(10.50 hodin)
(pokračuje Marek Novák)

Co se týká mého dalšího pozměňovacího návrhu k rozvoji digitálního rozhlasu, tam nevím, proč pan zpravodaj nějakým způsobem neuhlídal proceduru a nechal předběhnout jiného kolegu z koaličního STAN se stejným návrhem k proceduře. Dál se tedy musím pozastavit i nad tím, že koaliční kolegové na výboru koaliční návrh, který je úplně naprosto stejný jako můj, podpořili a ten můj nepodpořili. Tomu trošku nerozumím, nevím, proč se takhle chováme. Ten výbor by měl být spíš o tom, že řešíme technické věci, a ne politické a kdo ten návrh předložil. Takže to mě docela zamrzelo.

Dále vás žádám o to, abyste podpořili doprovodné usnesení, které jsem načetl ve druhém čtení. Už to tady zmiňoval i kolega Patrik Nacher. Jde právě o to řešení sporů. Je tady i příslib pana ministra, takže já věřím, že mu nebude nic bránit v tom, aby to doprovodné usnesení... (Reakce ministra mimo mikrofon.) Přesto znovu žádám, aby si to rozmyslel, protože pokud řekne na mikrofon: Technicky to budeme řešit a technicky souhlasíme, tak nevím, proč by ho nemohl podpořit. Takže, pane ministře, děkuji, že ještě jednou zvážíte podporu tohoto doprovodného usnesení, a vás, kolegové, žádám o totéž. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám také děkuji, pane poslanče, a ptám se, zda někdo další se ještě hlásí do rozpravy? Nikdo další přihlášen není. Pokud se tedy již nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Ptám se pana zpravodaje a pana ministra, zda chtějí závěrečná slova? Pan ministr ne. Pane zpravodaji, chcete závěrečné slovo? Není tomu tak.

Nyní tedy přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Poprosím zpravodaje garančního výboru, aby nás seznámil s procedurou hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním k nim sdělil stanovisko. Prosím.

 

Poslanec Patrik Nacher: Vážený pane místopředsedo, já vás teď tím provedu. Každopádně ono se nám to zjednodušilo. My jsme původně měli začít legislativně technickou úpravou pozměňovacího návrhu E2, Ten byl stažen, takže o tom hlasovat nebudeme. Takže na začátku budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích A1 až A8.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pane zpravodaji, jenom z pohledu procedury navrhuji, že úplně nejprve bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích, které stahujeme nebo které navrhli ke stažení, protože nejprve musíme hlasovat o stažení a poté hlasovat o upravené proceduře.

 

Poslanec Patrik Nacher: Dobře. Vím, že jednou jsme to brali, že když to někdo stáhne, tak je to v pořádku, ale pojďme formálně o tom hlasovat. Tak budeme...

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pane zpravodaji, jednací řád uvádí, že v případě, že chce ve třetím čtení někdo stáhnout pozměňovací návrh, musím dát hlasovat.

 

Poslanec Patrik Nacher: Dobře, budeme hlasovat o těch stažených návrzích, které byly čtyři, to je E2, C2, D a F2. Potom bychom hlasovali o návrzích, které najdete pod písmeny A1 až A8. Já vždycky řeknu, o čem to bude. Potom A9 až A11 a A12 až A13, což byly moje pozměňovací návrhy, které už prošly hospodářským výborem, proto je najdete pod písmenem A. Potom písmeno B, což je rozvoj digitálního rozhlasu od Ondřeje Lochmana. V případě, že by to bylo schváleno, je nehlasovatelný návrh Marka Nováka C1. V případě, že ne, hlasuje se o C1. C2 byl stažen, takže pak by se hlasovalo o C3 Marka Nováka, to je ten převod agend pod MPSV. Potom F1, můj pozměňovací návrh, zvýšení tarifu z 200 korun na 300. D je staženo nebo bude staženo hlasováním, F2 bude staženo, takže pak se vrátíme na E1, což je Jiří Havránek, to je vznik té evidence záměru stavebních prací. E2 je staženo, pak je návrh zákona jako celku a pak budeme ve třech hlasováních hlasovat o doprovodném usnesení. Takhle jsme to rozdělili na hospodářském výboru a schválili si proceduru, že to budou tři hlasování doprovodného usnesení - I.1, I.2 a II. Tak.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Tento postup potvrzuji, je to v zápisu z jednání garančního výboru. Chci se zeptat, zda takto navržený postup hlasování procedury, zda je zde návrh nějakého protinávrhu? V případě, že ne, tak bychom nejprve schválili proceduru a poté bychom postupovali po jednotlivých bodech.

Vzhledem k tomu, že se nikdo nehlásí s návrhem protinávrhu, tak vás poprosím, pane zpravodaji, abyste nás provedl hlasováním.

Nejprve tedy eviduji žádost o odhlášení. Já vás odhlásím, požádám vás o opětovnou registraci. Prosím.

 

Poslanec Patrik Nacher: Děkuji. Takže nejdřív bychom tedy hlasovali o těch staženích. Já to vezmu asi v pořadí, jak to na mikrofon poslanci stahovali, to znamená, nejdřív bychom hlasovali o stažení pozměňovacího návrhu E2 Jiřího Havránka, který vysvětlil, že už to prošlo v jiném zákoně, ten jeho pozměňovací návrh.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pane zpravodaji, chci se zeptat, nebude-li rozpor, je možné hlasovat o stažení všech čtyř najednou. Nebo to chcete dát jednotlivě?

 

Poslanec Patrik Nacher: Když už jsme to rozjeli, tak pojďme jednotlivě (Předsedající: Dobře.) o všech čtyřech, ale...

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Prosím, pokračujte, budeme ty body stahovat jednotlivě.

 

Poslanec Patrik Nacher: Takže poprosím o hlasování o stažení pozměňovacího návrhu Jiřího Havránka E2.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro stažení tohoto pozměňovacího návrhu? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 147, přihlášeno je 143 poslankyň a poslanců, pro návrh 143, proti nikdo. Tento návrh byl stažen. Prosím, pokračujte.

 

Poslanec Patrik Nacher: Děkuji. Teď bychom měli hlasovat o stažení pozměňovacího návrhu D Michala Zuny, Olgy Richterové a mého pozměňovacího návrhu.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro stažení tohoto pozměňovacího návrhu? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Je to hlasování s pořadovým číslem 148, přihlášeno je 144 poslankyň a poslanců, pro návrh 143. S návrhem byl vysloven souhlas. Prosím.

 

Poslanec Patrik Nacher: Nyní o stažení mého pozměňovacího návrhu pod písmenem F2.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro stažení tohoto pozměňovacího návrhu? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Je to hlasování s pořadovým číslem 149, přihlášeno je 144 poslankyň a poslanců, pro návrh 141. I zde jsme vyslovili souhlas. Prosím.

 

Poslanec Patrik Nacher: A poslední, stažení pozměňovacího návrhu Marka Nováka pod písmenem C2.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 150, přihlášeno je 144 poslankyň a poslanců, pro návrh 141, proti nikdo.

I s tímto návrhem jsme vyslovili souhlas.

 

Všechny návrhy jsme vyřadili. Prosím, nyní k proceduře hlasování.

 

Poslanec Patrik Nacher: Nyní v tom případě už jdeme podle procedury, jak ji navrhl hospodářský výbor a jak jsme si to schválili. Teď jsme hlasovali o těch vyřazeních a teď jdeme postupně, to znamená, v této chvíli hlasujeme o pozměňovacích návrzích, které najdete pod písmenem A1 až A8, což jsou legislativně technické úpravy, informace o bezdrátových přístupových bodech malého dosahu a účinnost zákona. Je to můj pozměňovací návrh ve spolupráci s MPO. Stanovisko výboru: doporučující.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Stanovisko pana ministra? Na mikrofon, prosím, zapněte si mikrofon, ať je to slyšet. Svrchu. Vaše stanovisko, pane ministře? Na mikrofon, prosím. (Souhlasné.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 151, přihlášeno je 145 poslankyň a poslanců, pro návrh 143. S návrhem byl vysloven souhlas. Prosím. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP