(12.00 hodin)

 

Poslanec Jiří Havránek: Nyní pozměňující návrh G2 pod číslem 3089 kolegyně Karly Maříkové, který se týká zákona o rozpočtových pravidlech. Pozměňující návrh řeší vypuštění možnosti čerpat úvěr pro zdravotnická zařízení. Stanovisko garančního výboru je nesouhlasné. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 58. Přihlášeno je 194 poslankyň a poslanců, pro 86 proti 103. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslanec Jiří Havránek: Pozměňující návrh P1 pod sněmovním dokumentem 3053 kolegyně Marie Pošarové, který se týká změny zákona o rozpočtovém určení daní. Návrh řeší zachování podílu krajů na vybraných daních i z příjmu právnických a fyzických osob pro roky 2024, 2025 i nadále na současné úrovni. Stanovisko garančního výboru je nesouhlasné. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 59. Přihlášeno je 194 poslankyň a poslanců, pro 85, proti 99. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslanec Jiří Havránek: Pozměňovací návrh P2 kolegyně Marie Pošarové, sněmovní dokument 3054. Znovu změna zákona o rozpočtovém určení daní. Návrh řeší zachování podílu obcí na vybraných daních z příjmu fyzických a právnických osob pro roky 2024, 2025 i nadále na současné úrovni. Stanovisko garančního výboru je nesouhlasné. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 60. Přihlášeno je 194 poslankyň a poslanců, pro 86, proti 103. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslanec Jiří Havránek: Pozměňující návrh P3, sněmovní dokument 3055 kolegyně Marie Pošarové. Je to vlastně spojení předešlých dvou pozměňujících návrhů, tedy řeší zachování podílu samosprávných celků, krajů a obcí na vybraných daních z příjmu fyzických osob, právnických osob pro roky 2024, 2025 i nadále na současné úrovni. Stanovisko garančního výboru je nesouhlasné. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? A zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Hlasování s přehledovým číslem 61. Přihlášeno je 194 poslankyň a poslanců, pro 86, proti 97. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslanec Jiří Havránek: Nyní pozměňující návrh T3 pod sněmovním dokumentem 3106, kolegyně Jana Mračková Vildumetzová a další kolegyně a kolegové, stále je to o změně RUD. Pozměňující návrh řeší zrušení uvedených bodů úpravy, jelikož negativně podle předkladatelů zasahují do rozpočtu krajů a obcí, aniž by to bylo nějak jinak kompenzováno. Stanovisko garančního výboru je nesouhlasné. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Zaevidoval jsem žádost o odhlášení. Já vás tedy všechny odhlásím, a než dám hlasovat, poprosím, abyste se opětovně přihlásili svými kartami. Počet se ustálil.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 62. Přihlášeno je 194 poslankyň a poslanců pro 86, proti 95. Návrh byl zamítnut. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Jiří Havránek: Nyní pozměňující návrh T4 pod sněmovním dokumentem 3141. Kolegyně Jana Mračková Vildumetzová, další kolegyně a kolegové. Návrh navrhuje stanovení obdobného mechanismu přepočítacích podílů pro kraje, jako je v současnosti stanoven pro obce. Stanovisko garančního výboru je nesouhlas. (Ministr: Nesouhlas. - Předsedající: Zahajuji...) Pardon, je tu připomínka.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pardon, omlouvám se, toto hlasování (číslo 63) považuji za zmatečné. Poprosím o upřesnění, o čem budeme hlasovat. Poprosím o upřesnění, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jiří Havránek: Děkuji paní předkladatelce za upozornění. Sice věřím, že je to stále to samé. Pozměňující návrh se týká navýšení rozpočtového určení u krajů a nic to nemění na stanovisku garančního výboru, které je nesouhlasné. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: A pro pořádek - je to pozměňovací návrh T4.

 

Poslanec Jiří Havránek: Je to pozměňující návrh T4, sněmovní dokument 3141.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 64. Přihlášeno je 193 poslankyň a poslanců, pro 85, proti 94. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslanec Jiří Havránek: Pozměňující návrh T5, sněmovní dokument 3147. Paní poslankyně Jana Mračková Vildumetzová a další kolegyně a kolegové. Pozměňující. návrh nesouhlasí se zásahem do rozpočtu krajů a daná ustanovení ruší plošně. Ty změny, které tam jsou. A zachovává současné rozpočtové určení krajů v současné výši. Stanovisko garančního výboru je nesouhlasné. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Zahajuji hlasování, ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 65. Přihlášeno je 194 poslankyň a poslanců pro 85, proti 99. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslanec Jiří Havránek: Pane předsedající, pokud se nepletu, nyní pozměňující návrh T6. Je tomu prosím tak? Sněmovní dokument 3148 bychom pokračovali.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Teď bychom měli hlasovat T6, ano.

 

Poslanec Jiří Havránek: T6, tedy sněmovní dokument 3148, kolegyně Jana Mračková Vildumetzová a další kolegyně a kolegové. Stále jsme u rozpočtového určení daní. Pozměňující návrh nesouhlasí se zásahem do rozpočtu, tentokrát obcí. Daná ustanovení, tak jak jsou v našem konsolidačním balíčku, ruší a zachovává je na současné úrovni. Stanovisko garančního výboru je nesouhlasné. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 66. Přihlášeno je 194 poslankyň a poslanců pro 86, proti 93. Návrh byl zamítnut. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Jiří Havránek: Nyní k zákonu o spotřební dani. Pozměňující návrh L3 pod sněmovním dokumentem 3134 pana kolegy Oldřicha Černého, který požaduje zachování stávajících právní úpravy u vratek zelené nafty, přičemž vratku na základě reálné spotřeby považuje za přesnější. Stanovisko garančního výboru je nesouhlasné. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Zahajuji hlasování, ptám se, kdo je pro, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 67. Přihlášeno je 194 poslankyň a poslanců, pro návrh 86 proti 104. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslanec Jiří Havránek: Pozměňující návrh C1, přecházíme k dani z přidané hodnoty. Je to návrh pod sněmovním dokumentem 3118, kolegyně Klára Dostálová. Pozměňující návrh navrhuje, aby namísto snížené sazby daně byly položky týkající se bydlení osvobozeny od DPH, a to konkrétně na dva roky. Stanovisko garančního výboru je nesouhlasné. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 68. Přihlášeno je 194 poslankyň a poslanců, pro 86, proti 103. Návrh byl zamítnut. Prosím. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP