(11.20 hodin)
(pokračuje Karel Tureček)

Prakticky intenzita tohoto využití byla zejména v roce 2003, v letech 2007 až 2008 prakticky opadl zájem o tento systém úvěrování ze strany zemědělských subjektů. Z tohoto důvodu i klub ANO tento návrh zákona podpoří. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji. Ptám se, zda někdo další se hlásí do obecné rozpravy? Pane ministře, je potřeba načíst zkrácení lhůty v obecné rozpravě, abych o tom mohl dát hlasovat.

 

Místopředseda vlády, ministr práce a sociálních věcí a ministr životního prostředí ČR Marian Jurečka: Děkuji za praktickou připomínku, vážený pane předsedající. Jak jsem již zmiňoval v úvodu, využívám tedy tady ustanovení jednacího řádu § 92 a žádám, abychom nechali potom hlasovat o zkrácení lhůty na projednání na 30 dnů. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji za tento návrh. Ptám se, zda někdo další se hlásí do obecné rozpravy? Přihlášku nevidím, v tom případě končím obecnou rozpravu.

A chci se zeptat na závěrečná slova pana ministra a pana zpravodaje. Chcete závěrečná slova? Ne, není tomu tak.

Nyní se budeme tedy zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání a nejprve rozhodneme o přikázání garančnímu výboru. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání zemědělskému výboru jako výboru garančnímu. Ptám se, zda je zde jiný návrh na přikázání? Nevidím.

 

V tom případě přistoupíme k hlasování.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí s tím, aby předložený návrh byl přikázán k projednání zemědělskému výboru jako garančnímu výboru? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 81, přihlášeno 156 poslankyň a poslanců, pro návrh 125, proti nikdo. Konstatuji, že návrh byl přikázán k projednání zemědělskému výboru jako garančnímu výboru.

 

Organizační výbor nenavrhl přikázat tento návrh dalšímu výboru a ptám se, zda má někdo návrh na přikázání k projednání ještě dalším výborům nebo výboru? V obecné rozpravě padl návrh na zkrácení lhůty na projednání o 30 dnů, tedy na 30 dnů.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí se zkrácení lhůty na projednání na 30 dnů? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 82, přihlášeno je 155 poslankyň a poslanců, pro návrh 123, proti nikdo.

Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas a lhůta na projednání byla zkrácena na 30 dnů.

 

Děkuji jak panu ministrovi, tak panu zpravodaji.

Přečtu omluvu: dnes od 11.30 hodin ze zdravotních důvodů se omlouvá pan poslanec Jaroslav Dvořák.

Hlásí se s přednostním právem pan předseda Marek Benda, prosím, a kolegyně, kolegové, požádám vás opět o ztišení! Prosím.

 

Poslanec Marek Benda: Vážený pane místopředsedo, vážené dámy, vážení pánové, já bych chtěl oznámit, že na základě dohody všech poslaneckých klubů, vzhledem k tomu, že máme dneska zase jeden ze svátků demokracie, což jsou volby, a že jsme udělali všechny body, které pokládáme za nezbytné, aby se udělaly v tomto týdnu, že bychom dnes přerušili schůzi do úterý toho týdne za deset dní, do 14 hodin. Poprosil bych pana předsedajícího, aby tak učinil. Jedná se o dohodu všech poslaneckých klubů.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji, pane předsedo. Vzhledem k tomu, že se jedná o dohodu všech poslaneckých klubů a tento návrh nikdo nerozporuje, přerušuji jednání této schůze do 24. ledna 14 hodin odpoledne. Děkuji vám kolegyně, kolegové a přeji vám pěkný zbytek dne.

 

(Schůze přerušena v 11.24 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP