(18.40 hodin)
(pokračuje Martin Kupka)

Já nejenom že pevně doufám, ale už po těch prvních krocích si dovedu odhadnout, že v současné podobě norma Euro 7 neuspěje a podaří se uchránit konkurenceschopnost evropského i českého automobilového průmyslu.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ještě jedno přednostní právo, pan místopředseda Havlíček.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Pane ministře, vy mi z toho pořád utíkáte. Prosím, zkuste nám tady teď - je tady skoro plná Sněmovna - odpovědět na ty dvě otázky. Proč jste hlasovali pro rozšíření emisních povolenek na domácnosti a proč jste hlasovali pro snížení počtu emisních povolenek? Úplně jednoduché dvě otázky. Jenom nám vysvětlete, co za tím bylo, protože na to se neptáme jenom my, na to se ptá celý průmysl, na to se ptají spotřebitelé. Bylo to proti tomu, co jste tvrdili. Děkuji. (Potlesk z řad poslanců ANO.)

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: V tuhle chvíli se nikdo s přednostním právem nehlásí. Budeme tedy hlasovat o celém návrhu pořadu 61. schůze Poslanecké sněmovny, jak byl písemně předložen. Přivolal jsem poslance do sálu.

Ano, eviduji vaši žádost na odhlášení, tak vás všechny odhlašuji a poprosím vás, abyste se svými identifikačními kartami přihlásili znovu. Počet poslanců se pomalu ustálil.

 

Připomínám, že budeme tedy hlasovat o celém návrhu pořadu 61. schůze Poslanecké sněmovny, jak byl písemně předložen.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Aby stiskl tlačítko a zdvihl ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 2 bylo přihlášeno 145 poslanců, pro hlasovalo 66, proti 23. Návrh usnesení přijat nebyl a nebyl schválen pořad schůze.

 

Končím tedy 61. schůzi a zároveň připomínám... (O slovo se hlásí poslankyně Schillerová.) Paní předsedkyně má ještě zájem vystoupit. Prosím, paní předsedkyně.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Ptal se mě dnes můj kolega Radek Vondráček: Zavolala ti paní předsedkyně Poslanecké sněmovny a zeptala se tě, kolik času případně by měla určit nebo kolik byste si představovali věnovat mimořádným schůzím? Já říkám. Ne, nikdy mi nezavolala, nikdy se mě na to nezeptala. On mi říká: No vidíš, já jsem volal jako předseda opozici pravidelně.

Takže nejen že jsme nedostali čas, že jsme to vlastně měli nasekáno, jak se říká na Zlínsku, jako Baťa cvičky za sebou, na Českou poštu, které hrozí insolvence, dokonce půl hodiny, ale ještě prostě vás to nezajímá. Drahé potraviny, zvýšení rodičovského příspěvku, zákaz aut se spalovacími motory, problém České pošty, vás to prostě nezajímá. My toho ale nenecháme a už v pátek se budeme opět snažit zařadit tyto body na pořad jednání Sněmovny. (Potlesk z levé strany sálu.)

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Než se rozejdeme, tak připomínám, že zítra, to je 9. března ve 14 hodin, bude zahájena 1. společná schůze obou komor Parlamentu ve Vladislavském sále Pražského hradu ke složení slibu prezidenta republiky. V pátek 10. března v 9 hodin budeme pokračovat v přerušené 53. schůzi. Přeji vám hezký zbytek večera.

 

(Schůze skončila v 18.44 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP