ano, vnímám žádost o odhlášení všech. Všechny vás odhlásím. Prosím, přihlaste se svými registračními kartami.

Jenom poprosím paní předsedkyni (Schillerovou), jelikož se jednalo o návrh týkající se i procedury, tak standardně bychom hlasovali o jednotlivých návrzích čistě v tom pořadí, jak byly podány. Vy jste navrhla, aby u toho hlasování u těch bodů, které navrhl pan předseda Jakob, to bylo vnímáno jako protinávrh, čili pokud nebude námitek - poprosím o ztišení, prosím, kolegyně, kolegové - pokud nebude námitek, tak navrhuji proceduru, že tedy u těch bodů navržených panem kolegou Jakobem nejprve budeme hlasovat o pořadí navrženém vámi a potom případně... Děkuji. Máme tedy tímto ujasněno a já přece jenom pro jistotu navrhuji, že si odhlasujeme tuto navrženou proceduru.

 

Já tímto zahajuji hlasování. Kdo je pro proceduru, o pořadí, o návrhu paní předsedkyně? Kdo je proti?

hlasování číslo 5 bylo přihlášeno 165 poslanců a poslankyň, pro 164, proti 1, čili tato procedura byla odhlasována a budeme postupovat tím způsobem toho vašeho návrhu zařazení.

 

Nyní tedy přistoupíme k jednotlivým předneseným návrhům. Já je budu číst tak, jak jsou zde tedy v této naší schválené proceduře. Jenom poprosím o opravdu pečlivé sledování navrhovatelů. Těch návrhů je značné množství, nepřesnost není záměrem, tak když tak prosím, abyste se ozvali.

Jako první budeme hlasovat návrh pana poslance Andreje Babiše - a ještě upozorním, že nejprve budeme hlasovat o návrhu nového bodu a po případném odsouhlasení by se hlasovalo o návrhu na pevné zařazení. Ten návrh bodu zní Jak organizovaný zločin dosadil svého člověka za ředitele Úřadu pro zahraniční styky a informace.

Já zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

hlasování číslo 6 přihlášeno 166 poslanců a poslankyň, pro 67, proti 94, čili nebylo přijato.

 

Dále také pan poslanec Babiš, název nového bodu Stav v českém zdravotnictví.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento bod? Kdo je proti?

hlasování číslo 7 hlasovalo 166 poslanců, pro 66, proti 97. Bod také nebyl přijat.

 

Dále návrh paní poslankyně Dostálové - Řešení bytové krize. Ano? Je připomínka k hlasování. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Michal Kučera: Děkuji. Já mám jenom k hlasování číslo 6, hlasoval jsem proti, a na sjetině mám ano. Nezpochybňuji hlasování, uvádím jenom pro stenozáznam. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Dobře, děkuji, pro stenozáznam.

 

My tedy přistoupíme k přednesenému návrhu paní poslankyně Dostálové - Řešení bytové krize.

Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

hlasování číslo 8 přihlášeno 168 poslanců a poslankyň, pro 68, proti 97. Zamítnuto.

 

Dále návrh pana poslance Vondráka - Financování energií organizacemi zřizovanými obcemi a kraji.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

hlasování číslo 9 přihlášeno 168 poslanců a poslankyň, pro 69, proti 92. Nebyl přijat.

 

Dále návrh pana poslance Tomia Okamury. Opět k hlasování? S přednostním právem, prosím.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Jenom chci upozornit, že jste teď zamítli návrh, se kterým přišel šéf Asociace krajů pan Martin Kuba, člen ODS. Tak jenom abychom věděli, o co tady běží. (Potlesk z levé strany sálu.)

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Můžeme pokračovat. Návrh pana Tomia Okamury - Vláda nepomáhá lidem se zdražováním.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh pana poslance? Kdo je proti?

hlasování číslo 10 bylo přihlášeno opět 168 poslanců a poslankyň, pro 68, proti 98. Tento návrh byl zamítnut.

 

Dále další návrh pana poslance Okamury - Nárůst počtu nelegálních migrantů do České republiky.

Já zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 11 přihlášeno 168 hlasujících, pro 66, proti 98. Také tento bod nebyl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP