(14.40 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Název jsem si poznamenal i u třetího bodu. Nyní s přednostním právem pan předseda Marek Benda. Vaše přednostním právo, prosím.

 

Poslanec Marek Benda: Vážený pane místopředsedo, vážené dámy, vážení pánové, já bych poprosil o pětiminutovou přestávku na poradu poslaneckého klubu, a pak přednesu procedurální návrh, abychom dnes jednali i po 19. a 21. hodině.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Vyhlašuji přestávku na pět minut do 14.45.

 

(Jednání přerušeno od 14.40 do 14.45 hodin.)

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, čas určený na přestávku vypršel.

Než udělím slovo panu předsedovi Bendovi, načtu, že pan poslanec Flek ruší omluvu z dnešního dne.

Prosím, pane předsedo Bendo, máte slovo.

 

Poslanec Marek Benda: Vážený pane místopředsedo, vážené dámy, vážení pánové, v souladu s tím, co jsem říkal dnes na grémiu, které body chceme projednat - já doufám, že budeme-li jednat racionálně, že bychom to měli stihnout do 19. hodiny, ale pokud by se tak nestalo, tak podle § 53 jednacího řádu navrhuji jménem pěti koaličních klubů, abychom pokračovali v jednání po 19., i 21., eventuálně i 24. hodině do doprojednání těch bodů, které jsme dnes sdělili na grémiu.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji.

 

Je to procedurální návrh, dám o něm hlasovat bez rozpravy.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 42, přihlášeno je 156 poslankyň a poslanců, pro 77, proti 15. Tento návrh byl zamítnut. (Potlesk poslanců hnutí ANO.)

 

Sleduji, že bude probíhat kontrola hlasování. Poprosím o chvíli trpělivosti. V tom případě budeme pokračovat dál. Námitka proti předchozímu hlasování není. (Potlesk poslanců hnutí ANO.)

Jenom pro pana poslance Nachera, který se mnou čile diskutoval - jestliže probíhá kontrola hlasování, je potřeba ji nechat proběhnout a následně čekat na vyjádření.

Tak, jdeme dál. Jako další s přednostním právem vystoupí pan předseda Andrej Babiš, připraví se paní předsedkyně Alena Schillerová. (V sále je hluk.)

Kolegyně a kolegové, než udělím slovo, tak v pravé i v levé části, v pravé i v levé části vás požádám o ztišení.

Pane předsedo, poprosím vás o chvíli strpení, protože v sále ještě stále není klid.

Kolegové, v levé části sálu, v pravé části sálu. Děkuji vám.

Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Andrej Babiš: Takže dobrý den, vážení spoluobčané, dámy a pánové. No, já chci hlavně mluvit o sedmdesátce pana premiéra, ale nejdřív předtím pan předseda Okamura mi vlastně - a já jsem o tom také chtěl mluvit - takže mám tady dva body. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP