(12.50 hodin)

 

Poslankyně Alena Schillerová: Rozumím, pane místopředsedo. Děkuji, budu velmi stručná. Jenom shrnu, co se tady teď stalo. My jsme tady pět dnů a čtyři noci bojovali, aby našim důchodcům nebylo sebráno 7 000 v průměru letos na důchodech, těm nejzranitelnějším, těm, kteří celý život pracovali, přispívali do systému. Chtěli jsme teď jako symbol otevřít poslanecký návrh Andreje Babiše, upravit ho - protože samozřejmě byl podán a leží tu už prostě rok - a symbolicky si zmrazit platy ústavních činitelů. Prostě říct: My dýcháme jako vysocí politici s vámi, s celým národem, zejména s těmi důchodci, které jste tak hanebně o ty peníze obrali. Takže to je celé.

Co vy jste na to řekli? Ne, my se o tom bavit nebudeme. My jsme spokojeni, že se tady zvýšily platy v průměru o 11 000. Samozřejmě u nějakých vyšších funkcí je to o více. Takže já si myslím, že byste se měli stydět.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Jak jsem říkal, ve 13 hodin podle usnesení organizačního výboru budeme pokračovat v přerušené 54. schůzi. Protože jsme neschválili program 62. schůze, do 13 hodin přerušuji jednání. Ve 13 hodin se vrátíme k 54. schůzi. Děkuji.

 

(Schůze skončila ve 12.51 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP