Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(13.20 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji. Nyní s přednostním právem pan ministr.

 

Ministr spravedlnosti ČR Pavel Blažek: Děkuji za slovo, jenom stručná reakce na paní kolegyni Válkovou. No, já pokud zrovna náhodou nejdu večer po pražském Žižkově, tak jsem opatrný. A já nemám rád velké změny, příliš rychlé. To znamená, ano, já a myslím si, že i ODS jsou příznivci té varianty útlé, ale současně si uvědomuji, že v této sněmovně s tímto názorem nejsme ve většině. Takhle to je. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji panu ministrovi, ptám se, zda se ještě někdo hlásí do sloučené obecné rozpravy. Pokud tomu tak není, tak sloučenou ovocnou rozpravu končím Ptám jestli je zájem o závěrečná slova pana ministra, paní ministryně. Nikoliv. Tak po ukončení sloučené obecné rozpravy budeme zase pokračovat po jednotlivých bodech.

 

Vracím se k bodu číslo

 

157.
Vládní návrh zákona o hromadném občanském řízení soudním
/sněmovní tisk 523/ - prvé čtení

Nyní se budeme zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Nejprve rozhodneme o přikázání garančnímu výboru. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání ústavně-právnímu výboru jako výboru garančnímu. Navrhuje někdo přikázání jinému výboru jako garančnímu? Nyní alternativní návrh ke garančnímu výboru. Není tomu tak?

 

Tak budeme hlasovat a já se ptám, kdo souhlasí s tím, aby předložený návrh byl přikázán k projednání ústavně-právnímu výboru jako garančnímu výboru. Kdo je proti?

hlasování číslo 232 bylo přihlášeno 111 poslanců, pro hlasovalo 92. (Proti 0) Návrh usnesení byl přijat.

Konstatuji, že jsme tedy návrh přikázali k ústavně-právnímu výboru jako garančnímu výboru.

 

Organizační výbor nenavrhl přikázat tento návrh dalšímu výboru, má někdo návrh na přikázání dalšímu výboru? Pan poslanec Nacher?

 

Poslanec Patrik Nacher: Já navrhuju právě z těch důvodů, o kterých jsme se bavili, to přikázat i hospodářskému výboru. Minimálně z důvodu, že Ministerstvo průmyslu a obchodu, jak tady řekl i můj kolega, tak financuje některé neziskové organizace.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ano, zazněl návrh na přikázání hospodářskému výboru.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový návrh, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 233 bylo přihlášeno 112 poslanců, pro hlasovalo 40, proti 22. Návrh byl zamítnut.

 

Protože zazněl v obecné rozpravě návrh na prodloužení lhůty od pana poslance Nachera, týkalo se to obou těch tisků, takže to budeme hlasovat i v tisku 523, respektive bodě 157. Zazněl návrh, abychom prodloužili lhůtu na projednání ve výboru o 30 dnů, je to tak, čili budeme hlasovat o prodloužení lhůty.

Já zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový návrh , ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 234 bylo přihlášeno 112 poslanců, pro hlasovalo 96, proti nebyl nikdo. Návrh usnesení byl přijat.

 

Já se zeptám zpravodajky, co se týče bodu nebo respektive tisku 523, tam jsme se vypořádali se vším.

 

Vrátíme se k bodu číslo

 

158.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o hromadném občanském řízení soudním
/sněmovní tisk 524/ - prvé čtení

Nezazněl návrh na vrácení ani zamítnutí. Budeme se tedy zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Nejprve rozhodneme o přikázání garančnímu výboru. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání ústavně-právnímu výboru jako výboru garančnímu. Navrhuje někdo přikázání jinému výboru jako garančnímu? Není tomu tak?

Přistoupíme tedy k hlasování a zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takové usnesení, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku.

 V hlasování číslo 235 bylo přihlášeno 112 poslanců, pro hlasovalo 99, proti nebyl nikdo. Návrh usnesení byl přijat. Já konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání ústavně-právnímu výboru jako garančnímu výboru.

Organizační výbor nenavrhl přikázat tento návrh dalšímu výboru. Má někdo návrh na přikázání dalšímu z výborů? Poslanec Nacher se hlásí.

 

Poslanec Patrik Nacher: Já to zkusím znovu, tak zkusím znovu hospodářský výbor.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ano, zazněl tu návrh na přikázání k projednání hospodářskému výboru

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? (Ze sálu zní žádost o odhlášení.) Odhlášení. Tak poslední hlasování číslo 236 považuji za zmatečné a poprosím vás, abyste se odhlásili a přihlásili svými identifikačními kartami znovu.

Mezitím načtu dvě omluvy. Paní předsedkyně Pekarová Adamová Markéta se do 13.15 hodin omluvila z pracovních důvodů a paní poslankyně Opltová Michaela se od 13 hodin omlouvá z pracovních důvodů.

 

Počet poslanců se ustálil, budeme hlasovat o přikázání hospodářskému výboru.

Já zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový návrh a jestli jsem tlačítko zdvihne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 237 bylo přihlášeno 101 poslanců, pro hlasovalo 43, proti 19. Návrh nebyl přijat.

 

Ve sloučené rozpravě zazněl návrh na prodloužení lhůty o 30 dnů.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový návrh, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 238 bylo přihlášeno 102 poslanců, pro hlasovalo 101, proti nehlasoval nikdo. Návrh na prodloužení lhůt pro projednání byl přijat.

Tím jsme se vypořádali i s bodem číslo 158 a jeho projednávání končím. Děkuji panu ministrovi i paní zpravodajce.

 

Ještě než utečete, tak vás prosím o strpení, protože je třeba dát hlasovat o návrhu na vyřazení zbývajících neprojednaných bodů schváleného pořadu 74. schůze Poslanecké sněmovny.

Čili já zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro vyřazení zbývajících bodů ze schváleného pořadu 74. schůze, až stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 239 bylo přihlášeno 104 poslanců, pro hlasovalo 89, proti 4. Návrh byl přijat. Děkuji.

 

Tímto jsme vyčerpali schválený program 74. schůze Poslanecké sněmovny a já tuto schůzi končím. Připomínám, že v úterý 26. září tohoto roku bude ve 14 hodin zahájena 76. schůze Poslanecké sněmovny. Do té doby vám přeji hezký den a hezký víkend.

 

(Schůze skončila ve 13.28 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP