(11.30 hodin)

 

Poslanec Zdeněk Kettner: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Dámy a pánové, já se k této výzvě přihlašuji jako místopředseda výboru, který ho předkládá, a opravdu bych vás chtěl poprosit a požádat, abyste tuto výzvu podpořili. Několik volebních období už je to dlouhodobý problém, školství je bráno, někdy mám pocit, jako takové nechtěné dítě, ministři školství se střídají jak na běžícím pásu a školství tím skutečně dost znatelně trpí. Vím o tom, že jsme v takové ekonomické situaci, že jsou finanční problémy, ale musíme si uvědomit, že to je skutečně investice do budoucna, a my bychom jako zákonodárci měli na budoucnost myslet. Takže já ještě jednou vás prosím, abyste tuto výzvu podpořili. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji a pan poslanec Ivo Vondrák. Prosím.

 

Poslanec Ivo Vondrák: Dobré dopoledne, dámy a pánové. Dovolte mi, abych tady jako předseda výboru vystoupil s tím, že bych chtěl, aby i naši kolegové z klubu podpořili tuto výzvu, protože peněz ve školství v rámci IROPu je skutečně o 7 miliard méně a nezbývá než hledat další zdroje, jak rozvoj těchto školek, škol dále podpořit. Takže já to považuji za důležité, myslím si, že moc variant nemáme, je třeba se k tomu přihlásit. A když připomenu jenom to, že včera probíhal kulatý stůl ohledně výsledků našich škol v různých částech regionu, tak se ukazuje, že právě účast dětí v předškolní výchově je ta, která určuje i potom další výsledky, takže se ukazuje, že to je nesporně krok pozitivní, a měli bychom to podpořit. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Také děkuji a ještě se ujistím, zda někdo nemá zájem o přihlášení do obecné rozpravy? Není tomu tak, takže všeobecnou rozpravu končím.

Optám se, zda má pan zpravodaj zájem o závěrečné slovo? Nikoliv.

A nyní tedy přistoupíme k rozpravě podrobné a opět nevnímám přihlášky, nicméně bylo by třeba, aby tam zazněl přinejmenším odkaz na návrh usnesení. Prosím.

 

Poslanec Zdeněk Kettner: Děkuji. Já se znovu přihlašuji k návrhu usnesení, které bylo v úvodu předneseno.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Také děkuji, a já tedy, poněvadž není zájem o další přihlášku, končím podrobnou rozpravu.

Pro pořádek se opět ujistím, že není zájem o závěrečné slovo? Ještě s přednostním právem pan předseda. Prosím.

 

Poslanec Josef Cogan: Já si jenom dovolím požádat o pauzu pět minut na jednání klubu STAN. Není to nic obtížného, za pět minut se tady sejdeme.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Rozumím. Na návrh pana předsedy Cogana tedy je pauza vyhlášena do 11.37, pauza na pět minut, sejdeme se tedy opět v 11.37.

 

(Jednání přerušeno od 11.32 do 11.37 hodin.)

 

Skončila pětiminutová přestávka. Ještě načtu v mezičase došlé omluvy. Omlouvá se paní poslankyně Helena Válková od 11 do 11.30 hodin z pracovních důvodů. A můžeme se vrátit k tomu místu, kde jsme byli v projednávání, a sice byla ukončena podrobná rozprava, pan zpravodaj, kterého poprosím, aby se vrátil ke stolku zpravodajů, neměl zájem o závěrečné slovo.

A my můžeme přistoupit k hlasování o návrhu usnesení. Pouze se ujistím u pana zpravodaje - nezazněl konkrétní návrh, můžeme to hlasovat vcelku, pane zpravodaji? (Souhlasí.) Já tedy zagonguji.

 

Vypadá to, že jsme v sále ve značném počtu, a tedy návrh usnesení byl přednesen, byl odkázán i v podrobné rozpravě a je součástí sněmovního dokumentu 911. A pokud tedy není námitka proti hlasování vcelku - není.

Já jsem zahájila hlasování. Kdo je pro ten návrh usnesení? Kdo je případně proti?

A v hlasování 55 hlasovalo 144 poslanců a poslankyň, pro 132, proti nula. Čili konstatuji, že ten návrh usnesení byl schválen.

 

Děkuji panu zpravodajovi a končím tímto projednávání tohoto bodu.

 

A otevírám bod číslo

 

9.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně
spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 89/2012 Sb.,
občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 213/ - druhé čtení

A pan ministr, který je pověřen předložený návrh uvést, je tady, takže prosím, pane ministře Síkelo, ujměte se slova. (Hluk v sále.) A ještě poprosím kolegy a kolegyně, přeneste hovory do předsálí, ať tady máme důstojné prostředí pro projednávání. Velmi děkuji. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP