(14.30 hodin)

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Rozumím tomu. Zítra v 9.00. A prosím, abychom vždycky jenom opravdu velmi stručně sdělili protinávrh. Poprosím paní poslankyni Dražilovou.

 

Poslankyně Lenka Dražilová: Já se domnívám tak jako kolega Patrik Nacher, že by to mělo být ještě dneska, ale domnívám se, že přednostní práva by měla mít možnost hlasovat déle, takže navrhuji dnes ve 23.00.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: 23.00 dnes, ano. Děkuji. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Kamal Farhan: Děkuji. Já dávám protinávrh, abychom to hlasovali zítra v 7.00 ráno. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Zítra v 7.00, děkuji. Ano, pane poslanče.

 

Poslanec David Štolpa: Děkuji za slovo. Já zdůvodním svůj protinávrh. Vzhledem k tomu, že včera jsem nepřišel na řadu se svými dvěma přihláškami a dnes, pokud si vládní většina prohlasuje to, co zde bylo navrženo, tak nastane úplně stejná situace, takže si dovolím vznést protinávrh - do zítřejších 9.35 hodin. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Zítra 9.35. Děkuji. Ano, pane poslanče.

 

Poslanec Jiří Kobza: Ještě jednou dobrý den. Já si myslím, že těch pokusů umlčet opozici už tady bylo dost a že se bavíme o závažném problému, který si zaslouží diskusi, a že by se o něm nemělo hlasovat dřív jak zítra v 11.45. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: 11.45. Děkuji, pane poslanče. Pan poslanec Brabec.

 

Poslanec Richard Brabec: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedající, poctivě jsem si vystál frontu a dovoluji si dát také protinávrh. Vzhledem k počtu přihlášených, vzhledem k tomu, že ti lidé nemohli promluvit ani k tomu minulému bodu, a také vzhledem k přednostním právům navrhuji hlasovat o tomto bodu zítra, tedy v pátek 3. března v 10.00. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: 10.00 zítra. Děkuji. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Martin Kukla: Děkuji za slovo. Já dávám protinávrh. Když se na to podívám, máme 64 přihlášených, bylo tady odhlasováno dvakrát pět minut, to je zhruba nějakých 640 minut, jsou přihlášena přednostní práva. Já myslím, že férové je o tom hlasovat zítra v 9.33. V klidu se vyspíme, všichni si to řeknou tady a je to férové. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: 9.33, mám poznamenáno. Ano, prosím.

 

Poslanec Lubomír Brož: Děkuji. Já si myslím, že je velmi důležité, aby se každý poslanec opravdu mohl vyjádřit. A podle mých propočtů, který může být jiný od kolegů, já navrhuji, aby hlasování proběhlo dnes ve 23.30. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: 23.30 dnes. Děkuji. Ano, pane poslanče.

 

Poslanec Igor Hendrych: Děkuji, pane místopředsedo. Já jsem měl připravený projev na včerejšek, mám na dnešek a ještě jsem se kromě faktických poznámek nedostal ke slovu. Já se jako poslanec cítím krácen na svých právech, a proto si myslím, že to hlasování by mělo být později, než navrhla vládní koalice. Navrhuji dnešek 22.30.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Dnes 22.30. Pan poslanec Hendrych. Ano, pane poslanče.

 

Poslanec Jan Hrnčíř: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, já jsem vám toho chtěl včera tolik říct a řada na mě nevyšla. Dneska jsem taky připraven vám sdělit informace, po kterých samozřejmě všichni toužíte, věřím, že i ve vládní koalici, a vypadá to, že se na mě zase nedostane. Tak bych vás chtěl poprosit a podávám tímto protinávrh - zítra ve 12.05 hodin abychom hlasovali. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Zítra 12.05. Děkuji. Ano, paní poslankyně.

 

Poslankyně Marie Pošarová: Vážený pane předsedající, kolegyně, kolegové, i já bych dala protinávrh, aby všichni dostali právo hovořit, a to na zítřejší čas, 14.00. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji, paní poslankyně. Já jsem zapomněl. Já jsem si poznamenal... v kolik to bylo přesně zítra? 14.00. Děkuji.

Protinávrh, ano, paní poslankyně? Protinávrh?

 

Poslankyně Helena Válková: Protože bych ráda, pane místopředsedo, diskutovala s tím, co tady bylo řečeno panem poslancem, a asi by se na mě nedostalo, tak dávám protinávrh. A protože opravdu bych chtěla, aby to nebylo tak napjaté, jak říkal můj kolega pan poslanec Nacher, vaším prostřednictvím, tak dávám protinávrh na 21.15 dnešního dne. To je tam i dostatečná pauza a myslím, že budu moci vysvětlit, proč ze stejného nálezu mám opačnou možnost.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji. Berme to jenom jako protinávrh. (Poslankyně Válková: Dobře.) Já tomu rozumím, 21.15. A ještě pan předseda Fiala.

 

Poslanec Radim Fiala: Velmi krátce. Dávám také protinávrh - na zítra, to znamená pátek, 19 hodin.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Zítra 19.00. Děkuji. Já jsem zagongoval a pustíme se do hlasování. (Ťukání karet do lavic.) Ano, je zde návrh na odhlášení. Dovoluji si vás tedy odhlásit všechny a poprosím, abyste se přihlásili. (Ruch v sále neustává.) Zahajuji hlasování. Ještě jednou je zde... (Hlas z pléna.) Takže neplatí už. Platí to, že už jsme byli odhlášeni, přihlášeni, takže můžeme se pustit do hlasování

 

Zahajuji hlasování, nejprve o posledním protinávrhu pana poslance Fialy - zítra 19.00.

Zahajuji hlasování, táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 27, přihlášeno 167, pro bylo 72, proti 89. Zamítnuto.

 

Budeme hlasovat protinávrh paní poslankyně Válkové - dnes 21.15.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 28, přihlášeno bylo 167, pro bylo 72, proti bylo 87. Výsledek je: zamítnuto.

 

Dále to byl pan poslanec Hrnčíř, a to zítra 12.05.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 29, přihlášeno 167, pro bylo 72, proti 91. Zamítnuto.

 

Dále hlasování paní poslankyně Pošarové, a to zítra 14.00.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 30, 169 přihlášeno, pro bylo 73, proti 91. Zamítnuto.

 

Nyní budeme hlasovat protinávrh pana poslance Brože, a to dnes 23.30.

Táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 31, přihlášeno bylo 169, pro bylo 71, proti bylo 93. Zamítnuto.

 

Protinávrh pana poslance Kukly byl na zítřek 9.53.

Zahajuji hlasování. Táži se, kdo je pro?

Hlasování číslo 32, přihlášeno 169, pro bylo 73, proti 93. Výsledek: zamítnuto. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP