(14.10 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: A stanovisko pana ministra? (Nesouhlasné.) Děkuji pěkně.

Je to tedy návrh B2.

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 72 se účastnilo 157 hlasujících, pro 57, proti 85. Konstatuji tedy, že návrh nebyl přijat.

 

A ještě jsem měla k hlasování přihlášku paní poslankyně Quittové. Prosím.

 

Poslankyně Petra Quittová: Dobrý den, já se omlouvám. K hlasování číslo 70 - na sjetině mám pro, chtěla jsem hlasovat proti. Nezpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. To bylo pro záznam. A já nyní poprosím pana zpravodaje o následující bod.

 

Poslanec Ondřej Lochman: Děkuji. Teď tedy B3 poslance Nováka. Jedná se o snahu urychlit výstavbu elektronických sítí zavedením fikce úplnosti žádosti. Stanovisko výboru hospodářského je nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: A pana ministra? (Neutrální.) Děkuji pěkně.

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 73 se účastnilo 157 hlasujících, pro 111, proti 23. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

K hlasování prosím pana ministra Válka. Prosím.

 

Místopředseda vlády a ministr zdravotnictví ČR Vlastimil Válek: Děkuji. Já jenom velice stručně. Já jsem si stoprocentně jistý, že jsem u bodu 70 hlasoval proti, a přesto mám na sjetině pro. Ale nezpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji pěkně. To bylo tedy k hlasování. Pak tady mám dvě faktické. To předpokládám, že jsou omyly. Odmazávám je tedy. A protože - ano, k hlasování nebo k průběhu pan předseda Benda. Prosím.

 

Poslanec Marek Benda: Já se moc omlouvám. Poprosím o tříminutovou pauzu, protože tady vznikl, jak je těch hlasování příliš moc, vznikl jistý nesoulad uvnitř vládní koalice.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Takže jde o nesoulad u posledního hlasování, tedy o bezprostřední věc. Vyhovuji tedy žádosti o pauzu do 14.15. Přerušuji do 14.15 hodin.

 

(Jednání přerušeno od 14.12 do 14.15 hodin.)

 

Uplynul čas vymezený na kratičkou přestávku. A já se tedy táži, zda k předchozímu hlasování... Poprosím o klid v sále... Tak evidentně je zájem se vyjádřit k předchozímu hlasování, ale není jisté, kdo tak učiní. Pan předseda Benda. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Marek Benda: Vážená paní místopředsedkyně, stává se mi to zřídka, ale na záznamu o hlasování mám, že jsem hlasoval pro, a neodpovídá to mé vůli. Takže zpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Takže zájem o zpochybnění hlasování. Já tedy svolávám kolegyně, kolegy k hlasování. Je to hlasování o námitce pana předsedy Bendy.

Prosím, kdo je pro zpochybnění hlasování? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti té námitce?

Hlasování číslo 74 se účastnilo 156 hlasujících, pro 141, proti 0. Námitka tedy byla přijata.

 

Pane zpravodaji, my se tím vrátíme k předchozímu hlasování a budeme ho opakovat. Poprosím o připomenutí pro všechny, oč jde.

 

Poslanec Ondřej Lochman: Vážení přátelé, kolegové, kolegyně, B3, vracíme se k opakování tohoto hlasování. Opakuji - snaha urychlit výstavbu elektronických sítí zavedením fikce úplnosti žádosti.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: A poprosím i o stanovisko výboru.

 

Poslanec Ondřej Lochman: Stanovisko výboru je nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. A stanovisko pana ministra? (Neutrální.) Děkuji pěkně.

Zahajuji tedy hlasování o tomto návrhu a ptám se, kdo je pro? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? A poprosím o klid v sále.

Hlasování číslo 75 se účastnilo 157 hlasujících, pro 57, proti 33. Konstatuji: tento návrh nebyl přijat. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Ondřej Lochman: Pozměňovací návrh B4 pana poslance Nováka - změna zákona o pozemních komunikacích s cílem nedokládat souhlasy vlastníků komunikace, řízení o povolení zvláštního užívání. Výbor dává nedoporučující stanovisko.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: A pan ministr? (Neutrální.) Děkuji pěkně.

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 76 se účastnilo 157 hlasujících, pro 120, proti 6. Konstatuji: tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Ondřej Lochman: Dále bod číslo 35 - pozměňovací návrh poslance Šimka označený jako C. Jedná se o... zavádí změnu kompetencí ČIŽP, odejmutí kompetence ke kontrole vedení správních řízení a přestupkových řízení. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP