(11.40 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Jediným řešením, jak zabránit příchodu nelegálních migrantů do České republiky a uchovat bezpečnost České republiky, je vystoupení České republiky z Evropské unie - ať se to někomu líbí, nebo ne - a vlastní migrační a azylová politika, vlastní ochrana státních hranic. Takže to říká samozřejmě jediné SPD. Říkáme to, jak to je, říkáme to po pravdě, protože Evropská unie se rovná migrace a migrace rovná se Evropská unie.

Samozřejmě teď úplně na závěr bych už jenom s úsměvem zaglosoval. Za prvé se vrátím tady k poslankyním vládní koalice, aby už tady nemusely stát tak dlouho. (Poslankyně vládní koalice stále stojí před řečnickým pultem s vlajkou Evropské unie.) Je signifikantní a zcela příznačné, že stojí před lavicemi ODS a že poslancům ODS vůbec nevadí, že tímto způsobem je tady prezentována servilní politika vůči Bruselu a Evropské unii. Ano, to je současná ODS, liberální strana, která nemá žádné konzervativní hodnoty, strana, která plně podporuje politiku Bruselu a Evropské unie, strana, která je proti suverenitě a samostatnosti České republiky. Kdyby se takto někdo postavil před lavice SPD, tak ho zdvořile požádáme, aby se šel postavit před lavice jiné politické strany, ale ODS to nevadí.

Druhou věcí je - a to je skutečně velice příznačné, to jsem si tady musel poznamenat - že vládní poslanci nemají ihned při ruce českou vlajku, ale ihned mají při ruce vlajku Evropské unie. To už nezasluhuje další komentář.

Úplně na závěr řeknu ještě k tomu konsolidačnímu balíčku - v uvozovkách samozřejmě balíčku - kterým vy chcete zdražit životy všem občanům, řeknu k migračnímu paktu EU a řeknu k tomu, že chcete v podstatě okrást všechny budoucí i současné důchodce: SPD má ambici být příště ve vládě, chceme být součástí příští vlády, usilujeme o to, být součástí příští vlády, a všechna tato škodlivá nařízení a rozhodnutí Fialovy vlády zrušíme! Děkuji za pozornost. (Potlesk z řad poslanců SPD.)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: (Výměna předsedající.) Děkuji. Přeji hezké poledne, vážené kolegyně, vážení kolegové. Ujímám se řízení schůze. Budeme pokračovat přednostními právy.

Než vám dám slovo, pane předsedo Fialo, přečtu omluvy. Omlouvá se Jan Bartošek od 11.35 do 12.30 hodin z osobních důvodů, Benešík Ondřej celý jednací den bez udání důvodu, Mračková Vildumetzová Jana od 12 do 14 hodin z rodinných důvodů.

Prosím, pan předseda Radim Fiala má slovo.

 

Poslanec Radim Fiala: Děkuji za slovo. Nejdříve bych chtěl zareagovat na paní předsedkyni Markétu Pekarovou Adamovou a chtěl bych se jí zeptat, aby mi řekla, jaká je ta přesná formulace toho, kdy ji mám jejím prostřednictvím vyzvat, aby se vyzvala, aby odstranila tu vlajku Evropské unie. Jak se to dělá v tom případě, když oslovuji přímo ji jejím prostřednictvím? Takže vážená paní předsedkyně, vaším předsednictvím, vyzývám vás, abyste se vyzvala, abyste odstranila tu vlajku Evropské unie. Já doufám, že když to takhle budu používat, že to bude... (Smích v sále.) Nevím, proč se tedy ale všichni smějí.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Já se omlouvám, pane předsedo, ale musím vás na chvilku přerušit a vysvětlit, že jste oslovil přímo paní předsedkyni. Prosím, čiňte to prostřednictvím předsedající nebo předsedajícího. Děkuji.

 

Poslanec Radim Fiala: Dobře, děkuji vám, paní předsedající, vaším prostřednictvím, za vaše vysvětlení. (Poslankyně s vlajkou Evropské unie už odešly od řečnického pultu.) Dál bych chtěl požádat ještě ty kolegyně, které tady stály s vlajkou Evropské unie, aby neodcházely, protože já jsem taky proti našemu členství v Evropské unii, a proč já mám být ochuzen o to, že tady s tím stojíte? (Smích z levé strany sálu.) Já to chci taky, abyste tady stály. Řeknu vám, co je to za vlajku a co je to za symbol. Já jsem si to tady totiž poznamenal a byl bych rád, kdyby to všichni viděli, co to je za vlajku.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, pane předsedo, byla bych ráda, abyste jednal podle jednacího řádu. I když říkáte pouze dámy, všichni víme, jak se ony dvě poslankyně jmenují, tak prosím, oslovujte je jménem a také prostřednictvím předsedající. Děkuji.

 

Poslanec Radim Fiala: Ano. Vážená paní předsedající, vy se mně asi budete divit, ale, vaším prostřednictvím, mi prosím řekněte - já vůbec nevím, jak se ty dámy jmenuji. Kdybych je potkal na chodbě, tak - já se omlouvám, vaším prostřednictvím, všem se omlouvám - ale nevím, jestli bych poznal, že jsou to poslankyně. Takže kdyby...

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Pane předsedo, já vás vyzývám k pořádku. Vaše chování je skutečně nedůstojné této Sněmovny. (Poslanci v pravé straně sálu buší na protest do lavic.)

 

Poslanec Radim Fiala: Tak já vás prosím a slušně žádám, paní předsedající, abyste mně, vaším prostřednictvím, řekla, jak se jmenují dámy kolegyně, abych je mohl vaším prostřednictvím oslovovat.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Já to samozřejmě vím, pane předsedo, toto není ale moje úloha napovídat vám. To, že neznáte jména svých kolegyň, je velmi smutné. Odkazuji vás na tento dokument, kde se můžete podívat, jak se ony dvě poslankyně jmenují. (Ukazuje list papíru s fotkami a jmény poslanců.) Proto, abyste je tedy mohl oslovit, tak je to paní poslankyně Ochodnická a paní poslankyně Jílková. Prosím pěkně, už si to zapamatujte.

 

Poslanec Radim Fiala: Já si to napíšu. Ještě jednou mi to, prosím, paní poslankyně...

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Pane předsedo, tak takhle ne. Já vás vyzývám k pořádku. Prosím, nezesměšňujte jak své kolegyně, tak jednání této Sněmovny.

 

Poslanec Radim Fiala: Já opravdu nevím, jak se jmenují, já se omlouvám. Paní předsedající, já se vám omlouvám, ale opravdu nevím, jak se jmenují, a nevím, jestli je to moje povinnost, abych je znal. Možná je to moje neznalost, omlouvám se za to, ale já to prostě fakt nevím.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Je to skutečně vaše neznalost a bylo by vhodné, abyste si popřípadě s sebou když tak bral prosím tento seznam, abyste věděl, koho máte oslovovat jménem.

 

Poslanec Radim Fiala: Dobře, tak já už se vrátím k této schůzi, ale předtím bych chtěl okomentovat vlajku, s kterou tady mé dvě kolegyně, ctěné kolegyně určitě, stály. Chtěl bych říct, že ta vlajka je vlajkou, která se rovná - je to symbol migrace, symbol hodnot, na které se můžete podívat dnes a denně v televizi, v české ne, ale na internetu, symbol toho, co se děje ve Francii, v Belgii, v Německu. Je to symbol západních hodnot, to znamená genderismu, symbol Green Dealu, který nás bude stát miliardy korun, symbol klimatismu a nesmyslného boje s CO2, symbol rozpadu rodin v západní Evropě. Je to také symbol dluhů, je to symbol dluhové Evropy, symbol přerozdělování a regulace. Symbol toho, že všechny - nebo většina, hlavně jižních - evropských států je dneska předlužená přes 100 % HDP a jakýkoliv výkyv může znamenat, že ty státy budou bankrotovat. Toho všeho je symbolem vlajka, která tady před námi byla, a také už někteří ekonomové - koneckonců nejenom nejmenovaní, ale i ti, kteří získali Nobelovu cenu - říkají, že východní státy ztratily tím, že vstoupily do Evropské unie, že mohly být dnes daleko dál. Já říkám, že tato vlajka je i symbolem ekonomického kolonialismu východní a střední Evropy ze strany západní Evropy. To jsem prostě musel říct. Mrzí mě, že ty dvě ctěné dámy a mé kolegyně už tady nestojí, protože jsem chtěl, aby všichni tu vlajku a ten symbol viděli. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP