(18.00 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji. Ještě se zeptám, jestli má zájem o závěrečné slovo pan zpravodaj? Není tomu tak.

Přistoupíme k hlasování, protože v rozpravě zazněl návrh ze strany pana předsedy Okamury na vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování. Jestli mám správné informace, návrh na zamítnutí nezazněl. Zagonguji, abych přivolal ostatní kolegy. Budeme hlasovat o návrhu na vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování.

Ano, eviduji váš zájem o odhlášení, tak vás všechny odhlásím a poprosím vás, abyste se svými identifikačními kartami opětovně přihlásili. Myslím si, že se počet přihlášených pomalu ustálil.

 

Zopakuji, že nyní budeme hlasovat o návrhu předneseném v obecné rozpravě, a sice na vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování, který podal pan poslanec Okamura.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový návrh? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 37, bylo přihlášeno 128 poslanců, pro návrh hlasovalo 12, proti 78. Návrh byl zamítnut.

 

Nyní přistoupíme k tomu, že se budeme zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Nejprve rozhodneme o přikázání garančnímu výboru. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání rozpočtovému výboru jako výboru garančnímu. Navrhuje někdo z přítomných přikázání jinému výboru jako garančnímu? Není tomu tak.

 

Přistoupíme tedy k hlasování a já se ptám, kdo souhlasí s tím, aby předložený návrh byl přikázán k projednání rozpočtovému výboru jako garančnímu výboru?

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový návrh? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 38, bylo přihlášeno 128 poslanců, pro hlasovalo 125, proti nebyl nikdo. Návrh byl přijat. A já tedy konstatuji, že tento návrh byl přikázán rozpočtovému výboru jako garančnímu výboru.

 

Organizační výbor nenavrhl přikázat tento návrh dalšímu výboru. Má někdo z přítomných poslanců návrh na přikázání dalšímu výboru či výborům k projednání? Není tomu tak, čili nebudeme hlasovat o dalších výborech.

 

V rozpravě rovněž zazněl návrh na zkrácení lhůty podle § 91, a sice návrh na zkrácení o 42 dní na 18 dní pro projednání ve výboru. Budeme o tom hlasovat.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový návrh? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 39, bylo přihlášeno 128 poslanců, pro hlasovalo 79, proti nebyl nikdo. Tento návrh usnesení byl přijat, čili jsme zkrátili lhůtu na projednání ve výboru.

 

Jestli se nemýlím - a ptám se pana zpravodaje - tím jsme vyčerpali první čtení tohoto tisku, tohoto bodu. Projednávání tohoto bodu v rámci prvního čtení končím a děkuji jak navrhovateli, tak panu zpravodaji, i všem, kteří vystoupili.

Jestli se nemýlím, podle dohody tím bude končit dnešní jednání. Jenom mě poprosil pan předseda hospodářského výboru, že chce něco sdělit, tak ještě nějaká informace od pana předsedy, ještě vydržte.

 

Poslanec Ivan Adamec: Děkuji. Vážený pane předsedající, kolegyně, kolegové, členové hospodářského výboru, vzhledem k tomu, že pan ministr Síkela zítra odlétá do Bruselu výrazně dříve, než bylo domluveno, prostě vládní speciál ze Kbel letí v jednu hodinu, tak vám oznamuji, že zítřejší hospodářský výbor se konat nebude. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuju. Ještě informace k zítřejšímu jednání. Začínáme v 9 hodin písemnými interpelacemi. Po jejich skončení standardně začne projednávání dalších bodů, jakmile písemné interpelace skončí. To je pro dnešek všechno. Děkuju pěkně a zítra v 9 hodin na shledanou.

Pardon, ještě dvě omluvy, aby zazněly na mikrofon. Paní poslankyně Decroix se od 14 hodin omlouvá z pracovních důvodů a pan poslanec Teleky od 18 hodin z pracovních důvodů. To je poslední omluva. Pan Teleky stahuje, dobrá.

Hezký den.

 

(Jednání skončilo v 18.06 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP