(19.10 hodin)
(pokračuje Jan Skopeček)

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Metnara, který navrhuje zařadit na program schůze bod s názvem Dezinformace šířené reportéry České televize.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení takového bodu? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 22, bylo přihlášeno 157 poslanců, pro hlasovalo 73, proti 68. Návrh nebyl přijat.

 

Dalším návrhem je návrh pana poslance Nachera na zařazení nového bodu Dozimetr - z Prahy na celostátní úroveň.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení takového bodu? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 23, bylo přihlášeno 157 poslanců, pro hlasovalo 72, proti 82. Návrh nebyl přijat.

 

Dalším návrhem je návrh pana poslance Juchelky na zařazení nového bodu s názvem Financování sociálních služeb.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení takového bodu na program schůze? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 24, bylo přihlášeno 157 poslanců, pro hlasovalo 71, proti 69. Návrh nebyl přijat.

 

Dalším návrhem na zařazení nového bodu pana poslance Aleše Juchelky je návrh na bod s názvem Příspěvek na péči.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení takového bodu na program schůze? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 25, bylo přihlášeno 157 poslanců, pro hlasovalo 71, proti 69. Návrh byl zamítnut.

 

Dalším návrhem je návrh pana poslance Maška na zařazení nového bodu s názvem Oslovení premiéra k personální změně na pozici ministra vnitra.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení takového bodu? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 26, bylo přihlášeno 157 poslanců, pro hlasovalo 70, proti 81. Návrh byl zamítnut.

 

Dalším návrhem je návrh pana poslance Volného na zařazení nového bodu, a to Konkrétní a věrohodné pojmenování politické odpovědnosti aktérů Dozimetr.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení takového bodu na program schůze? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 27, bylo přihlášeno 157 poslanců, pro hlasovalo 71, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Máme tady poslední návrh, to je návrh paní poslankyně Válkové. Nejedná se o zařazení nového bodu, ale o zařazení návrhu ústavního zákona o celostátním referendu na program schůze dnes po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový návrh? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 28, bylo přihlášeno 157 poslanců, pro hlasovalo 73, proti 82. Návrh nebyl přijat.

 

Zeptám, jestli jsme hlasovali o všech návrzích, které jste, páni poslanci a paní poslankyně, přednesli? Ne, není tady žádná reklamace, není.

 

Nyní tedy budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 76. schůze Poslanecké sněmovny, jak byl písemně předložen.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový návrh? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 29, bylo přihlášeno 157 poslanců, pro hlasovalo 83, proti 28. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že jsme pořad schůze schválili. (O slovo se hlásí poslanec Marek Novák.) K hlasování se hlásí pan poslanec? Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Marek Novák: Jenom k hlasování číslo 24 - hlasoval jsem pro, záznam mám "zdržel se", takže jenom pro záznam. Nezpochybňuji.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ano, děkuji. Paní předsedkyně se hlásí - k hlasování.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Ano, k poslednímu hlasování, aniž bych zpochybňovala hlasování. Hlasovala jsem pro a na sjetině mám "proti".

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ano, děkuji. Pro záznam: nezpochybňujete hlasování.

Nyní tedy s přednostním právem paní předsedkyně Schillerová. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuju za slovo. Nebudu se vracet k tomu, co jsme tady dneska celý den probírali. My se, tak jak jsem avizovala, obrátíme na pana premiéra, požádáme ho o schůzku, pak zvážíme další kroky.

Ale musím říct tady aspoň jednu věc, jménem své ctěné kolegyně paní profesorky Věry Adámkové, která musela z naléhavých osobních důvodů odjet. Ona tady apelovala na vás, abyste zařadili aspoň ten transplantační zákon. Byla tady podesáté, říkala, že přijde podvanácté, že přijde podvacáté, že jí to jedno, ale když už jste si osvítili ty budovy modře, tím modrým světlem, tak jste aspoň to mohli prokázat v praxi. To je tedy neskutečně trapná situace z vaší strany. Děkuji. (Potlesk v levé části jednacího sálu.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, vyměnili jsme se v řízení schůze, a vzhledem k tomu, že jsme schválili program 76. schůze, budeme pokračovat podle jednotlivých bodů.

 

Otevírám tedy první bod dnešního programu, a to

 

120.
Návrh časového harmonogramu projednávání vládního návrhu zákona
o státním rozpočtu České republiky na rok 2024 a střednědobého výhledu
státního rozpočtu České republiky na léta 2025 a 2026
v Poslanecké sněmovně a jejích orgánech
/sněmovní dokument 3208/

Sněmovní dokument 3208 obsahuje usnesení rozpočtového výboru číslo 263 z jeho 34. schůze ze dne 20. září 2023, jehož přílohou je i návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Předložený návrh uvede předseda výboru, poslanec Josef Bernard, kterého prosím, aby se ujal slova. Pan poslanec Bernard se omlouvá. (Poslanec Munzar je připraven zastoupit poslance Bernarda.) Prosím, pane poslanče, zastupte ho. (Hluk v jednacím sále.)

 

Poslanec Vojtěch Munzar: Děkuji za slovo, pane předsedající. Dobrý večer, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych v zastoupení předsedy rozpočtového výboru vás seznámil s usnesením k časovému harmonogramu projednávání vládního návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky, který projednal rozpočtový výbor na své 34. schůzi 20. září 2023. To usnesení má 14 jednotlivých bodů jako obvykle, které naleznete ve sněmovním dokumentu 3208, a pokud nebude z vaší strany námitek, v rámci urychlení bych těch 14 bodů nenačetl. Pokud samozřejmě námitky budou, tak to přečtu doslova.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji vám a prosím pana poslance Munzara, aby spolu se mnou sledoval od stolku zpravodajů všeobecnou rozpravu, kterou tímto otevírám, a ptám se, zda se někdo hlásí? Vzhledem k tomu, že se nikdo nehlásí, končím všeobecnou rozpravu.

Ptám se, pane poslanče, zda chcete závěrečné slovo? (Poslanec Munzar nemá zájem.) Není tomu tak.

Přistoupíme k rozpravě podrobné. Ptám se, kdo se hlásí do podrobné rozpravy? Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Vojtěch Munzar: Takže jak jsem avizoval, seznámím vás s návrhem usnesení: "Poslanecká sněmovna schvaluje časový harmonogram projednávání vládního návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2014, dále návrh zákona a střednědobého výhledu státního rozpočtu České republiky na léta 2025 a 2026 podle sněmovního dokumentu 3208." ***




Přihlásit/registrovat se do ISP