(15.50 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Takže je to neskutečné, jak vlastně z lidí dělají hlupáky a bylo by dobré, vážení spoluobčané, abyste to pochopili, že nemůžete věřit těm nesmyslům, že si pan ministr vymyslí nějaké odposlechy a že ho má někdo odposlouchávat, to je úplně absurdní - úplně absurdní, ta arogance, která tady je. Různá videa ukazuje pan ministr, a znovu ten Agrofert a znovu Babiš a tak dále. No, já nevím, já si myslím, že už je to tak směšné a neuvěřitelné, že tomu skutečně nikdo nemůže věřit. (Předseda Babiš se sklání k tašce pro další materiály.) Další věc, kterou - a proto, znovu opakuji, by měl pan premiér nám dát termín, abychom mohli mu ukázat ty věci. On to musí vidět někdo. To není možné, že by ty služby mi to neukázaly.

Tady mám ten článek: "Německá ministryně chce stálé kontroly na hranici a nasazení německých policistů v Česku." Co to je jako? Toto znamená, že pan Rakušan to nezvládá, a ministryně Německa říká, že tady budou Němci u nás? No, to takhle není možné přece, není možné! Co říká Německo? "Naše přijímací střediska jsou na hranici kapacity, nejde to dál," říká durynský premiér. Počet běženců, kteří míří do Německa tento rok, je 400 000, takže dvojnásobek loňského počtu. To jenom potvrzuje to, co jsme říkali, že pan Rakušan s panem premiérem Fialou pozvali ty migranty. Ještě se s tím chlubí, že to v rámci předsednictví nezorganizovali. Ale to je skutečně peklo s touto vládou, protože tady jsem už x-krát řekl, že je to nejprolhanější vláda. Ano, dneska zase tady byl nějaký Green Deal seminář, kde premiér znovu lhal o Green Dealu, znovu lhal. To byl seminář, který organizují bakalovci, a vstupné bylo 15 000, a on si zase neodpustil, i když je tam předsedkyně Evropské komise, aby do té naší vlády zase kopl.

Takže tahle vláda nezvládá vůbec nic, vůbec nic, bezpečnost, je totálně asociální no a vrchol všeho je, že vlastně ten člověk, který má na starosti protidrogovou problematiku, normálně chce legalizovat kokain. To je úplně šílené. My jsme toho člověka - my jsme mu poděkovali, aby šel pryč. Podporoval asi drogy, chodil stále někam, na výlety tady normálně, a premiér se vůči tomu neohradil. Proč ho neodvolal už? Takže nejenom že ničí ekonomicky naši zemi, naše občany, naše firmy, ale ještě tohle, že budou ohrožovat naše děti. Fakt to je neskutečné.

Takže kriminalita. Já jsem o tom vydal takový komentář, jmenovalo se to Migrační apokalypsa brzy i v našich ulicích, ano, a všichni se smějí. Ale zkuste si to přečíst, vážení spoluobčané, jak k nám pronikají ty cizí kultury, jakým způsobem. A když už to vnitro nezvládá a v záchytných zařízeních je úplné peklo, tak co udělají? Tak jim otevřou dveře, dají jim papír, že mají do 30 dnů opustit Českou republiku, a vypustí je mezi nás, jo? Jen tak, to je neskutečné. Tohle je řešení migrační krize! A to už fakt jde z toho strach. Zkuste si to přečíst, jak k nám tyhle jiné kultury pronikají. Řešení je jednoduché. Tady to mám: článek "Evropský rébus, jak zastavit eritrejské násilí. Západní země se potýkají s nenávistí, kterou si přivážejí migranti ze své země. Ulice západoněmeckého Stuttgartu připomínaly o víkendu kulisy občanské války. Tři stovky policistů se snažily zastavit bezuzdné násilí mezi znepřátelenými skupinami Eritrejců. Výsledek: 6 hospitalizovaných německých policistů a 228 zatčených Eritrejců." Neuvěřitelné - a tohle říká pan Rakušan, že je fajn. Teď se vymlouvá, že to Evropský parlament neschválil. To je jedno, ale ti migranti k nám přicházejí, stovky člunů, chaos, lidi se topí, Lampedusa kolabuje. Proč Evropská rada to neřeší? Proč už konečně se neřekne - a znovu opakuji, kde je těch 32 milionů eur, co jsme tam dali na ty lodě? Systém je jednoduchý: porazit pašeráky. Porazit pašeráky, vrátit ty lodě a postarat se o ty lidi u nich doma. Ale to samozřejmě se nechce a vykládají naši představitelé různé nesmysly.

Pan ministr přišel s projektem, a není to poprvé, co tato pětikoalice de facto chce uplácet média, protože zkrátka pan ministr se rozhodl, pan ministr Rakušan, že dá, kolik to je - 42 milionů nebo 40 milionů - na kampaň. To dostanou asi ta správná média, ta média, která budou hezky psát - rozumíte, ne psát o tom, že dostal kryptovaný telefon, který používal organizovaný zločin. A pan ministr říká - poslouchejte dobře, vážení spoluobčané - on chce dát 42 milionů za to, že se máte dozvědět, že jsme se zbavili závislosti na ruském plynu. Tak já myslím, že vás zajímá hlavně, kolik ten plyn stojí. Ale ano, jsme se zbavili, vždyť to píšou všude, všude to říkají. Mluvili i o ropě, jak se zbaví, ale tam nakoupili ještě víc než předtím. A potom, že podpora ukrajinských uprchlíků stále trvá, a bezpečnost potravin je pravidelně kontrolována. Takže za toto, a o příspěvku na bydlení jsem tady mluvil, že vám pomůžou se životními náklady. On netuší, o čem mluví. Takže média už dostala za této vlády asi 120 milionů. Českou televizi korumpují tím, že chtějí navyšovat ty poplatky, přitom soukromé televize teď jasně to odmítly. Tady jsem četl nějaký článek, ale k tomu se ještě dostanu, že například StarDance nemá na ČT co hledat. Tak to měli zpoplatnit, nebo nevím. A pan ministr tvrdí, že to dělá proto, že chce komunikovat s lidmi. Komunikovat. Zajímavé je, že tahle kampaň má trvat až do konce kampaně do evropských voleb a do krajských voleb, takže normálně si z peněz daňových poplatníků platí média a ta samozřejmě budou asi o něm hezky psát. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP