Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(20.00 hodin)
(pokračuje Patrik Nacher)

A zároveň se z toho stala politika proto, že někteří kolegové z koalice nálepkují nás, co s tím nesouhlasíme, že ohrožujeme svobodu slova nebo jsme bezpečnostním rizikem. A například dneska tady pan místopředseda Bartošek zopakoval, že kdyby to bylo napojené na státní rozpočet, že by Česká televize přestala být nezávislá. Tak, dámy a pánové, předpokládám, že všichni věříme, že policie je nezávislá, soudy taky, a také jsou placené ze státního rozpočtu. Takže to jako pro mě opravdu argument není. Naopak. Teď se z toho stává obrovské politikum, protože ten, kdo navrhuje ty poplatky vyšší, tak je ten zachránce, který - prostě to už tam z toho neodendáte - který si zaslouží ten pozitivní úhel pohledu. A ten, kdo ne, ten, kdo nechce zvednout ty poplatky, nebo má jiný návrh, tak na toho je potřeba se zaměřit. Už jsem si tady na to stěžoval v pátek, nebudu to opakovat, že potom pod drobnohledem paradoxně jsme tady my jako opozice. A vlastně jsme pod ním byli v minulém období, když jsme byli v koalici, a teď jsme tam i teď, když jsme v opozici. Takže to je takový paradox.

Poprosil bych, abychom to zařadili. Stejně tady na to někteří koaliční poslanci reagují. My, co nemáme přednostní právo, tak na to nemůžeme odpovídat. To je opravdu, to se na mě nezlobte, nedůstojné. Pak si tady pinkají ty názory jenom poslanci s přednostním právem. Díky tomu my ostatní obyčejní poslanci se ke slovu nedostaneme, propadneme v pořadí a takhle to dopadá. Takže to bych zařadil jako druhý bod na páteční jednání. Nevím, jestli jsou tam nějak pevně zařazené body. První bod je ta Žádost o kontrolu NKÚ a druhé téma je Koncesionářské poplatky. Děkuju.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji pěkně. To je, jestli tomu dobře rozumím, poslední přihlášený k programu schůze a budeme moci přejít k hlasování. A my se mezitím vystřídáme v řízení schůze. Přeji hezký zbytek večera.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Srdečně zdravím. Přeju klidný večer. A mějte chviličku strpení, seřadím si ty poměrně objemné podklady k hlasování.

Přivolala jsem kolegyně a kolegy z předsálí, abychom mohli přistoupit k hlasování návrhu na změnu pořadu schůze. Ano, vnímám. (Žádost o odhlášení.) Všechny odhlašuji. Prosím, opět se přihlaste svými identifikačními kartami.

 

Vážené kolegyně, vážení kolegové, nejprve bychom přistoupili, pokud nebude námitka, k hlasování návrhu z grémia jako celku, tak jak byl celkově přednesen. Žádnou námitku nevidím. Počty se taktéž ustálily.

Zahájila jsem hlasování. Prosím, kdo je pro návrh z grémia? Nechť zmáčkne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 124, bylo přihlášeno 180 poslankyň a poslanců, pro 180, proti 0. Návrh z grémia byl přijat.

 

Dále přednesl trojici návrhů pan předseda Marek Benda, a sice na zařazení do bloku druhých čtení.

Jako první budeme hlasovat návrh na zařazení bodu 13, sněmovní tisk 435, jsou to ozdravné postupy a je to za bod dvanáctý z grémia, čili za body předchozí z druhých čtení.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 125, 184 hlasujících, pro 166, proti 17. Bod byl přijat.

 

Dále bod 14, sněmovní tisk 442, o zdravotní záchranné službě za předchozí bod.

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 126, 184 hlasujících, pro 184, proti 0. Bod byl zařazen takto do pořadí.

 

Třetí z tohoto bloku na zařazení do druhých čtení navrhl pan předseda Benda bod 15, sněmovní tisk 450, jde o zaměstnanost.

Opět zahajuji hlasování a ptám se, kdo jste pro zařazení? Zmáčkněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 127, 184 hlasujících, pro 19, proti 2. Tento bod takto napevno zařazen nebyl.

 

Nyní se přesouváme k návrhům pana předsedy Bendy do bloku prvních čtení, kdy se po vyčerpání bodů v druhém čtení v následujícím pořadí navrhují zařadit body do bloku prvního čtení, a sice jako první bod 22, sněmovní tisk 472, nevýkonné úvěry.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 128, hlasovalo 184 poslankyň a poslanců, pro 183, proti 0. Bod byl zařazen.

 

Jako další navrhl pan předseda Benda zařadit bod 23, sněmovní tisk 473, jde o související zákon s nevýkonnými úvěry.

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 129, přihlášeno 184 hlasujících, pro 182, proti 1. Bod byl zařazen.

 

Jako následující je navržen bod 25, sněmovní tisk 509, o výkonu trestu.

Opět zahajuji hlasování. Kdo je pro? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 130, hlasovalo 184 poslankyň a poslanců, pro 181, proti 1. Bod byl taktéž takto zařazen. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP