(14.10 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Další prioritou Fialovy vlády, na niž musí být podle vlády, i kdyby žádný důchodce na chleba neměl, je rozpočet Ministerstva obrany. Tam chtějí navýšit příští rozpočet na vládou vysněná 2 % HDP, což bude asi o 50 miliard korun navíc. No a platy ústavních činitelů narostou zhruba o 13 %, protože Fialova vláda, poslanci Fialovy vládní pětikoalice, si hlasy vládních poslanců zvýšili platy politiků. Zde bych připomněl, že SPD opakovaně navrhuje zmrazení platů politiků na celé volební období. Naposledy loni jste mi tento můj návrh tady zamítli. Takže SPD opakovaně tady navrhuje, a navrhoval jsem to i v minulém volebním období, zmrazení platů politiků na celé volební období. Vy jste mi to zamítli, vy jste to SPD zamítli. No a teď ještě chcete okrást důchodce.

Premiér Fiala veřejně potvrdil, že Ukrajina dostala od České republiky zbraně za 40 miliard korun. Přidejte si k tomu obrovskou trvalou podporu politických neziskových organizací, kterým se přezdívá vymývači mozků, typu Člověk v tísni, Evropské hodnoty a podobně. Na tyto politické neziskovky se peníze ve Fialově vládě také najdou a nikdo z vlády je škrtat nebude, ani je nechce škrtat. Naopak Fialova vláda vytváří nové projekty, které zvýší přísun peněz různým parazitům výměnou za to, že se budou podílet na provládní propagandě a na cenzuře, za to, že se budou spolupodílet na omezení ústavních práv občanů, za to, že pomohou potlačovat svobodné názory a projevy občanů této země, kteří tyhle neziskovky a taky Fialovu vládu svojí prací a svými penězi živí. Jsou to stovky zbytečně vyhozených miliard na šílenství zvané Green Deal, které likviduje naši ekonomiku, naše občany, naše firmy a naše živnostníky a které samozřejmě snižuje příjmy státního rozpočtu.

Zde bych ještě připomněl, že Fialova vládní pětikoalice odmítla vloni návrh zákona SPD na ukončení zneužívání sociálních dávek takzvanými nepřizpůsobivými. To by mimochodem přineslo úsporu cirka miliardu korun. Takže nepřizpůsobivé a cizince podporujete, ale zároveň nemáte peníze a ještě chcete snižovat peníze našim potřebným občanům, kteří si to tady celoživotně odpracovali nebo jsou vdovci, sirotci nebo se narodili se zdravotním hendikepem. Ale tito občané a jejich předci budovali Českou republiku a já jsem přesvědčen za SPD o tom, že naši občané mají prioritně právo na důstojné životy, protože, a k tomu se ještě dostanu, z důvodu Fialovou vládou nezvládnuté inflace se tady miliony lidí dostává na hranici nebo pod hranici chudoby.

Asi bychom mohli jmenovat desítky dalších příkladů ze všech rezortů Fialovy vlády a dospěli bychom jen k nehoráznému vyhazování peněz vyždímaných z firem a občanů. Je zcela jasně a bez debaty vidět, že když vláda chce, nemá problém peníze utratit, a dokonce se i bezhlavě zadlužit. Jde jen o to, za co tyto peníze občanů chce vláda utrácet - zbraně, migranti, Ukrajina, Green Deal, cenzura, nové a nové úřady a trafiky. Na to peníze jsou. Tady připomenu, že si tady vládní pětikoalice odhlasovala před několika týdny, přes odpor SPD samozřejmě, zřízení nového úřadu za miliardu korun s více než 200 zaměstnanci. Má to být pomník Pirátům, kteří tam chtějí upíchnout nějaké své politické trafikanty. Je to Úřad pro digitalizaci, přestože odbory pro digitalizaci na úřadech fungují. Připomenu, že jste si tady prohlasovali zrušení odborných náměstků na ministerstvech a prohlasovali jste si neomezený počet politických náměstků na ministerstvech, aby tam mohlo být neomezené množství vašich politických trafikantů z řad vašich spolustraníků. Takže na to peníze máte, ale na potřebné občany, například na příjemce důchodů nebo na podporu pracujících rodin s dětmi, matek samoživitelek a tak dále, na to peníze nemáte. Nechcete dát. Peníze jsou, ale vy na to peníze nechcete dát.

Pokud jde o důchodce, o 34 miliard, které by spolkla valorizace penzí, tak na to prostě Fialova vláda dát peníze nechce a nedá. To zcela jasně ukazuje priority Fialovy vlády. Ukazuje to, o co vládě jde. Opakuji, miliardy na Brusel, na Ukrajinu, na zbrojaře v USA, na to všechno peníze jsou a vláda nemíní šetřit. Na důchodce peníze podle Fialovy vládní pětikoalice potřeba nejsou. To je názor této asociální vlády. A prosím všechny důchodce, příjemce důchodů, ať už volili kohokoliv, aby si uvědomili, co tato vláda navrhovaným zákonem všem lidem říká. Fialova vláda říká, že občané České republiky jsou jim ukradení. Ti nejchudší ať podle Fialovy vlády chcípnou hlady a zimou a ti bohatší ať se uskrovní ve prospěch miliardářů z Evropy, USA a Ukrajiny.

Ostatně všichni jsme ten článek četli, kdy na základě mezinárodní protikorupční organizace Transparency International - a psala to v Čechách i mainstreamová média typu Seznam, Novinky a tak podobně - tak od zahájení konfliktu na Ukrajině loni v únoru doteď si ukrajinští poslanci koupili rekordní objem super luxusních aut. Koupili si Rolls-Roycy, Mercedesy-AMG. No a platili to hotově a ta auta píšou na své příbuzné. To je situace na Ukrajině. Evidentně je v Kyjevě bezpečno, když si tam kupují nové Mercedesy-AMG za 4, 5 milionů a Rolls-Roycy za 10 milionů a jezdí tam. Odkud na to berou tedy? No, já mám takový dojem, že jsme jim to taky hezky minimálně částečně zaplatili. To je realita politiky Fialovy vlády. Na to se nikdo neptá. Na to se nikdo neptá.

Už jen výše uvedené argumenty, které jsem tady shrnul, by stačily, ale dovolím si upozornit na naprostou nesmyslnost dalších vládních argumentů.

Vážené dámy a pánové, premiér Fiala chce okrást důchodce, jak říká z hlediska obecné spravedlnosti, mezigenerační solidarity a udržitelnosti do budoucna. Asi každému dojde, že pokud jde o udržitelnost rozpočtu do budoucna, neměl by užívat argumenty neblaze proslulého pana Kalouska, že náš státní rozpočet nám projedli důchodci. To říká TOP 09, vládní strana, nejbližší parťák ODS ve vládě, ale i v jejich koalici, v koalici SPOLU.

Aby byl rozpočet vyrovnaný, tak podle názoru SPD stačí na jedné straně nerozkrádat a nerozdávat státní peníze miliardářům nebo parazitům a na jiné různé hlouposti a nakládat se státními penězi efektivně, na straně druhé budovat další příjmy do státního rozpočtu, nejen z daní, a z výdělků financovat právě ty chybějící státní výdaje na sociální věci nebo na zdravotnictví. Je to standard platný po celém vyspělém světě. Stačí se podívat jen do Německa. To Německo je přitom klasický případ, kdy Češi ve Škodovce vydělávají na německé důchody. Jiný, ještě tristnější, případ je porovnání české a německé Deutsche Post. Zatímco Česká pošta se desítky let potácí na hraně udržitelnosti a většinou přežívá díky podpoře státu, tak Deutsche Post naopak v České republice koupila firmu PPL a v oblasti doručování nejenže úspěšně konkuruje české státní poště, ale je samozřejmě vysoce zisková a výdělky opět směřují do německého státního rozpočtu. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP